Мутафчиева: Премахваме модела на главен прокурор

Настоява за реални промени
18 май 2023 12:34, Росен Стойчев
32
Мутафчиева: Премахваме модела на главен прокурор
Снимка: БГНЕС

„Партийната квота във ВСС ни притеснява, това не може да е гарант за независимост. Не е необходимо да имаме главен прокурор в системата – правосъдната система не работи, независимо, че има тази фигура. Премахване на модела „главен прокурор”, вкарване на модел, в който прокуратурата да бъде независима, е нашата представа за промените”.

Още по темата
Това заяви депутатът от ПП-ДБ Илина Мутафчиева в Нова Нюз.

Относно исканията за оставки на главния прокурор Иван Гешев, неговия заместник Борислав Сарафов и на заместника на Сарафов – Ясен Тодоров, тя заяви, че не е работа на депутатите да искат такива оставки. „Този спектакъл замаскира съдебната реформа, каквато си я представяме ние като политическа група. Да искаш оставката на някого, за да прикриеш своите проблеми е мотод, който се ползва през годините”, обясни Мутафчиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много пречи Гешев на някого. 2 години не спряха да го хапят.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мине не мине и току изгрее някаква никому неизвестна политическа звезда, която пъчва да ръси бисИри. Ей от такива незнаещи и неможещи, ама оригиналничащи политикани няма да има управия в държавата. А Конституцията що да не я отменят, като гледам, пречи на бая народ.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искам да попитам: След като във Великобритания въобще няма конституция, а сулюи пулю, дет'се прави на напредничав, се пъне да учи там право, дали и Конституицията на България ще я отменят?
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще премахнете "Модела главен прокурор", добре. И какво ще сложите? Среден Прокурор? Аман от недоучили клакьори от Доносническа България!
21
2
 
2
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНО... преди 11 месеца
НЕ Е РАБОТА НА НС ---ДА ТЪРСИОСТАВКИ В ВСС!!!!!!!!!!!!СТИГА РУСКИ ПРОСТОТИИ И НАМЕСА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!!!!
20
0
 
5
 
! Отговори
до така е преди 11 месеца
не четеш до края, да можеш да ги избираш пряко, и обл управител също, шефа на полицията и т.н., НО И ДА ГИ СМЕНЯШ С ПОДПИСКА ОТ ГРАЖДАНИТЕ когато не стават! няма нужда да чакаш да се спазарят на твой гръб!
19
8
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 11 месеца
До българина 1 Главния прокурор да се избира като президента...! Защо ? Случихме ли с президента ? Гешев ли взриви държавата или президента ? Сега Гешев ще си връща.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Моделът на държавата ви е сбъркан. Трябва пряка демокрация и децентрализация на властта, като в Швейцария, а не да ви управлява Кукубенд парламент. Махнете това феодално царство Чалгария, където сте го сътворили, с тези Бостански Благородници и придворния им шут Слави.
17
1
 
2
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 11 месеца
Правилно. Въведете модела на Рашков. Много го бива.
16
1
 
6
 
! Отговори
ПРЕМАХНЕТЕ ВЪОБЩЕ.. преди 11 месеца
ДЛЪЖНОСТА "ГЛ.ПРОКУРОР"--ПИРАМИДАЛНИТЕ СТРУКТУРИ НА СОЦ-а ТРЯБВА ДА УМРАТ!
15
1
 
7
 
! Отговори
българина преди 11 месеца
може да има, но да е избираем като президента. Президента няма власт, 5 г всички го избираме, гл прокурор и МП единия 7 г другия 4 с огромна власт, но ги назначават от някой си! искаме да ги избираме с вот и да смъкваме с подписка, това е демокрацията!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гешев не повдигна обвинение срещу президента за изнасяне на квалифицирана информация към чужда държава, срещу Кирил Петков за лъжа в декларацията за гражданство и за предоставяне на квалифицирана информация от цялата ни енергетика към офшорка с руско участие "Джеймкорп", както и за незаконния арест на Борисов. Срещу Лена Бориславова за изнасяне на секретна информация към "Бивол", срещу Демерджиев за подновените лични документи на Цветан Василев.
13
4
 
5
 
! Отговори
АМИ РУСКИ ПРОСТОТИИ преди 11 месеца
"ГЛАВЕН ПРОКУРОР" ---ИЗОБЩО НЕ НИ ТРЯБВА!!!!!!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди да премахнат модела на гл.прокурор трябва хубаво да се изяснят доста факти около делата им в последния кабинет на коалиция NEXO -Кирил Петков и Христо Иванов и компания. Например врътките с МЕТ за внос на газ, например Български пощи, например финансирането по линия на НЕКСО, например 9-те милиарда, които офукаха за няколко седмици края на 2021 година, например завода за електромобили, например стотиците милиони евро за украинските бежанци, например ББР и още и още. Това са все важни въпроси, на които българското общество очаква отговори.
11
3
 
5
 
! Отговори
Само преди 11 месеца
разграждат. По тази логика не ви трябват и апелативен, окръжен и районен прокурор. Значи няма да има заместници.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Назначете Гешев за главен прокурор, а Сарафов за баш най-главен прокурор! Има ли такава държава, да я управляват всякакви Бостански Благородия, самообявили се чалгарски аристократи и селски Величества?
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
10 Грешката ти е, че гласува с машина, на последните избори, вместо с бюлетина. Защото шарлатаните от ПП,ДБ пак се намърдаха във властта, с подправен машинен вот и купени кметове.
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гешев обвинени черепа, Бобокови, Нексо, лица от ъндърграунда, свързани с някои политици/ПП,ДБ/..Радев получи проверка в президентството за изнесена секретна информация към чужда страна/ Русия...Затова се нахвърлят срещу него.
7
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 11 месеца
34год. ,,Демокрация" гласуваме с бюлетината ! И нищо ! После с машината ! И пак нищо ! Та питам кога ще гласуваме с карабината ? Защото ни писна !
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Премахнете направо длъжността ' главен прокурор'. Това нещо не н и трябва..