Петото място в София определя БСП като второстепенна политическа сила

Градският съвет оцени като крайно незадоволителни резултатите от вота
22 ное 2022 19:40, Анисия Иванова
33
Петото място в София определя БСП като второстепенна политическа сила
Снимка: БГНЕС

Градският съвет на БСП оцени като крайно незадоволителни резултатите в София от предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Това стана на заседание, на което бяха приети анализът за представянето на партията в столичните 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР и предложените от председателя на БСП - София Иван Таков решения.

Като задоволителна беше оценена работата на Градския и Районните предизборни щабове, на представителите на БСП - София в РИК и СИК, на наблюдателите и участниците в подготовката и провеждането на изборите.

"Петото място в София определя БСП като второстепенна политическа сила с възможности за подкрепа на политически конфигурации, но без да има водеща и определяща роля в обществото и същевременно поставя партията в изключително неблагоприятни изходни позиции за бъдещите местни избори през есента на 2023 година, беше отчетено в анализа. - Възможните нови предсрочни парламентарни избори, както и предстоящия след по-малко от година местен вот изискват коренна промяна на политическите послания и пълна мобилизация на структурите на БСП".

Градският съвет възложи конкретни задачи за работа на различните комисии, както и на групата на "БСП за България" в Столичния общински съвет с цел да бъде постигната желаната промяна и да бъдат подобрени резултатите на предстоящите избори - евентуално предсрочни парламентарни и местни.

На членовете на различните експертни съвети, както и на групата в СОС, беше възложено да започнат работа по теми, свързани с политическата платформа на БСП - София за местните избори. На Районните организации беше поставена задача да обобщят и да изпратят в Градския съвет предложенията за промени в Програмата и Устава на БСП, да дадат мнения и предложения за реформи и модернизация във функционирането на партията, както и да проведат дискусии. Градският съвет предложи и теми на тези дискусии, сред които са "БСП - партия на мира" и "Социалистическа не означава само социална партия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малки са им чекмеджетата , за това така !
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2022г. не е време за комунисти... това отдавна трябваше да спре! но при нас не спира.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най якото е, че престъпната крадлива партия БСП е открадната от не дотам опитните крадци от топ крадлата корнелия. Какъв е извода: КРАДЦИТЕ СА ПРЕКАРАНИ! а партията бавно, но сигурно умира защото всичко престъпно загива!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП имат кмет само в район Изгрев, там където е била номенклатурата. Скоро ще изчезнат, а на България и трябва истинска лява партия.
18
0
 
2
 
! Отговори
та така преди 1 година
и такава ше си остане :)
17
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 20 преди 1 година
Всяко протеже на заврения зет води до разруха всичко, до което се докосне. Още няколко месеца и щеше да разбие военно-промишления комплекс
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С Нинова начело, БСП скоро няма да е политическа сила.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съседите ми на етажа, две млади семейства на под 30 години, винаги гласуват за БСП. Само Нинова е в състояние да ги откаже да гласуват за БСП. На долния етаж са три семейства пенсионери и то на възраст и всичките гласуват за ГЕРБ и СДС. Разни хора, разни идеали.
14
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Град Пловдив, избори на 2 октомври 2022. ГЕРБ-СДС и ПП с по над 29000 гласа, БСП с 9461 гласа, ДПС е с 3452 гласа, Възраждане с 13053 гласа, ДБ с 10042 гласа, Български възход с 7317 гласа. Само не разбрах как тези 9461 гласа за БСП са под 9000 гласа!!!!
13
1
 
7
 
! Отговори
БСП преди 1 година
КРАДЦИ ПЕТИ РАЗРЯД.
12
2
 
7
 
! Отговори
Nqkoi преди 1 година
Ходете си в Москва комунистиии
11
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
фашистките четири партии преди БСП са краткотрайни, безродни, олигархични, врагове на народа и си сменят имената но политиците вътре са едно и също котило такива Биковци, ей такива бояджии, ама нали требе да обслужват олигарсите и западните посолства изпълняват па листата с продажняци е ограничена... БСП Е ПО.ЧИТАВА ПАРТИЯ ОТ ПЪРВИТЕ ЧЕТИРИ МЕНТАКА...
10
4
 
8
 
! Отговори
Умрелите преди 1 година
Ако може и умрелите стари хора от гробовете си да гласуват за БСП пак нямат шансове да останат за дълго на власт.
9
4
 
8
 
! Отговори
Ще изчегъртаме преди 1 година
БСП също трябва да бъдат изчегъртани от властта и парите.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия гордо твърди, че БСП е партия столетница на 130 години. Да ама преди 130 години е създадена Българската Комунистическа Партия не БСП!!
7
1
 
2
 
! Отговори
Качулчо преди 1 година
Те са НЕСПАСЯЕМИ каква трагедия каква драма дори и хартиените бюлетини няма да помогнат да оцелее БСП-то. Да се вика поп за панахида и погребения на партията.
6
2
 
4
 
! Отговори
Партията на грабежа! преди 1 година
Време да си отиде вече партията, която толкова много години краде и ограбва България.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност БСП е партията на капиталистите и бизнесмените, това показват политиките им.
4
5
 
9
 
! Отговори
Чики Рики преди 1 година
БСП няма никакво бъдеще и няма да просъществува. Важното че унучета и внучетата са уредени с много крадени пари и фирми да управляват и да се чиффтосваат насам и натам на запад на луксозен и безгрижен живот.
3
5
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Ако ще Карл Маркс,или Ленин,да слезнат от...небето и оглавят Столетницата,все тая,народа му писна от партии и...вождове. Особено в...метрополията София,където са събрани всички...далавераджии на държавата,кой ще гласува за социална партия като БСП.