Божанков се застъпи за изпращането на оръжие в Украйна, БСП го изхвърли

Парламентарната група отстрани депутата от редиците си
Обновена: 9 дек 2022 14:55 | 9 дек 2022 14:55, Нели Христова
286
Божанков се застъпи за изпращането на оръжие в Украйна, БСП го изхвърли
Снимка: БГНЕС

БСП изхвърли депутатът Явор Божанков от парламентарната си група.

Присъствалите единодушно са гласували за отстраняването му.

По-рано в пленарна зала депутатите гласуваха дали България да изпрати оръжие в Украйна. Парламентарната група беше против заседанието да е закрито и в знак на протест членовете на партията извадиха телефоните си и започнаха да предават на живо. Червените са и категорично против изпращането на оръжие в Украйна, тъй като това щяло да ни въвлече във войната.

Божанков, който тъкмо се върна от САЩ, обаче не бе на едно мнение с колегите си. Той обори твърденията на социалистите, че военната помощ ще ни вкара във война.

Божанков обяви, че хората не трябвало да се плашат. "Нашата отговорност е да водим нашия народ и макар да е трудно, не трябва да гледаме накъде води общественото мнение и да опънем платната и да се водим по него", заяви младият депутат.

Решението е важно и символично и ще постави България по пътя на своя цивилизационен избор, включи се той в хора на тези, които БСП определи за "Коалиция на войната". Той посочи, че Русия ни е обявила за неприятелска страна още преди да изпращаме оръжия. Това е тяхното отношение към нас, няма нищо общо нашето уважение към тях с това, че Русия е агресор. Тук делението на цивилизационен и нецивилизационен свят е истинско", заяви Божанков малко след като Борислав Гуцанов обяви, че всички държави са част от цивилизационния свят. Според него само диктаторски режими подкрепяли Русия, "от другата страна е демократични свят, дори Сърбия е заела своята позиция.

"Тази война рано или късно ще свърши, ще е лицемерно България е да част от програмите за възстановяване и развитие и да получава пари, но да не е част, когато народ е на тъмно студено, и страда. Жени и деца са подложени на системен геноцид от руската държава, каза още соцдепутатът.

"Без да съм експерт в тази тема съм съгласен само с една теза. След време ще ни съдят как сме гласували. Такъв ден ще дойде и ще има значение кой какво е казал.

С ясно съзнание какви последствия може да има тази позиция за мен, как може да се разчете, съм убеден в едно, искам да остане в стенограмите - ще дойде ден, когато ще говорим кой е бил прав. Русия няма да спечели тази война", каза Божанков под ръкоплясканията на мнозинството и видимото неудоволствие на БСП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
16
 
6
 
! Отговори
Хасан Генов преди 1 година
Русия не е била сама, не говори глупости. Да си чувал за Land and lease? Ама откъде да си чул, ти знаеш че кремълското джудже е велик. Хахаха
136
4
 
17
 
! Отговори
Тия двамата, преди 1 година
на снимката дали са държали автомат? Дали си представят как с тоя автомат после ще се пръскат мозъци, ще се пукат гръбнаци, разкъсват артерии, дробове не само на руски войници, но и на украински войни и граждани. Защото, какво ще стане ако тия автомати попаднат в склад, който попадне в руско владение? Или не мислим по тия въпроси? Важно бизнеса да върви - "Дай пет, батка! Чукни е, лек!"!
135
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оакахте се с това оръжие, та ние не сме спрели да им доставяме - сигурно няма друга страна в света която да доставя повече оръжие на украйна от нас
134
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Божанков! С какъв замах само им се изcpa в каскетите!
133
19
 
22
 
! Отговори
Иуда Божанков преди 1 година
Ех че е готино да си ПРЕДАТЕЛ - и ти плащат и те клатят. КАКЪВ ВЪСТОРГ. Ох добре ще ми дойдат прясно напечатаните долари
132
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
+ 1 глас за евроатлантическо правителство
131
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като Божинката, само, че Божанката
130
12
 
21
 
! Отговори
Явор Божанков преди 1 година
Благодаря ви много мои сърдечни ЛГБТ приятели, за добрите думи в нашия гей форум тук. И за в бъдеще ще се продаваме на САЩ,да са живи нашите спонсори и дупе да ни е яко. Пожелавам ви много Иудстване, много рушвети, комисиони и халките ви да са яки и здрави. Да си ПРЕДАТЕЛ е ГОРДОСТ и почтеност. Да живее ДОЛАРА ! In DOLLAR we trust !
129
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то се вижда, че е дже н дър. Дже н дър и ***,току-що завърнал се от инструктаж.
128
14
 
14
 
! Отговори
естествено преди 1 година
корнелия чен ун в действие:))))))))))))))
127
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе най-добре Ниновная да я пратят на фронта. Може да поотслабне. Намери се един свестен у тая партия и те го изхвърлиха. Можем да си представим каква по-мия са останалите.
126
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата не спира от сутрин до вечер. Истината е че България е унищожена държава и политиците ни са продажници. Това решение за оръжия за Украйна е лошо и ни вкарва пряко във военния конфликт. Народът заслужава съдбата си, след като се е продал за жълти стотинки. Властта в България се поддържа от зависими държавни и общински служители и от подставените "усвоители" на народна пара. Краят е близо... За жалост ще загробят България...
125
4
 
4
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
До Финито- Кого е предал , говори.
124
24
 
13
 
! Отговори
Хасан Генов преди 1 година
Добре се е усетил Божанков, в крайна сметка втарая в мире, самая магучия армия беше отблъсната и в панически бяг заряза Херсон, бая бой изядоха и в Харков. Смелост братя украинци, когато САЩ са на ваша страна ще спечелите, Vaтенките ще загубят, както загубиха в Афганистан, както ги изгониха от Прибалтика. Америка ще построи една нова Украйна, а партии като *** дето подкрепят убийството на невинни хора ще им бъде потърсена сметка. Браво за позицията на този достоен българин!
123
14
 
27
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да ходи на фронта да се бие.
122
11
 
25
 
! Отговори
Явор Божанков преди 1 година
Продажник съм, кой ти дава 30 хиляди шумолящи долари. Благодаря на чичо Джон от ЛГБТ Централата в Сан Франциско, предавам поздрави на добрия чичо Байдън и съм готов и в бъдеще да Иудствам. Да съм предател е в кръвта ми ! Парите са над всичко! Да живее САЩ !
121
0
 
9
 
! Отговори
Кога ще арестуват преди 1 година
Нашите Хайнрих 13 и Ротенберг?
120
27
 
19
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Един нормален човек с характер в БСП .
119
11
 
25
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Явор е ходил на очна явка - той си е еврейче - вижте му ушите впити в главата - това е дегенератско и еврейско - дупедавец - демонократите са го инструктирали в Централата ЛГБТДемократическата партия на Фащ.
118
6
 
13
 
! Отговори
БГ НЮЗ преди 1 година
В министерството на отбраната е възникнал спор - 4 или 5 коня да дадем. Според преценка на Ръководителя на Сухопътни войски генерал-майор Байганиев даването на 5 коня ще намали стратегическите ни отбранителни възможности !