Бойко Борисов: ПП не знаят колко подъл е Рашков, накрая ще излови и тях

При мен токът щеше да е 80 лева, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 21 юли 2022 10:30 | 21 юли 2022 10:27, Нели Христова
360
Бойко Борисов: ПП не знаят колко подъл е Рашков, накрая ще излови и тях
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов бе на посещение в храм "Свети Пантелеймон", който се намира в град Каспичан. Партия ГЕРБ е дарила 120 000 лева на варненския храм.

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от митрополит Йоан.

"Да не правим сметка на Господа колко сме дали", каза Бойко Борисов.

"Надявам се, че в края на ноември, ще открием църквата. Но от партиите, само ГЕРБ ни е помогнала", отбеляза митрополит Йоан.

На излизане от храма Борисов заръча да се загасят лампите, защото цената на тока скача. Пред журналисти, събрани пред храма, той коментира последните важни теми в държавата - покачващите се цени и вероятното създаване на ново правителство.

"Катастрофа. Промяната ви доведе катастрофа. Снощи беше 700 - 800 лева, днес ще е абсолютен рекорд - 1200 лева за мегават час. При лошия модел Борисов - 80 лева. Честито на промяната, на всички българи. Не че ме радва, страдам. Това е абсолютен колапс за икономиката, за бизнеса и докато далаверата им не свърши, защото на  границата в момента чудовищна контрабанда. От Украйна влиза зърно. В Силистра по 250 тира минават без никакъв контрол. Същото е с бензина, с нафтата, докато вие плащате по 3,20 лв.",  коментира Борисов.

Според него цената е толкова висока, защото властта краде.

"Въглищата са български, миньорите са български, АЕЦ "Козлодуй" е български, "Мариците" са български. Нищо не налага да се вдига цената на тока. При мен щеше да е 80 лева", заяви лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали смята, че ще бъде съставено ново правителство, Борисов отговори:  "Те в момента всеки ден са като на електромер и ви крадат от тока, от нафтата, от бензина. Всеки ден трупат в офшорките си огромни печалби, всеки ден им е ценен."

"В други, бели държави, се говори кой ще е премиерът, кой ще е финансовият министър, кой ще е социалният. Тука в програмата на нашите хубавци има само едно име и само едно нещо - Рашков на КПКОНПИ, за да може да им прикрие далаверите. Не си мислете, че ние се притесняваме от Рашков. Той иска да е там, за да може откраднатите пари да им ги пазят", допълни Бойко Борисов и заяви, че те "не знаят колко подъл човек може да бъде Бойко Рашков. "Накрая ще го излови и тях", категоричен бе лидерът на ГЕРБ. "Или ще ги държи в подчинение."

"Цитирам Кирил Петков, че ИТН са мафията. Вчера мафията си прави правителство. Ако има правителство, то ще е на мафията. Или едното не е вярно, или другото. Кое е вярно? ИТН мафия ли са или не са? И ако направят правителство с ИТН, това означава ли, че мафията е направила правителство", запита Борисов.

"Меркел навремето ми казваше: "Странни хора сте вие българите, гледате само кой ще ви е вътрешния министър". И ако се върнете назад във времето - такава беше модата. В Германия се гледа кой ще е финансовият и социалният. В България единственото важно днес е дали ще има КПКОНПИ на Рашков. Нищо друго - ток, газ, вода, инфраструктура, не съществува."

Според социолозите, ако има предсрочни избори, ГЕРБ ще е първа политическа сила. Запитан какъв ще е полезният ход на партията, Борисов заяви: "За съжаление няма оправяне. Много работа ще трябва, за да може да се оправи това, което Промяната нанесе на тези хора. До края на годината поне 5 млрд. дълг им трябват, за да вържат някак си баланса. Газът онзи ден се вдигна с 32% недемократично, нямащо нищо общо с правовата държава, защото няма как на 13 юли да вдигнеш газа от 1 юли. Тези от първи до 13-ти как са си формирали цените?"

По думите му, цената на газа за август ще стане ясна около 15-ти и ще бъде с 60% по-висока. "Но техният партиен КЕВР ще мълчи", заяви бившият премиер.

"Това, ако бяхме ние, тази корупция в износа на оръжия... Една хилядна от това, което правят те, да бяхме направили от ГЕРБ, щяхте да ни разсипете!", заяви Борисов. "При мен е лоша джипката, при тях е готина джипката."

"Някой от вас може ли да каже със сигурност, че не изнасяме оръжие за Украйна", запита Борисов. "Хлябът си е скъп, олиото си е скъпо, слънчоглед - контрабанда от Украйна. Тази промяна българинът най-добре ще я усети есента", заключи Борисов и заяви, че за ГЕРБ е много добре да има нови избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе бойкооо, как ти ще определяш цената на тока като ТОЧНО ТИ направи цените да са пазарни. Демек голямо търсене, по високи цени. Защо направи цените на тока пазарни бе бойкооо? Как ти ще се бъркаш за колко една фирма, на която целта и е печалба, ще си продава продукта а? На комунизъм ли ще го удариш сега, където държавата казва за колко кръчмаря ще продава бирата?
250
6
 
10
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
Но ти си първият в списъка
249
12
 
10
 
! Отговори
... преди 1 година
Искам отново крадливата хиена да е премиер на Бу.лгари.стан и отново да се краде и без това нормалните хора напускат държавата. Нека страната ни да е най бедната и мизерна държава членка на ЕС и НАТО.
248
3
 
8
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Сега ще ви сложат лихви в банките за да си сложите парите на лихва. И следва фал. ... Т
247
17
 
14
 
! Отговори
Левски преди 1 година
Преди Герб бяха мътни времена. Когато дойде ГЕРБ България тръгна по европейски път на развитие. Сега се върнаха онези времена за радост на мафията.
246
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страх те е ,че ще си първия?
245
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам колко много фенове има на боко все повече почвам да си мисля че пасито е бил прав да си сложим ядрени ракети на територията
244
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОЙКО Е НАЙ-ГОЛЯМАЯ КОМУНИСТ
243
5
 
24
 
! Отговори
Те така преди 1 година
Винаги когато комунисти вземат властта има хипер инфлация и фалит на държавата.
242
6
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
252 ЗАЩО ТИ НЕ станеш мистър председател на България пишеш велики неща възхитен съм от писаниците 252
241
20
 
14
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ДЕМОКРАТ БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ДИПЛОМАТ ДОКАЗАН ПРИЗНАТ В ЕВРОПА И ЗАТОВА ОЛИГАРСИТЕ НЕ МОГАТ И НЕЗНАЯТ КАК ДА ГО ПРЕБОРЯТ НЕ МОЖЕТЕ ЗАЩОТО АЛЧНОСТТА ВИ ВОДИ БЪЛГАРИЯ РАЗРУШИХТЕ ЗАЩОТО МРАЗИТЕ БОРИСОВ ЗАЩОТО ЕДИНСТВЕН БОРИСОВ И ГЕШЕВ ЗАВЕДОХА ДЕЛА СРЕЩУ ОЛИГАРСИТЕ
240
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само ГЕРБ! Борисов е най-добрата перспектива за българите и България!
239
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
напротив, защото знаят, какъв подлец мижитурка е кандидатът им за КПКОНПИ, затова държат на него, а мисирката лена се изцепи, че ако рашков не е шев, правителство няма да има!
238
17
 
19
 
! Отговори
Qze преди 1 година
Това показва мисленето на тоя мутропитек - щом ти си го назначил, значи трябва да ти прави чадъри, а не да те хваща. Боко, тиквоооо
237
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек е шизофреник и психопат. Той трябва да е в затворническата психиатрия, не във в ластта.
236
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен гербер преди 1 година
С теб сме Бойко !
235
2
 
21
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Нека да ги излови - ако правят нещо нередно.
234
16
 
18
 
! Отговори
ЕВРОПА ВЯРВА В БОЙКО преди 1 година
КИРО, РАШКОВ, ЧЕРЕПА--БАЙДЪН ГИ ХВАНА, ЧЕ СА ПРОКСИ НА ПУТИН И РУСИЯ--И УВОЛНИ КИРО И АСЕН........... СКОРО ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ЩЕ ИМА ЧИСТИЛИЩЕ.....
233
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-обидно е когато неграмотни ,алчни и нахални имат ретенции да ни уравляват.20 г се уражняваш в олитиката.Достатъчно.Седни на двора в Банкя и прочети Алеко Константинов.
232
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде всички сега да се противопоставят на това безобразие, колко е нагъл тоз Рашков да иска да излови всички престъпници.