Лена Бориславова: Не знаем за руски парични потоци в Gemcorp

Компанията ще окаже пълно съдействие за допълнителна проверка
100
Лена Бориславова: Не знаем за руски парични потоци в Gemcorp
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Тази компания е представена на българското правителство по време на посещение в Щатите, ако има пропуск при нас, има и при тях“. Това коментира говорителят на правителството Лена Бориславова пред bTV по повод меморандума, подписан от кабинета на Кирил Петков с корпорацията Gemcorp.

„Засега няма установени данни за руски парични потоци. Ако след допълнителната проверка, която е възложена от премиера, установи такива потоци, това правителство е последното, което ще продължи напред с тази инвестиция, но сега няма риск, защото няма подписани правно обвързващи ангажименти, има само начален етап на преговори. От вчера имаме писмо от компанията, в което тя заяви, че ще окаже пълно съдействие за тази проверка", добави Бориславова.

Още по темата
Говорителят на правителството коментира и искането на Кремъл синьото гориво да се плаща в руска валута: „Не знам дали руското правителство е изпращало нещо до „Булгаргаз“, но позицията на България и цяла Европа е твърда: Няма да се поддадем на това изнудване и няма да нарушим договорите, които сме подписали и в които е ясно казано, че плащането не е в рубли, а в друга валута“.

Бориславова отбеляза, че се работи върху механизми, които да компенсират и парират поскъпването на природния газ: „Цените на борсата са изключително волатилни. На следващия Европейски съвет в Брюксел предстои да се обяви именно предложението за съвместно закупуване и договаряне на газа. Ще се създаде Европейски солидарен фонд, който ще подпомага националните правителства с допълнителни пари. Освен това за страни като България ще има ресурс за допълнителни количества газ за националното хранилище в Чирен“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Лена БориславоваGemcorp
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
9
 
! Отговори
Тъй преди 2 години
На тая нещо и има много е откровена Елена Бориславова
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАЙДЕ КИРЧО ХАРВАРДО,ЗАЩО НЕ СИ ОТВОРИЛ АНТИКОРУПЦИОННАТА ТЪРСАЧКА ГУГЪЛ ПРЕДИ ДА ПОДПИСВАШ МЕМОРАНДУМ??! А,АКО ТОВА Е САМОДЕЙНОСТ НА ТВОЯТ МИНИСТЪР АЛЕКСАНДЪР НИКОЛОВ, ЩЕ ЧУЕМ ЛИ ДО ПОНЕДЕЛНИК,ЧЕ МУ КАЗВАШ GOODBYE КАКТО НА БИВШИЯТ МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА?!!!!
45
1
 
18
 
! Отговори
х преди 2 години
Тая се пипа по време нс заседанията
44
1
 
18
 
! Отговори
М даа преди 2 години
Ето това е Нулева корупция.
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама лъжете от първия миг
42
1
 
22
 
! Отговори
михаал преди 2 години
Чавдарчето пак започна с оправдание. Ми то тъмно беше мамо не видях, малка бях и не разбрах как забременях........................
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам "Мариците - версия 2". Там потънаха 14 млрд., а тук колко ли ще са?
40
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От министерството на енергетиката отново потвърдиха (независимо от американското опровержение), че в преговорите е участвала Херо Мустафа. Какво прави едно посолство в търговски преговори, освен да оказва натиск за приемане на неизгодни за страната ни условия?
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Димитър Иванов нарече Gemcorp брокер и каза, че не може да се предлага на българската икономика един брокер. Според него има в основата руски капитали, но не го счита за беда. Не е ясно имало ли е конкурс за тая фирма. Счита, че трябва да се поканят големи фирми, стратегически производители като Самсунг, а не тези неизвестно какви. Който иска да го чуе в Говори сега от днес. Киро пак е бързал да действа, вместо да мисли първо, че да има с какво да се похвали.
38
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези не им вярвам и на една дума. Цялата тази тайнственост и секретни разговори и договорености, участието на американското посолство, може да означава само едно - българите за пореден път ще са преца-кани. Вероятно ще поемат ангажименти от страна на българската държава, според които ще плащаме много и дълго, за да са щастливи "инвеститорите" на хранилката. Защо един инвеститор не идва по нормалния начин да инвестира парите си, както би го направил всеки друг гражданин, а чрез правителството?
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо пише толкова неграмотно в Гугъл, че и търсачката му се смее с глас.
36
0
 
11
 
! Отговори
az преди 2 години
До Анонимен Нямате данни?! Къде ги загубихте? Може пък някой съвестен човек да ги намери и да ви ги върне. Представени са ви при посещение в САЩ?! По какъв повод сте ходили в САЩ?! Не знам да е имало официална визита в Белия дом! Кой ви ги представи в САЩ? Предишния собственик на фирмата ли?!
35
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това момиче е работила главно като преводачка на час. Няма успехи с друга работа и била уволнена, защото не се справя.
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката тапет над статията *** е точно копие на Людмила Живкова. :D Да се смееш ли-да плачеш ли?
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
въпреки че ми изтриха коментара, поздравявам фотографа за професионализма при направената перфектна снимка, с която се обеждава за наличието на нещо
32
1
 
38
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Значи, подписвали договор за близо един милиард долара, но не били поемали никакви "ангажименти", и всъщност дори ...тепърва ще проучват фирмата с която са подписвали? Тия изобщо имат ли представа колко са се ос*"рАли ? И излиза и ни бръщолеви някакви нелепости! И пак повтарям, става въпрос за 1 милиард долара български пари! Радев да си прибере "невнятните" далавераджии и да поукроти машинките на Мадуро!
31
0
 
28
 
! Отговори
И тази преди 2 години
...се врътка ,изключително "волативно"! Ами не трябваше ли до проучите преди да подписвате? И след като не сте поемали никакви ангажименти, защо изобщо сте се подписвали! На Радев пара/зитите съвсем изтрещяха!
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнанието на киролените оправдава ли ги? Щото незнанието на законите очевидно ги оправдава!
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като не знаеш, питай гугъла!
28
0
 
34
 
! Отговори
Естета преди 2 години
Гугълке,онзи ден беше без мустачки! Сега пак се появи с тях на бяло хубаво нежно личице!? Стегни се! Не се излагай...