Георги Панайотов: Пълна глупост е да се твърди, че България има господари

Празникът 3 март се отбелязва по много начини в САЩ
3 мар 2023 10:18, Нели Христова
97
Георги Панайотов: Пълна глупост е да се твърди, че България има господари
Снимка: БГНЕС

За първи път в столицата ще бъде осветен в бяло, зелено и червено мостът "Фредерик Дъглас" - един от най-големите в града, голямо архитектурно съоръжение на река Анакостия. Освен това кметът ще излезе с прокламация, в която ще обяви 3 март за Ден на България във Вашинтон. Това каза  посланикът на България в САЩ Георги Панайотов.

Според него мостът ще светне в 6:30 ч. местно време. "Гледката ще бъде най-добра в 19:30 ч., така че използвам възможността да поканя всички наши сънародници. В прокламацията пък има специален акцент за ролята на българската общност за културното многообразие в САЩ", обясни той.

Празникът 3 март се отбелязва по много начини в САЩ. В българските училища във Вашингтон се провеждат тържества - те съчетават три дати в една - 1,3 и 8 март.

По думите му е пълна глупост да се твърди, че България има господари. "Ролята на Русия не е спорна. За мен най-красивият български празник винаги е бил 24 май. Той е свързан с образованието и мъдростта, и с факта, че България е дала на света азбука", смята посланикът.

Панайотов уточни, че няма информация за списък "Магнитски 3". "България знаеше много месеци преди оповестяването на втория списък, че ще има наши граждани и фирми, не знаехме кои са и кога ще го направят. Дали за трети път ще се случи, няма как да знам. Това е политически акт, така американското правителство прави анонс към България", заяви дипломатът пред NOVA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера са оцветили моста с цветовете на руското знаме. Гаф, ама дали е бил случаен?
58
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Егати лицемерието!
57
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Все повече се убеждавам,че 9 септември не случайно събитие.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ако не е угодна думата господари понеже е англосаксонска се заменя с чорбаджии понеже е балканска.
55
0
 
5
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 1 година
Ако посланик Панайотов поиска конкретни факти и доказателства за анти българската политика, лично аз мога да му назова невероятен брой такива,плюс имена!?
54
0
 
3
 
! Отговори
полковник Стоянов преди 1 година
Първо г-н Панайотов,това не са глупости а очевадни факти, и второ тези факти се допълват с неадекватната политика и позиция на всички " български" правителства от 1990год. та до днес...
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова по-зле за вас Мосю. Това означава , че по собствено желание им лижeте тoпките на кравaрите. Наясно сте , че нашият народ е с Русия и това ви кара да влагате и виртуозност в духaнето. Много още ще ви е нужно обаче.
52
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛГБТ списък на част от неидентично полови *** продали България за пет евро:Асен Генов, Христо Грозев, Съби Събев, Тодор Тагарев, Велизар Шаламанов, Надежда Нейнски, Елена Поптодорова, СОЛОМОН ПАСИ, Николай Събев, Кирил Петков, Милен Керемидчиев, Харалан Алекснадров, Пламен Димитров, Тома Биков, Антоанета Христова, Спас Гърневски, Стефан Цанев, Румяна Коларова, Росен Йорданов, Александър Йорданов, Илия Налбантов, Георги Панайотов...
51
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пegaл каза, че народът бил избрал да влезем в НАТО и ЕС. Не си спомням, не съм чел някъде, не съм чул от никой в България да са се допитали до народа дали да влизаме в НАТО и ЕС! Как може така да лъже!?
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От едната страна са САЩ и запада,от другата страна е Русия това е самата истина няма какво да се лъжем все трябва да угаждаме на някой на тях им харесва защото можем да лижем и мажем:)))
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предполагам никой не очаква, че точно посланникът ни в САЩ ще каже, че България има годсподари!
48
3
 
14
 
! Отговори
мак преди 1 година
Как да няма господари? А ес и нато какво са? Те диктуват всичко, а оправданието е, че щом си се присъединил към тях, трябва да изпълняваш без да мислищ много много. В противен случай ти подаряват санкции.
47
1
 
17
 
! Отговори
Трети Март преди 1 година
След като се намери една особа, уж българка, беше проглушила света, че клането в Батак през май 1876 г. било мит, какво чудно има в това, че един посланик в САЩ, набеден дипломат, бил казал, че съвременна България няма господари? На такива като тези ли да вярваме, че в България не е имало турско робство, или на дядо Вазов, автора на "Под игото" и на Христо Ботев, написал "грей и ти слънце в таз робска земя..."?
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте прозрачност какво правиха президента и всички партийни лидери и то по няколко пъти при Херо, предполагам не ги командваме ние тях?
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма господари! Само дето не излизат от Козяк 16, особенно един тюлюп дето по три пъти седмично ходел и после на всеослушание говори, как всичко щял да направи каквото му наредят. Панайтов Taй6a B русофобско-фашисткият пe9aл Taй6a.
44
1
 
21
 
! Отговори
666 преди 1 година
Нека да позная-САЩисаните са ни помогнали да се освободим от Турско робство и сега чакат да им построим паметник на Шипка.Говори се ,че до 3 години и това ще стане:)))
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слугата твърди, че не е слуга.
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нагъзанцовци правещи каквото им заповядат господарите от ФАЩ, факт.Георги, привет от Маями тук никой не го интересува за БГ и 3-ти март или държавата като цяло, НИКОЙ но на ФАЩ е важна за 1)ресурси 2) евтина интелигентна работна ръка 3) да изграждането на защитна линия срещу Русия. Знаете ли че до София има построени радарни комплекси на ФАЩ, не? няма и да чуете защото се крият - проекта Минотавър и подобни има във всички бивши соц страни
41
1
 
31
 
! Отговори
шмatka преди 1 година
Лицемерието и наглостта краварска няма граници!
40
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чичо При народен съд 2 тоя пegaл ще бъде в списъка на предателите и престъпниците, които ще получат заслуженото си наказание от народа!!!