Александър Маринов: Държавният глава никога не е искал да управлява

Има два варианта за правителство, смята професорът
11 май 2023 22:27, Росен Стойчев
15
Александър Маринов: Държавният глава никога не е искал да управлява
Снимка: БГНЕС

Независимо от кандидатурата на Мария Габриел и свежата идея за отстраняването на главния прокурор, не смятам, че това ще създаде условия за коалиция между първите две парламентарни сили. Остава другият вариант - за нова четворна коалиция - на ГЕРБ с БСП, ДПС и ИТН.

Още по темата
Това заяви за Нова Нюз проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента.

По думите му тези партии биха обмислили в зависимост от предложените постове и приоритети такова съглашателство.

"Ще има преговори кой какво да вземе и от какво да се откаже. България се нуждае от работещо правителство, което изисква солидна и сплотена парламентарна подкрепа. Има да се вземат трудни и непопулярни решения, трябва да се състави мнозинство, което да готово на такива", обясни той.

"Държавният глава никога не е искал да управлява със служебни правителства, като самоцел. Той се стреми да изпълни конституционните си задължения. Каквото и правителство да излъчи този парламент, то не може да е трайно, устойчиво и ефективно", посочи проф. Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре коалиция м/у тези четири партии отколкото управление с недоучилите шарлатани. Радев и ПП стопираха държавата вече трета година.
11
2
 
2
 
! Отговори
Айде бе! преди 1 година
Лъже на поразия! Радев се вижда и мечтае да бъде Путин на Балканите!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10-И аз съм на същото мнение.Каквото е казал досега президентът Радев винаги е било истина!!!И неговата работа не е да управлява защото сме парламентарна република бе н.е.г.р.амотници!!!Това е работа на парламента който обаче за нищо не става както и всичките за последните 33 г.!!!Човекът говори директно а не под диктовка от някой си!!!
9
1
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Физиономията му крещи на лъжец .
8
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- добрия президент, който сме имали някога! Клоунът от Банкя се уплаши, че има срещу себе си мислещ човек, който не се поддава на заплахи и манипулации и орева света, че Радев искал президентска република! Страх, че някой друг ще му контролира еврофондовете и няма да може да краде. Ако всички политици бяха като Радев, нямаше да сме в дъното на Европа и света. При това най- дълго управлявалият след Тодор Живков, министър-председател ББ, има претенциите, че все някой друг му е виновен...
7
4
 
6
 
! Отговори
Попов преди 1 година
Незнам дали е искал да управлява, но съм сигурен , че не умее да управлява!
6
4
 
8
 
! Отговори
Радев вън преди 1 година
Като му гледам председателя на "стратргическия" съвет на шофьора на самолет, ми става ясно защо сме в блатото и ще продължаваме да сме там докато ги търпим. Този е явен агент с разкрито досие на агент "майстора". Жалко българи. Вижте какви ни управляват. Мекерета.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не е искал да управлява нямаше да вдига юмрук и призовава кво беше "Мутри, вън".... ех каква ирония за Льотчика че в понеделник ще връчва мандата на същите тия "мутри" на които извади юмрука.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повярвахме ти"майсторе",ушко ей така за кеф ни разигра тоя цирк,докара безвластието и хаоса,а пък едни негови дружки,червени-бичмета,които се зоват Олигархията на България,ей така съвсем случайно напълниха едни големи гуши!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той и да иска да управлява няма как да стане при наличие на хора като Доган и Борисов.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей тва се казва феодално старче . Още е с кинескопен монитор . Бая отдавна търка бюрата с газ.о си за наще пари .
1
1
 
11
 
! Отговори
Левтер преди 1 година
Откъде ги вадите тези ентелектуалци бре...смех