Митрофанова се ядоса на НС: Опитва да пренапише историята

Поводът е решението на парламента за Гладомора
237
Митрофанова се ядоса на НС: Опитва да пренапише историята
Снимка: БГНЕС

Признаването на депутатите от Народното събрание на България на масовия глад в периода между 1932 и 1933 г. за "геноцид на украинския народ" е съзнателно изкривяване на историческите факти, заяви руската посланичка в София Елеонора Митрофанова, цитирана от ТАСС.

Още по темата
"Решението за признаването на Гладомора за геноцид, насочен срещу украинците и организиран на тяхна територия, вероятно е написано под диктовката на съвременна Украйна. Обидно е, че за пореден път българските политици решиха да пренаписват историята. Масовият глад в началото на 30-те години е обхванал няколко региона на СССР - и Украйна, и Беларус, и Западен Сибир, и Казахстан и други територии. По различни оценки от глад са загинали до осем милиона жители на страната от различни националности", подчерта руската посланичка, цитирана от БТА.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес със 134 гласа "за", 26 - "против" и без "въздържал се" българското Народното събрание в общ проект, предложен от комисията по външна политика, обяви Големия глад-Гладомор в Украйна през 1932-1933 г. за геноцид и осъди категорично неговите извършители.

С решението се обявява също всяка последна събота на месец ноември за Ден за почит и памет за жертвите на Гладомора в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
13
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
През 1920, малко след ПСВ, избухва руско-полска война. Панска Полша превзема Лвов и областта Галиция, тръгва и към Вилнюс. Русия обаче бързо я слага на мястото й - конницата на Будьони разбива полската шляxta. Тогава Ленин решава да създаде отделна република Украйна, където да живеят етнически руснаци и поляци на запад.И само година по-късно Украйна се включва в новосъздадения СССР. Така че тази държава е създадена с ленински декрет.Самото й име - Украйна, говори, че е отстрани, накрая на Русия.
136
7
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Браво на Народното събрание.Още едно престъпление на съветските комунисти е заклеймено.Българските политици не пренаписват историята.Гладоморът е исторически факт.
135
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите тотално са изчаткали и започват да пишат абсолютни безсмислици. Пийте си хаповете другари.
134
6
 
3
 
! Отговори
С чушки и домати??? преди 1 година
Защо в Чехословакя до 1989 и след това държавността, икономиката и правосъдието вървяха, вървят и ще върват по добре от нас. Защото в ЧССР 40 години имаше редовна 60-100 хилядна редовна армия. У нас по 3-4ма съветника и то не във всички министерства. Чехите преди войната да бачкат ги е газил Хитлюрът, а след войната руснаците все така да продължават. И за това са имали автомобилна, самолетна и оръжейна промишленост.За тракторите,ТЕЦ турбините,рейсовете,тракторите,трамваите, тролейте локомотивите
133
13
 
17
 
! Отговори
мнение преди 1 година
Днес българските депутати доказаха, че въобще не ги е еня за народа. Решиха жизнено важен въпрос за народа... Всичките да хващат влака и за Украйна. Повече не трябва да стъпват в българския парламент.... слуги, но не на българския народ
132
11
 
13
 
! Отговори
Сополива на Уринена преди 1 година
Най впечатлителното е че 10-12 години след Септемврийското възстание и терора през 1925,обикновенни хора през 1930-35та са носили дарения и помощи директно в Съветското посолство. Оттам къде са били препращани е било работа на СССРскта администрация. . .Минали години. . .Някой да е видял българин поне едно патронче от ловджийскта двуцевка на дядо си, завито в 10то левка да е занесъл в Уринското Сополство? Надизирателите и финалните убийци в Гладомора и Концлагерите сабили синове на укр-кулаците.
131
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро украина ще е територия на Русия така или иначе.
130
15
 
20
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Скоро се надявам народното събрание да покаже истинската история между България и Русия. Нелицеприятна за Русия и нената имперска жажда, трагична за руските войници. Митрофанова е ....
129
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази иска да каже, че не им пука не само за украинските животи , а и за руските. Но това го знаем, бе другарко - целият свят разбра , че руската върхушка е най-големия душманин на руснаците, така е било и така ще бъде.
128
5
 
13
 
! Отговори
само да питам преди 1 година
в тая връзка: - геноцида над арменците признахме ли го, или за мили очи пред Ердоган пропуснахме?!
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А значи не 3 милиона а 8 милиона. Браво!
126
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен русофоб преди 1 година
Мразя всичко руско, продажник съм, плюя всичко консервативно, обичам амнмално-либесралните ценности, амнуса е свещено място за мен, Байдън е моето ЛГБТ божество и му се кланям и го уубичам
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПрозападнягаНа вас в Карлуково не е удачно да ви дават достъп до компютри.
124
3
 
13
 
! Отговори
до Дядо Георги преди 1 година
заповядай в Англия, да те разведа из складовете, да видиш как неуморните латвийци се трудят на тръстиката за 9.50 на час!
123
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите депутати съобразяват ли се с волята на народа или си спомнят за него само при избори? Имам чувството, че в НС се събира позорът на България.
122
8
 
28
 
! Отговори
анти Z преди 1 година
Тая нали щеше да си ходи и да затваря посолството. Ама май не й се прибира в Путинистан. И между другото от гладомора са загинали не само украинци, но и много българи. Сталин е унищожавал всички и всеки когото по някаква причина е смятал за опасен.
121
9
 
22
 
! Отговори
Дядо Георги преди 1 година
Днес прочетох изказване от Латвия:- "Руските посланици са вредни"
120
15
 
5
 
! Отговори
Прозападняга преди 1 година
Обичам да ме таковатотзад с Байдън и долари вддупето, обичам либералната передастия, защото съм евроатлантически ценител на амалните ценности. Аиеееее обичам хамериканските ибрриццииии....хахахахаха
119
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутрофанова, ами вие не само пренаписахте българската история, а избихте стотици хиляди българи, прогонихте милиони и промихте идентичността на няколко древни български държави!Вие сте азиатски престъпници, и вашето племе трябва да бъде или превъзпитано или да се саморазпусне от вътрешни войни в расийска фидирация. Ами то и езикът ви е един чист български диалект, освен азбуката, която сме ви дали!Айде бегай в Азия!
118
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашето народно събрание няма по-важна работа от това, да обяви гладомора за геноцид. А на практика е гладувала не само Украйна, но и целият Съветски Съюз. Страната е имала остра нужда от средства, а Западът насреща не искал нищо друго, освен пшеница. Според мен е знаел много добре какво прави.