Радев с турския посланик за енергетиката и трафика на хора

Оцени високо усилията на Турция за деескалация в Украйна
Обновена: 30 авг 2022 15:50 | 30 авг 2022 15:50, Елка Василева
23
Радев с турския посланик за енергетиката и трафика на хора
Снимка: Президентството

Ограничаване на последствията от енергийната и икономическата криза чрез засилване на двустранното партньорство между България и Турция обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Айлин Секизкьок.

Още по темата
Двамата проведоха среща днес на „Дондуков“ 2, на която бяха разгледани възможностите за активизиране на сътрудничеството в икономиката, енергетиката и сигурността и подобряване на свързаността, съобщи прессекретариатът на държавния глава.
 
Румен Радев открои значимостта на Турция като важен партньор за страната ни в областта на енергетиката, както и интереса на България за последващо разширяване на диалога в тази област.

България е износител на електроенергия за югоизточната ни съседка, а на територията на Турция се изграждат нови терминали за втечнен газ, които могат да осигурят в бъдеще алтернативни доставки на енергийни ресурси за региона, беше отбелязано на срещата.

Румен Радев оцени високо усилията на Република Турция за деескалация на конфликта в Украйна, както и за минимизиране на вторичните негативни последици от войната за нашия регион.
 
Обща бе позицията, че увеличаването на пропускливостта на граничните пунктове по общата граница е от значение не само за бизнеса и гражданите на двете държави, а и за ЕС. Българските институции напълно осъзнават значимостта на този въпрос и предприемат действия за неговото решаване, подчерта на срещата президентът.
 
Съвместното противодействие на трансграничната престъпност и нелегалния трафик на хора също беше обсъдено по време на разговора.

Отчетено бе увеличаване на миграционния натиск към Европа, както и необходимостта от по-добра координация, споделяне на опит и информация между институциите от двете държави, така че да се пресекат нелегалните канали на организирана престъпност и трафик на хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
1
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
Радев слуга на ГЕРБ и ДПС ИТН дъното на чеверме при Доган в Росенец послучай победата над България. Радев ти не си моят президент.
20
2
 
2
 
! Отговори
ужас преди 1 година
тая що не е забрадена ?!
19
0
 
2
 
! Отговори
До 6 Последния преди 1 година
Марсианец: А бе пиЧ, нали с Кирчо и Кокорчо щяхте да управлявате със 150 депути?!? Що така не ти се получи, да не ти затвориха закусвалнята?!? Да не забравиш пак за тях да гласуваш, тоя път направо 201 депутати ще вземете ПъПъ-ту, нъл тъй?
18
0
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ами те икономистите му казаха-България може вместо да продава да РАЗМЕНЯ ГАЗ ЗА ТОК !!!А икономиката може и да премине на ТОК вместо ГАЗ,тъй като имаме излишак и продаваме .......само ми е чудно защо за бита вдигат цената ,като не е кът!!!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И.Б./// България няма недостиг на електричество. Има в излишък .Но ни го препродават през чужди фирми и бог знае какви матрапази. И затова е така. Иначе тока от Козлодуй е 2,5 цента или стотинки не знам точно но и това е достатъчно. Просто ни лумбуркат както си искат. Ако пуснем всички блокове на Козлодуй ще захраним целия балкански полуостров , но това не значи ,че тока ни ще стане по-евтин. Просто някои ще станат по богати.
16
5
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Радев ,просто си подай оставката! Безсрамен изверг! Турците ни размазват икономически,социално и политически,без да споменавм етническият геноцид,който извършват срещу нас,а Руми Дългото Чорапче се ухилил от оргазъм с тая турска np.ъд.л.а и я черпава във Вила Вилекула на Дондуруков! Оставка ,гад такава! Незабавна оставка!
15
7
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Радев ,присто си подай оставката! Безсрамен изверг! Турците нибразмазват икономипески,социално и политически,без дс споменавм етническият геблцид,йойто кзвършват срещу нас,а Руми Дългото Чорапче се ухилил от оргазъм с тая турска np.ъд.л.а! Оставка ,гад такава! Незабавна оставка!
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, обясни ли на Ердоган чий е Крим?
13
2
 
8
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Зщо България изнася електричество в Турция след като има недостиг на същото в България?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"не ги връщат към родните страни а ги прекарват презбългария защото гърция деиства по сериозно" - аз ако бях кука и видя автобус със сирийци или талибани направо им правя кордон до румънската, сръбската или гръцката граница и бих им пожелал прав път. Да преследват мечтите си кой-където иска, тяхна си работа.
11
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
трафикът на мигранти е държавна политика на турция това няма спиране ислямъттрябва да завладее европа не ги връщат към родните страни а ги прекарват презбългария защото гърция деиства по сериозно
10
0
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Сетила се Мара да се побара :))))))))))) Като му биха шута в ГЗ от Газпром, Рундю реотана загря, че трябва да търси терминали за газ в Турция и Гърция. Гл y п a k - абсолютен :))))))))))))))))))
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов за газа: За дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕЩО НЯМА ГАЗ ОТ ГАЗПРОМ,А? ЗНАЧИ В МОСКВА НИКОЙ НЕ ТЕ БРЪСНЕ, САМО СИ ДАВАШ ВИД НА РУСОФИЛ!
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУНДЮ, КВО СТАА С ОТГОВОРА НА ГАЗПРОМ, МАЙ ТЕ ОТРЯЗАХА,А?
6
0
 
14
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 1 година
MyHчо пак се опитва нещо да прави и се озърта да го не бие Дeca !
5
0
 
8
 
! Отговори
ами преди 1 година
В Турция таз колкото искаш от къде ли не Какво още се моташ бре
4
2
 
12
 
! Отговори
dfsg преди 1 година
Бате,бате, направи едно коремно и едно *** колело. Ти за друго не ставаш....
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един братко на Ердоган.Бате Бойко го нарича Ерго .Ерго как се обръща към Радев.Радко пиратко ли.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера се кланяше на гърците и азерския президент, а днес на Ердоган. Май го е страх да иде на килимчето в Москва и да измоли "евтин" руски газ.`