Борисов: БСП има шанс да направи кабинет и без нас, ако си намери подкрепа

Превръщаме се в държава на агитките - правим избирателите да се мразят помежду си
Обновена: 17 яну 2023 17:54 | 17 яну 2023 17:45, Анисия Иванова
136
Борисов: БСП има шанс да направи кабинет и без нас, ако си намери подкрепа
Снимка: БГНЕС

"Към този момент нямаме покана от БСП за преговори по третия мандат. Нас ни поставят в най-лесната позиция, защото ако по всяка друга тема ИК може да взима решения, то нашият най-върховен орган - конгресът, ни е забранил да взимаме решение". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира връчването на третия мандат за съставяне на правителство на БСП. Борисов припомни, че пленумът на ГЕРБ е взел решение да не се подкрепя кабинет с мандата на БСП.

"Те в момента идват на това, на което ние два месеца говорим - вместо Нинова да казва, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, можеше още тогава да се събере лидерски съвет и да се види при кой мандат може да се състави правителство. А не служебно правителство месеци наред да управлява страната.

Напомням, че точно така подходихме с проф. Габровски - отдалечени от всички. Само че тогава всеки искаше да седне на своето его. А нашето правителство имаше 115 депутати подкрепа. След това ПП и ДБ какво постигнаха? - декларация, не правителство - декларация, която събра 63 души подкрепа.

Още по темата

Може да се разговаря, но нашата позиция в случая ще бъде много твърда не заради това, че не сме гъвкави, а защото имаме решение на Конгреса да не подкрепяме правителство с мандата на БСП. В тази нелека ситуация те имат шанс да си направя правителство, вместо да призовават другите за отговорност. ДБ беше в коалиция с БСП допреди месец, ПП - също, заедно с БВ - ако си намерят и друга подкрепа, а те могат - могат да си направят кабинет и без нас. При това много спокойно.

Ще сме любезни като любезния лос. Сега вече - като гледам кой какво прави, всичко е предизборно", коментира още Борисов.

По думите му президентът Радев, мислейки логично и имайки толкова много министри от БСП в служебния кабинет - Явор Гечев, Крум Зарков, и др., както каза и Илияна Йотова, даде мандата на някой, който да продължи политиката на служебното правителство.

И Христо Иванов, и Корнелия Нинова правят това, което искахме и ние - обществен договор с приоритети за управление, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него държавата няма визия, не стои сериозно отвън. БСП има мандата, предлага правителство, няма проблем да го подкрепим, ако имаме договорка за колко време и какво ще изпълнява това правителство, каза Борисов.

Превръщаме се не в държава, в която съединението прави силата, а в държава на агитките - правим избирателите да се мразят помежду си, добави лидерът на ГЕРБ./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Много жлчни преди 1 година
ПП клакьорите тук. Това ми харесва. Змята хапе най настървено, когато е смъртно застрашена. ... А бе, не се ли усещате, ГЕРБ се гаврят с вас.
106
0
 
3
 
! Отговори
Надя преди 1 година
Електоратеееее не се прави на невинен.Никой не ви е накарал на сила да гласувате за мошеници.Това е вашия избор. и каквото сте си надробили това ще сърбите.Нали искахте промяна ,получихте я..Сега кво искате бе?! За 2 год. 4 пъти избори.Я се разкарайте не оправници,сбърканяци ,до сега милярд и половина за избори.Не но рмална работа
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП ще направи кабинет само ако Киро и Денков решат да ги подкрепят, но те няма да го направят, защото самите БСП бяха нагли и им отхвърлиха декларацията!
104
4
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК ГЕРБ ПОЛИТИКИ ЗА БЪЛГАРИЯ
103
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 107 Без Бай Ахмед, правителство нема! Имаш 2 по математика.
102
0
 
7
 
! Отговори
Соня преди 1 година
Променкаджии нищо няма да ви спаси,каквото и да драскат,каквото и да дрънкане,вие сте просто едни пляпащи лъжци , парфюмирани негодници с огромна самочувствие без покритие..
101
9
 
1
 
! Отговори
Soy Mencho Guey преди 1 година
Бойче мащай са у лево, че неволята дебне и щи съсаш някой менискус. Играта загрубява, не е за твойта мека натура.
100
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойче, то и ГЕРБ можеше да направи правителство, ако беше намерил подкрепа! Сега *** го играе същия мач. Резултатът е 0:0 с продълженията. Айде да ходим на избори, че и ми омръзнахте!
99
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха ... БСП + ПП +ДБ ...дотук познато. Ама с ДПС :D ...Може Янев за цвят, случай, че изкупят няколко депутата, както Кирето направи.
98
2
 
4
 
! Отговори
Дима преди 1 година
*** негодници,лъжци,от ре пик, всички приличате на мошеника Настимир но никога не можете да достигнете нивото на истински българин, държавника Бориов.Вие сте просто едни нагли,устати мошеници,нищо повече.
97
0
 
4
 
! Отговори
Нина преди 1 година
Унищожителните на България , алчните слуги на бандитите продължават да наглеят. искат да превземат държавата. Гнусни,отвратителни нагли нечистоплътници.Само за две години съсипаха всичко.Проклети да сте,бял ден да не видите,да се удавите с крадените пари.
96
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е винаги с високоточно изказване за състоянието на нещата в българското подобие на политика. ДПС са също висока летва. Останалата масовка е с манталитет на предучилищна възраст! Къде е Шенген, къде е еврозоната, къде е природният газ? Скоро ще започнем да питаме къде е ел. токът, чешмяната вода и за още много други неща! Да ви кажа и още нещо: правителството на Радев заработи доста добре! Енергийният министър мисли практично, а и други също
95
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен2 преди 1 година
ГЕРБ ПОЛИТИКИ БОРИСОВ ЛИДЕР ГЕРБ ПОЛИТИКИ БОРИСОВ ЛИДЕР
94
8
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
"Ще сме любезни като любезния лос." Браво Бойко. Ама дай шанс на Корни, Ристе и Кирето до погалят лоса по топките
93
4
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Мъдрец е. То и ГЕРБ имаха всички шансове да направят кабинет без БСП, ако бяха намерили подкрепа. А сега пак ще трябва да купуват гласове...
92
4
 
4
 
! Отговори
Дядо Георги преди 1 година
Г-н Борисов *** на лидерската среща. - от уважение към г-жа Нинова. Откажи и по начин,а по който тя го направи към професора. На останалите лидери задай въпроса: -Какво ще правим, ако при следващите избори партиите се окажат в същата ситуация? Техните предложения / нотариално заверени/ да се чуят от избирателите, ще е в полза за изборите. Най малкото още сега да се съгласят, че победителят прави правителство ако ще на малцинството , което ще подкрепят поне две години.
91
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ада ще гори Унищожителят на България-другарят Борисов.
90
3
 
4
 
! Отговори
Соня преди 1 година
Всички лъжци,негодници ги чака Ада един ден.Господ не разрешава слугите на Сатаната да мърсят чистата енергията в Рая.Тежко ви нищо ,че не вярвате ,безбожници.Един ден ще си платите скъпо.Продължавайте променкаджии. НЕ щастни
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов рева от трибуната на Народното Събрание,че Доган го е поръчал-ФАКТ!Е защо не го свитна Доган?!Защото му стана сабака!Борисов и Доган са заедно!Другите мутри дето бяха поръчани едно време са под земята!Някой може ли да оспори това?!
88
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Направиха ни на луди, Хърватия е приета след нас в Европа и живеят по-добре, не знам какво правят. Румъния е по-добре, оказа се - имаме пари в бюджета - всичко, а има бедни хора. Направо е обидно, направо. Направили 2 ленти път и - айде. Някакви хаотични действия.