Мехмед Дикме: В България винаги е имало задкулисие

Според него, ДПС има пръст в цялата история с коалицията и ИТН
9 юни 2022 22:04, Петя Славова
9

Четворната коалиция се разпадна, а правителството е в криза. Какво следва, коментира Мехмед Дикме.

"В България винаги е имало, има и ще продължава да има задкулисие. Дали ДПС има пръст в цялата история, която става в държавата? Казвам категорично да, защото ДПС е единствената партия, която още отпреди 3 месеца публично каза, че в България ще има предсрочни избори. Не каза, че иска предсрочни избори, а че ще има".

Това коментира бившият земеделски министър в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

"ДПС е стройна организация и си предвижда ходовете. Карадайъ обикаляше в Турция, а само преди 2 седмици беше в Измир, в Истанбул също. Навсякъде основният акцент беше: гответе се за избори, предстоят избори! Дали има някаква връзка, е отделна тема и някой за да го каже, трябва да го докаже", коментира още Дикме.

Според него има една константна величина в българската политика – винаги става дума за пари.

"Политиката като че ли се превърна в бизнес, в случая има засягане на бизнес интересите на мощни компании основно в строителния бранш, които оперираха с европейски и бюджетни средства. Това са огромни пари, милиарди и естествено това води след себе си една несигурност", посочи бившият земеделски министър пред Bulgaria ON AIR.

Дикме очаквал разнобой в коалицията, но чак есента. "Не трябва да се залъгваме, г-н Доган излезе и каза формулата на властта. При Слави Трифонов каза, "Зад нас стоят обръчи от фирми"... Недейте смята, че сега нещо се е променило! Вижте кой е печелил обществените поръчки – това са конкретни хора с възможности", изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Vip преди 1 година
Задколисие винаги е имало и ще има въпроса е да бъде ограничено до макс. Основните видими групи са тази на която лице е Пеевски другата е около Прокопиев това са само лица кой дърпа конците е друг въпрос, но има и доста самостоятелни "играчи", които от години се занимават с топене на ДДС и други далавери на гърба на държавата - точно те сега позагладиха перчем - личи по уж добрата "събираемост" от НАП ама като се отчете инфлацията и тя е на доста минус и вероятно онези 10 милиарда са техния "пай
5
1
 
2
 
! Отговори
Димов преди 1 година
Докога ще обикаляте из Турция и ще агитирате да се готвят за избори?!? Избори в България, не там!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямало диалог... ами къде спахте 6 месеца що не си говорите в парламента, а през фейсбук. Мисля че премиера е прав да не се съгласява с вас. Вчера подписаха договор за строеж на тунел под Шипка... пак фирмите на Пеевски. Същото като при Про стия крадец от Банкя. Вашият министър за Пеевски ли бачка да иска 6 млрд лв от бюджета ?
3
0
 
9
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Обръчите от фирми, които оперират с милиарди са наистина огромен проблем за България, защото те държат реално политиката и властта, т.е. златото на алпа Яга. Всъщност това е системата на Яга за планетарен контрол, който превръща милиони и милиарди в роби, закрепостявайки ги към фирмите и заплатата, оттам корпоративният вот и възникването на нови и нови партии, които да изразяват старите интереси;))) Затова смяната на правителства в България става контролирано, но...понякога стават грешки;))))
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено,че има задкулисие,затова спрях да гласувам.Те си слагат и си махат когото поискат,няма никакъв смисъл.Всички институции са политизирани и на ръководните места се назначават точно определени хора.Същото е с бизнеса,сепариран е и е разпределен по сектори на определени хора.
1
6
 
12
 
! Отговори
Елате в Бобов дол преди 1 година
Какво задкулисие то МВР Бобов дол директно си казват че работят за Румен Николов-Пашата и Пернишкия мафиот Юлиян Борисов Георгиев, изтезават Българи и слугуват на роми!