Ремонтът на украинска военна техника у нас бил невъзможен

Решението на НС било близко до нищото
75
Ремонтът на украинска военна техника у нас бил невъзможен
Снимка: БГНЕС

"Помощта за Украйна ще се окаже близка до нищото поради няколко причини. Основното въоръжение на бронетанковите войски на Украйна е танк Т-64. В България няма резервни части и не се познава този танк, никога не е ремонтират такъв. Ако по някакъв начин успеят да изпратят един или два танка, ще видят, че нищо не може да се направи.Резервните части и за танковете, и за МиГ-29 са руско производство и няма как да ги вземем от Русия". Това зави пред БНР ген. Аню Ангелов, министър на отбраната на България в периода януари 2010 - март 2013 година.
Той обясни, че едва 12 танка са били на въоръжение в България преди 35 години и те са били снети от въоръжение поради невъзможността да ги поддържаме.

Още по темата

Според него решението на парламента даде мандат на правителството да предприеме мерки за оказване на помощ на Украйна - хуманитарна, финансова и военно-техническа, е било ход за запазване на правителството.

"Политическо решение, което се основава само на това не да се помогне на Украйна, а да се запазят приятелските отношения на БСП с Русия. На ЕС и НАТО даваме отрицателен знак, защото само ние и Унгария не предоставяме въоръжение и техника. Унгарците казаха, че няма да дават, а ние се мъчим да варираме между това да дадем, ама няма как", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
18
 
! Отговори
Зе Нацист преди 2 години
Зеленски с поредната фашистка провокация на своята страница е публикувал снимка на боец от Украйнски нациски полк с символиката на СС на фашистка Германия!!!
9
1
 
15
 
! Отговори
Кокаин Червенский преди 2 години
Ха-ха-хааааа.......
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Данчо от САЩ : ВАЖНОТО Е ДА ''ОБЕЩАВАТЕ'' , от мен да знаете , че обещанието не е като даването ... виждате ли нашето ''обещание'' към България , за самолетите !
7
2
 
24
 
! Отговори
Предложение.. преди 2 години
Можем да пратим военна помощ бе!Що да не можем!Още довечера видните ни натовци и евроатлантици да сформират един батальон...стягат мешките с партенки и суха храна и на фронта!Ето ти военна помощ!Защо не отиват?Фронт голяяям...да стрелят и убиват путиновци колкото си искат!Защо се крият пък искат другите да страдат?
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли, че писмото до НС не е написано от Зеленски, а от посланика на Украйна в България? Лично посланикът се похвали, че той го написал и измислил. Това автоматично означава, ЧЕ В НС ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕГЛАСУВА ПИСМОТО. ТОВА Е ИЗМАМА. НЕ Е ОТ ПРЕЗИДЕНТА ЗЕЛЕНСКИ КАКТО БЕШЕ ОБЯВЕНО ОТ ТРИБУНАТА ПРЕДИ ГЛАСУВАНЕТО.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Димитровград продължава строителството на многоцелеви изследователски ядрен реактор.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо, важното е, че сме имали желание да помогнем.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, добро утро свате! Сега ли се сетихте? Хората ви го написаха поне хиляда пъти само в този сайт по коментарите, че е невъзможно заради липсата на логистика и резервни части.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно подкрепяме Путин в борбата му срещу Запада, но не одобряваме методите му и разрушенията. Има далеч по-елегантен, ефикасен и евтин начин да се победи фашизма, като се използва въвеждането на управление с пряка демокрация в държавите от ЕС, вместо сегашната еврейска фашистка диктатура.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Фандъкова прави ремонтите, то Путин много скоро ще е спечелил войната.