Списъкът "Магнитски" - атака по руското присъствие в българската енергетика?

За Вигенин изглеждало като налагане на американски интерес в някаква сфера
144
Списъкът "Магнитски" - атака по руското присъствие в българската енергетика?
Снимка: БСП

Главният прокурор да изиска данните за санкционираните по "Магнитски", защото, ако това е престъпление, което се санкционира от американската страна, в още по-голяма степен това трябва да важи тук. Тези ресурси, за които се говори, че са отклонявани, те са за сметка на българския народ. Ако САЩ са наши партньори и искат да се борят с корупцията, а това са тежки корупционни обвинения за огромни средства, нека да ни предоставят тези данни. Главният прокурор да ги поиска и ако не му ги дадат, да каже, че не са му ги дали, или като му ги дадат - да видим какво ще направи прокуратурата. Не мисля, че просто така трябва да остане това нещо. Искаме институциите да си свършат работата".Това заяви пред БНР Кристиан Вигенин от БСП, заместник-председател на 48-ото Народно събрание.

Още по темата

"Има усещането, че това е атака по руското присъствие в българската енергетика, а не конкретно срещу тези личности. В публикуваното съобщение има доста категорични твърдения, съвсем конкретно са написани някакви неща. ... Трябва да отчетем това, че тези имена попаднаха в списъка "Магнитски", но далеч не сме от тези, които ще прибързат, за да ги анатемосат. Не можем безкритично да се разграничим и да си захвърлим хората. ... Изглежда като налагане на американски интерес в някаква сфера, създавайки съмнения около хора, свързани с българската енергетика", коментира той.

По думите му случаят с Владислав Горанов е по-различен от останалите в новия списък "Магнитски".

В предаването "Неделя 150" Кристиан Вигенин коментира проведения в събота 50-и Конгрес на БСП: "Има начин да работим заедно, ако целта ни е да има силна БСП. Има различия, но колегите трябва да бъдат конструктивни. Аз не съм видял нещо конструктивно, единственото, което се чува, е искане на оставка на Нинова".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: БСПВигенинмагнитски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
44 преди 1 година
Маймуни нагли-хората в прав текст ви казват кои са крадците и колко са крали(поне това което се знае), а вие философствате, правите се на луди и глухи и пръста си не помръдвате, защото всички сте навързани по веригата.
120
0
 
2
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
До За какво ни е? - абе индивид, защо първо не се научиш да пишеш на правилен български език!?!??!??? Видно е, че от втори клас насетне, си пасал патки, а сега не само ги пасеш....
119
1
 
1
 
! Отговори
Zdravejte преди 1 година
Малиииий, кък са съ развихрили ущипаните лилипутинисти. Чувьек ша кажи, чи смиткити у офшорнити зони са тяхни! Вах *** ааа *** му. учиизваду йе чи сички тези лилипутинистки куминтари са *** фабрикъ зъ тр олув и! Марш всички Бо клу Ци в рушистан! Винаги с просперитета и Запада, Никога с режима на кремлин и блатная!!!
118
1
 
1
 
! Отговори
Дърт преди 1 година
Списъкът "Магнитски" атака по българската енергетика!693
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да стане БСП модерна ляма партия трябва Азис да стане лидер на партията . Лидерат им не е нито достатъчно ляв нито достатъчно модерен :)))
116
7
 
5
 
! Отговори
Прави са от САЩ! преди 1 година
РУСКИЯ ЕНЕРГИЕН РЕКЕТ----ТРЯБВАДА БЪДЕ ИЗКОРЕНЕН!!!!ВЪН-ЦЯЛАТА ИМ КАЛНА РУСКА ИЗ МЕТ ОТ БЛГАРИЯ!!!
115
1
 
1
 
! Отговори
До ВЪЗраждане преди 1 година
Нека да ни на;пжат слашаното им законче . Ще ни увеличат гласовете двойно!!
114
6
 
6
 
! Отговори
До126 преди 1 година
Кои сте вие?А виж вашето лидерче Костя Копейката задължителни трябва да попадне под санкции!
113
5
 
10
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
Помнете ми думата. Малко преди изборите ние също ще попадем под "ударите" на покварения им закон.Закон който няма никаква стойност в ЕС ,но точно тогава той ще загуби и всякакъв смисъл тук в България и ще дискридитира Американските изверги до ниво което ще ускори пропадането им в пропастта !!!!
112
2
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Оберщурмбанфюрер: Това, че прокуратурата не работи (или по-точно, че работи избирателно) не е тайна. Но и Магнитските санкции, при условие че не се дават никакви доказателства за тяхното налагане, също с нищо не ни помагат. Ама те имали "солидни доказателства". Къде са? Остава основателното съмнение, че тези хора просто са засегнали американските интереси в България (за тях "една сателитна държава"). Който иска да вярва. Има хора, които вярват, че папата е непогрешим. Но това не ни помага.
111
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
магнитски да си го напъхат в задниците ние сме българия а не краваристан
110
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само хора с робско мислене могат да се радват на тия магнитни глупости
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хара време е да разберете че сте резерван от бели ндианци - предвиден за затриване както червените индианци - за 20 години 3 милиона - през турското робство 500 годин сме оцелели но преи американското за 50 немада има оцеляване оцеляване
108
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
краварите нямат право да се месят във вътрешните работи на държавата ни- гадни гнусари- и още по гадни са слугите им у нас
107
4
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Стига глупости - Моята опорна точка, драги, е тази, че прокуратурата в България НЕ работи, а словоизлиянията на Вигенин са като извадки от речите на Тодор Живков - "дайта, да дадем". Надявам се, че разбирате иронията.
106
0
 
15
 
! Отговори
ЧИЧО САМ преди 1 година
Тии!!! Неискаш Американско гориво за Руските реактори в Козлодуи- на ти един Магнитски защото не спазваш нашите интереси. Тии!! Си Русофил - ето ти един Магнитски защото успорваш нашето господство. Теб пък кво да те правя?!?! Твоя БОС 12 години бе на власт и почна да строи разни потоци от които тече Руски Газ- Вземи и ти един Магнитски и му го носи да му припомниш,че ако неслуша той в следващия !!!
105
0
 
6
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Оберщурмбанфюрер: Ако искаш да напишеш нещо, което да си струва да се чете, първо прочети статията. Ето ти първото изречение: "Главният прокурор да изиска данните за санкционираните по "Магнитски", защото, ако това е престъпление, което се санкционира от американската страна, в още по-голяма степен това трябва да важи тук". ......................................................... Нещо по това да напишеш? Или нямаш опорна точка?
104
7
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Стига глупости - Като си толкова ербап, защо не хванеш релсовия дилижанс от Мацква до Свети Сталинград, но си носи камера или ползвай вградената такава в телефона ти, и снимай на воля, за да може след това да гледаш записите преди лягане и след ставен от сън. Ако направиш това, няма да ти трябва да гледаш филма "Пан Володиовски". Такава мизерия няма дори и в Африка.
103
1
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Оберщурмбанфюрер: "Никоя олимпиада не демонстрира икономическия потенциал на една държава" Да, така е. За икономическият потенциал има други измерения. Едно от тях е БНП на глава от населението, и по него Русия е преди нас. Но когато пишеш простотии от рода на "външните тоалитни" за това вече олимпиадата в Русия е точно това, което даде възможност на хиляди хора да видят, че подобни писаници са п'ростотии и нищо повече.
102
7
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 112 - Колега, ти май си спомняш за онези времена, когато се изискваше "виза" (Открит лист издаван от ОУ на МВР), за да посетиш Петрич, Свиленград и вси градове и паланки в близост до турско-гръцката граница, а задгранични паспорти НЕ се издаваха на балъци, шарани, бачкатори, трудови колективе, а само на фамилиите на ЦК на БКП и на някой комунистически преводач. Освен това, летя само със самолети и никой не ме е чакал с Калашници или Колт-ове.