Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине

Ситуацията била толкова тежка, че изходът бил само избори
427
Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от "Продължаваме промяната", защото те самите така се определят, пазаруват вече 10 дни депутати. Кога петима, кога един. Твърде вероятно е до деня на вота на недоверие, да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине".Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, бивш министър на енергетиката.

Той изказа мнение, че депутатите от "Има такъв народ" не са избрани да влязат в Народното събрание заради себе си, а заради лидера на партията им - Слави Трифонов.

Още по темата

"Ситуацията в страната е толкова тежка, че не виждам друг изход, освен избори. Причината не е само, че положението е нетърпимо и този кабинет трябва да падне, а и това, че не виждам каква конфигурация би могла да се направи в този парламент за друго мнозинство. При всяка друга комбинация и "Възраждане трябва да е в управлението", а ние ценностно се разминаваме прекалено много с тях. Те задават въпроси за еврозоната, за НАТО за ЕС, които пред нас не стоят и никога не са стояли. Ако ИТН не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем вот на недоверие, защото няма нито едно свалено правителство, свалено с вот на недоверие", каза Добрев.

Добрев коментира, че не е вярно, че петролът е поскъпнал заради световните цени, защото българската рафинерия не ползва сорта Брент, а уралски нефт. Според него в цената на уралския петрол за последната година няма изменения.

"Средната цена на уралския нефт за месец май е 78 долара. Не само, че няма увеличение, има намаление. Защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев? Защо купуваме евтин руски петрол, за което се бори вицепремиерът Асен Василев, а плащаме скъп американски Брент?. ... Аз не знам министърът на енергетиката нещо да е направил през последните 6 месеца по този въпрос, а горивата в този период скочиха - бензинът с 36%, а дизелът с 37%. В същото време знаем за няколко срещи на Асен Василев с "Лукойл". И тогава почна да скача дизелът и бензинът (цените им - б.р.). След тези две срещи Василев ходи в Европейската комисия и лобира "Лукойл" да купува руски уралски нефт. Това бих го разбрал, ако по бензиностанциите горивото беше 2,20 лева. Тогава ще кажем, че той защитава националния интерес. Само че ние купуваме евтин уралски нефт, а плащаме като за скъп Брент", коментира Добрев.

В предаването "Неделя 150" Делян Добрев коментира и темата за предложението на Френското председателство на ЕС за ветото на Северна Македония.

"Имаме подписан договор през 2017 година, който не се спазва. Докато не се изпълни този договор, не виждаме какви компромиси могат да се правят", каза той.

Добрев се съгласи с думите на президента Румен Радев, че това, което прави Кирил Петков, е безотговорно, защото е "премиер, а не куриер".

"Ние смятаме, че преди да се разгледа каквото и да е предложение в парламента, трябва да получим официално становище от Министерски съвет по това предложение, защото изпълнителната власт е за това - да дава становища на Народното събрание", посочи Добрев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: ГЕРБППИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
0
 
4
 
! Отговори
ЛЕСНО Е преди 1 година
Държавни бензиностанции и държавни магазини за хранителни стоки.Фиксирана надценка, не повече от 10%.Много бързо може да стане това.Частните сами ще свалят цените,иначе-фалит и край.
296
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна хората казахме, че искаме мажоритарни избори за парламент. Отдавна имаше референдум и отдавна трябваше да се въведе. В случай, че не се въведе при сегашната пропорционална система следва да има процедура, която да гласи, че ако депутат Х иска да напусне партията си в НС следва да спре да е депутат и партията спечелила това място да издигне друг на негово място. Никой не те кара да си от ИТН, но ИТН е спечелила толкова места в парламента и толкова ще има. На който не му харесва да си ходи
295
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете в Тубата Пламен Пасков и много неща ще ви се изяснят.
294
1
 
3
 
! Отговори
Да купиш преди 1 година
народен представител е национално предателство и брутално престъпление! Престъпление ср/у народа! И то явно! Тези не трябва да са в парламента, а в затвора и то за дълго! Както и много други!
293
1
 
3
 
! Отговори
НАМЕК... преди 1 година
Ако искате още заеми по 9 000 000 000 за девет дена,Киро Умното ги разбира тия неща.
292
2
 
2
 
! Отговори
do 348 преди 1 година
Не слагай ДПС и Възраждане в едно.Нищо общо нямат.По-скоро гЕРп и ДПС си приличат.ПП са същите.Парата е важна...
291
1
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
Никак не съм симпатизант на ГЕРБ, но в случая е прав. Отделно, че и ел. енергията за вътрешния пазар нямаше основание да се вдига - работим с наши суровини и с наша работна ръка. ПП освен некадърни лъжци, се оказаха и зловредни!
290
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да си купят депутати и от AliExpress. Еконт ще им ги достави светкавично.
289
6
 
5
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
чувствам се прекрасно да гледам как ГЕРБ, ДПС, Възраждане харчат ли харчат пари за *** и рекламни кампании, за да цапат по ПП, понеже им бъркат дълбоко в частите от тялото, на които стоят :) прекрасно е. Дано до лакътя, а после и до рамото да ви го вкарат :), за да ви подготвят за бай ставри
288
2
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
Колкото и да са крали и цял хол с пари да имат пак ще си бършат задния с таолетна хартия и ще пият минерална вода!!!
287
3
 
9
 
! Отговори
1-1-1- преди 1 година
НЕ съм ЗА ГЕРБ, НЕ съм ЗА ИТН,НЕ съм ЗА ДПС,НЕ съм ЗА БСП,МНОГО НЕ съм ЗА Възраждане,НО, ТОВА, ЧЕ НЕ СЪМ ЗА "ПП" и "ДБ" прави ли ме "МАФИЯ" г-н Петков ?!?ТИ, КОЙТО ПРЕСТЪПИ КОНСТИТУЦИЯТА,ТИ, КОЙТО НЕ ПОЗНАВАШ БЪЛГАРИЯ /изговори нечувани глупости за несъществуващи мостове по Дунав, магистрали и какво ли още не- отгоре на всичко не говориш български правилно!!!/ТИ, КОЙТО ИЗРЕЧЕ МНОЖЕСТВО ЛЪЖИ,ТИ, КОЙТО ОБВИНЯВАШ ДРУГИТЕ, ЧЕ ПАЗЯТ ДЕПУТАТИТЕ СИ, В СЪЩОТО ВРЕМЕ ИМ ЗВЪНИШ И ГИ УВЕЩАВАШ!!!
286
3
 
5
 
! Отговори
iron maiden преди 1 година
И Добрев и Биков са добичета от една ясла. Крадоха, крадоха че се и здравата се оядоха, ама тяхното няма край!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Моля ви спрете да ги цитирате, че жална майката на тази държава с такива политически *** (това е най-мекото описание) на такива "политици"!!!
285
3
 
7
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Тоя големия пенкилер Добрев кога преживя катарзис, та почна да глаголи истини?!Лукойл ВИНАГИ е преработвал УРАЛС, а не Брент, не е почнал откакто Петков е министър-председател.Бойковата камарила какво направи по тоя въпрос, когато цели 12 годин БХ пляскаше карти със Златев.Сега изведнъж прогледнал Хасковския гений.... направо взех, че му повЕрвах на искреността...
284
4
 
6
 
! Отговори
До Рашков преди 1 година
Къде се криеш,нали си голям противник на купуването на гласове
283
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не бягаш от отговорнос. Просто не я приемаш.
282
1
 
10
 
! Отговори
toti преди 1 година
И тоя като дългото взе да се обажда по жицата,но,,дядо Йоцо гледа''!!!
281
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До алооСпеца нали направи проверка и каза, че всичко е изрядно с Лука. Питай сегашните какво им обещаха от Лука, та набързо погребаха държавната петролна компания и митническите им складове? Защото свободен пазар на горивата ще има тогава, когато Лука не държи митническите складове за горива.
280
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб нагли до безобразие. Какво ще правите след изборите , ще управлявате с дпс и възраждане? Хората ще ви изринат , няма да ви станат крадливите договорки.
279
3
 
5
 
! Отговори
до 383 преди 1 година
А Неочакваната подкрепа от 500 човека, при условие че са първа партия , къде са милионите
278
11
 
15
 
! Отговори
фирмата преди 1 година
ПП е фирма за изкупуване депутати вторични суровини.