Партиите трябвало да се обединят, за да се случи промяната

Лорер вярва, че обединената десница ще спечели на изборите
81
Партиите трябвало да се обединят, за да се случи промяната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партиите дължат обединение вдясно на българското общество, защото поотделно е по-трудно да направят промяната, която много е закъсняла. Това заяви депутатът от "Продължаваме Промяната" Даниел Лорер пред Нова телевизия.

„През далечната 2009 г. Европа ни каза много ясно: За да стане България свястно място за живот, за да не ги е страх хората, че ще им вземат фирмите, нивите, за да може да живеете спокойно във вашата държава, вие трябва да направите правосъдната реформа”, припомни бившият министър на иновациите и растежа в кабинета „Петков”. По думите му тази реформа буксува от 2009 г. Лорер обаче подчерта, че не вярва законът за контрол на главния прокурор да бъде приет на второ четене от 48-ото Народно събрание. „Не ми се вярва, защото не вярвам на волята на статуквото”, коментира депутатът.

Той изрази убеждение, че обединената десница ще спечели предстоящия предсрочен вот. „Не само, за да спечели тези избори, а за да предложи на България мнозинство и правителство, които могат най-после да превърнат тези реформи в реалност, за да тръгне България напред”, коментира народният представител от ПП. Според Лорер риск от отлив на избиратели след подобно обединение има, но той уточни, че това не предизвиква страх. След като всички политически формации дадат зелена светлина на коалицията, тя ще излезе с обща програма, с която да каже на избирателите как си представя България на бъдещето, каза още Даниел Лорер.

Коментар имаше и по обвиненията на ГЕРБ, че съпредседателите на „Продължаваме Промяната” са правили злоупотреби чрез посредничество с оръжия за Украйна. „Българската оръжейна индустрия работеше на максимум, за да изпълни договорите си с приятелските страни от НАТО, които след това са предавали тези оръжия на Украйна. Това е абсолютно нормално и тя винаги е работела така”, заяви бившият министър на иновациите и растежа.

Според него напрежението между България и Република Северна Македония е изкуствено. Въпросът с побоя над Християн Пендиков се политизира, смята Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: ППлорер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другият вариант е промяна в изборния закон и праг от поне 7%, за влизане в парламента.
63
0
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Този Господин Радослав все едни и същи измишльотини пише постоянно тук опресни си инфото и Радослав смени плочата вече 3 год България се руши пропада институции не работят безпорядък навсякъде и всичко това благодарение на черепите така че Радослав Спри с тези антита против държавата си
62
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Комунисти и ч-итаци обединявайте се :)))
61
2
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Обединявайте се защото Коцето,като нищо ще се обедини с пария Юруш,ВМРО,Боец,РЗС и движение 21 и Мая Манолова.Той не е глупав и,като нищо ще ги приобщи и после да им намаже ските.Само,че ако Коцето е първи ще се отварят нови трудови лагери и язък за откраднатото ще се връща.
60
0
 
6
 
! Отговори
Не вярвам преди 1 година
на тези които управляваха последната година неприха нищо за промана и продължават да лъжат.
59
0
 
8
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 1 година
Трудови лагери за такива като тоя....Лорер
58
1
 
3
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 година
Има ли партии,има и "либерал" демокрация, няма ли партии има само демокрация. Затуй безпартийна система
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя промяна, тая с инсектите в храните ли или тая със затриването на стабилния ЛЕВ заради еврото, с всичките минуси за България! Нагледно се видя кошмара в Хърватия!
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко каза, ко?
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ми цъфнат налъмите тогава ПП и ДБ ше спечелат.
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ ще спечелят кога ми цъфнат налъмите!!!! А налъмите ше ми цъфнат на 36 март.
53
0
 
15
 
! Отговори
Смехурко преди 1 година
Десница, направо да се спукаш от смях. ПП са ултралеви с политиката, която водиха!
52
5
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Ристо: защото пък ОПГ гроб не са същите: спряха Белене без да предвидят вариант реакторите които платихме и ръждясват там да се инсталират в АЕЦ Козлодуй. Дон Тиквон спря Южен поток в полза на Турски поток за да се подмаже на Ердоган и да може да проси гласове за магаретата си, подписа Зелената сделка без да мисли какво ще правим като си закрием ТЕЦ-овете и куп други подобни действия.
51
0
 
16
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
За какво десница говори този, израстнал и възпитан в еврейски кибиц комунист? Той още в началото се огледа в хазната и затова е там. Най-малкото е десен.
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48-то нищо - Прочети си пак написаното! Явно ти трябват много обяснения.
49
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще дойде време, когато много семейства на крадци ще плачат! Гербавият грабеж няма да остане без последствия. Ако няма правосъдие, има и други варианти.
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОПГ Гроб трябва да бъде съдено от тричленки. Един офицер чете присъдата, двама войиници я изпълняват. Тези престъпници ограбиха страната, време е да си платят сметката!
47
1
 
10
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
Абсолютен факт.Колкото по-фрагментирано е обществото, толкова по-лесно е на ОПГ-та като ГЕРБ и ДПС да си обединяват електората, имайки предвид колко некадърници/чки, но пък послушници/чки са назначили навсякъде.
46
5
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 44: още малко данни? Всеки депутат на гроб е избран с 9472 гласа! С други думи депутат на гроб е събрал по малко гласове от кмета на Добрич за който са гласували 3000 човека повече например! Няма какво да слушате безаналоговата реплика на бай Тошо, че ОПГ гроб са спечелили изборите при положение, че с клизма ОПГ гроб събира 9%, правителство не успя да състави и отива отново на избори с тайната надежда тенденцията за отлив на по 200000-300000 гласа след всеки нов избор да не се запази!
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Радослав и антигробарите - Същите като харвардските ПП-та сте. Научете се да дискутирате с факти, не с обиди. От това нито ставате по-убедителни, нито печелите точки.