Борисов: Сваленото правителство говори само за постове и пари

ГЕРБ ще подкрепи актуализацията на бюджета
25 юни 2022 12:25, Петя Славова
172
Борисов: Сваленото правителство говори само за постове и пари
Снимка: БГНЕС

Сваленото правителството говори само за постове и пари - кой, кога и как да ги вземе. Говорят само за постове. Нека младите хора видят защо горивото е толкова скъпо - рафинерията е руска, с руски петрол работи, и всичко се изнася извън България като се преработи. След това се изнася за Сърбия, и влиза обратно в България, но се оскъпява с над лев на литър. Това е кражба с около 300 милиона на месец. Я си представете тези 300 милиона на месец в чекмеджета - щото съм се заклел, че злато никога не съм имал, - представяте ли си каква кражба е това? Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Монтана.

И така когато премиерът Петков говори за привнесена инфлация, питам за коя стока е привнесена тя - горивото се произвежда в България; токът се произвежда в България - кой ти привнесе инфлация, на кое?, попита Борисов.

Още по темата

"Хлябът - зърното има рекордна реколта на места, а сега говорят глупости за продоволствена криза. Нали щяха да изкупуват жито за милиарди, добре поне че това не направиха. Това било успех - олиото е 6.70, а България е на второ място в Европа по производство на слънчоглед, за каква привнесена инфлация говорим?", изтъкна той.

"Не е случайно, че само преди 5 дни Асен Василев оттегли искането си за нов дълг от 4 милиарда лева, защото лихвите са нараснали десетки пъти според чуждестранните анализатори. И понеже корупцията избуя, Нинова каза, че Радев иска да е управляващият в сянка, а Петков - само лицето на управлението - това е ужасяващо обвинение в корупция. Защо никой не е казал за нея, ако е знаел", попита Борисов, цитиран от БГНЕС.

Не изтеглиха новия дълг, за да няма служебното правителство какво да харчи, смята бившият премиер. "Това ще издъни Радев в служебното му правителство, и той самият се ще сгромоляса", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Те искат ние да им провалим бюджета - по-слаб, нескопосан, небалансиран и катастрофален бюджет не може да се напише, няма нито един внесен закон за гласуване, само приказки - затова в този бюджет ние сме добавили пари за църквите, за лекарите, за военните, за пожарникарите, 15% за пенсионерите, - и да не приемат нашето предложение с ясното съзнание, че това е лош бюджет, но да не им дадем да се възползват да кажат, че няма пари, ще гласувате "за" всяко тяхно предложение заради хората. След няколко месеца новото правителство ще се направи нова актуализация и ще се балансират нещата. С подкрепата си ще им избием зъбите за дето говорят, че "ГЕРБ не даде пари на пенсионерите", добави лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко забрави ли срещу кого персонално и срещу чие правителство бяха безкрайните протести миналата година?!! И кой е причината сега да имаме ново правителство, което отново се опитва да дискредитира ? Удивително е как много българи също забравиха, невероятно е колко къса памет имаме като нация! Ами ще припомня: протестите бяха срещу корумпираното управление на ГЕРБ, срещу мафията, довела страната до мизерия и отчаяние. А това, което преля чашата бяха шкафчето му с пачки евра и кюлчета злато
96
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти пък не смееш да се покажеш в центъра на града да не те замерят с камъни.
95
3
 
4
 
! Отговори
БЕСЕН преди 1 година
12г.Томето отговаря за електронното правителство и нищо,освен крадене.Завеждам майка ми в Пирогов късно вечерта.Приемат я,появява са млад,усмихнат лекар,който точно и ясно обяснява как ще я оперират.Пита ме за диагнозата,но не я знам с точното наименование-и тук е въпросът:За какво са електронните рецептурни книжки-нали може лекарят да отвори и да види какво е предписано,каква е диагнозата и т.н.Добре,че пазя хартиената.Ами електронните рецепти-и там при такива случаи лекарят не вижда.
94
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох,на дяда шкафчето с кюлчета и пачки.....
93
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха , кой го казва.
92
3
 
10
 
! Отговори
Айде холан преди 1 година
До Борисов - THE BEST !То едни пари, то едни заплати! Изключение то беше за калинките! Случайно да не си от тях?
91
6
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Бойко, колко пари открадна от магистралите и приватизацията на златните мини? Затова ГЕРБ са най-богатата партия и не е тайна за никой. Съобщават го по новините, че ГЕРБ може да си купи изборите и да спечели отново.
90
5
 
15
 
! Отговори
Селски хитрец преди 1 година
До обед едно плещи, след обед - обратното! Това Боко знае! Показателно е обаче, че винаги говори за ПАРИ и КРАЖБИ - явно много го боли...(защо ли - толкова много е крал, ама казват: АПЕТИТЪТ идва с яденето)
89
4
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Самите ГЕРБ ги интересуват само постове и пари. Борисов за себе си говори явно. Той е такъв и обвинява Кири Петков и ПП.
88
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От този хуманоиди една дума истина не съм чул до сега. Такъв космополитен лъжец българската политическа класа не помни досега. Позор си ти и твоята мафиотска партия. Посочи поне едно име на честен, почтен, благороден и интелигентен член на престъпната ти партия. Поне един, едно име. Е, няма.
87
4
 
21
 
! Отговори
Един там преди 1 година
Господ ще те съди теб и всички национални крадци! Заради теб и подобни 3 милиона напуснаха България! Проклет да си!
86
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя продължава да мисли българския народ за *** и неграмотен! Лукойл при неговото 12 годишно управление не плати 1 стотинка данъци на България, за 12 години повиши пенсииите със 100 лева, а Кирчо за 6 месеца със 60%,минималната от 300 на 480лв. А цената на пшеницата и тока са борсови цени и не зависят от България, а от световния пазар!А тоя забрави да ви каже че с парите за пенсии плати руски поток 3 млд лева и за Белене още 1,5 млд на руснаците и Путин, а той и Пеевски си разделиха комисио
85
6
 
20
 
! Отговори
Ами преди 1 година
На човек каквото му е в сърцето, това му е на устата !
84
9
 
22
 
! Отговори
мак преди 1 година
Ако беше на власт нямаше да може да направи нищо по-добре в сегашната обстановка. Това, че предвиди пари за църкви, пожарникари и т.н. не означава, че въпросните ще ги получат. Най-много се грижеше за магистрални фирми, сега се сети, че има и лекари на този свят. И както той решаваше, къде да даде и това бе единствено правилно, уж, така всяко друго правителство има право да решава.
83
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Функцията на правителството е да премества публични средства в частни ръце" ДА.
82
13
 
11
 
! Отговори
? ? ? преди 1 година
На следващите избори чалгарите и ристьовците са тотално аут. Курнелите са все още на кантар. Младите пед....чета от ПП копаят дъното. Интересно Рундьо на кого разчита?
81
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са първи на есен пък вие се напъвайте с дъртите лъжци и мутри
80
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
87 доста ограничен начин на мислене
79
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в това пл......но сайтче, как бързат да трият коментари срещу ББ, Пеевски, ДПС! Защо ли?
78
9
 
13
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 79 --- Това, че някой не може да чете бързо и с точна дикция, не означава, че не може да строи къщи или кара автомобил. Значи, ако искам да съм добре, ще гласувам за ГЕРБ. Какво ви беше при тях. Само приказвахте и показвахте разни тотално фалшифицирани фотки, правени от изключителен аджамия, защото дори мета-данните им не бяха променени. Така простотия и съветските джуджета няма да допуснат. О, внимавайте, може да се окаже канибалист и да ви излапа с лаптопите и телефоните.