МВР: Антон Златанов ще остане начело на "Гранична полиция"

Във вторник полицейските служители започнаха протести в цялата страна
5 юли 2023 10:03, Йоана Цонева
3
МВР: Антон Златанов ще остане начело на "Гранична полиция"
Снимка: БГНЕС

"Категорично заставам зад исканията на служителите от МВР. От Министерството направихме своето предложение за бюджета. Надявам се на разбиране от страна на министъра на финансите. Искрено се надявам исканията ни да бъдат чути и удовлетворени", това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред БНТ.

Във вторник служителите на МВР започнаха протести в цялата страна. Протестите се организират от синдикалната федерация. Служителите в министерството искат минимум 10% увеличение на заплатите в новия бюджет, като засега недоволството им ще бъде само като предупреждение към правителството.

"Исканията ни не са само за увеличаване на заплати, а и други, свързани със средата на работа", поясни вътрешният министър.

"Гл. комисар Росица Димитрова е добър професионалист и ще остане в системата на МВР. Относно смяната, аз не правя самоцелни уволнения и назначения. Всяка промяна ще става на база на анализ на резултатите", коментира той смяната на шефката на ГД "Гранична полиция".

Още по темата
На мястото на Димитрова бе назначен Антон Златанов, което предизвика обществени реакции.

"Не очаквах такава реакция, когато назначих Антон Златанов. Искам да потвърдя, че той е изключителен професионалист и според мен беше буферът между протестиращите и полицията на 2 септември 2020 г. Гласували сме му доверие и той вече започва да го оправдава. Златанов е човек с много опит и ще се справи", коментира Стоянов.

Вътрешният министър потвърди, че Златанов ще продължи да бъде директор на ГД "Гранична полиция".

"Ситуацията на границата и към момента е динамична. През последното денонощие са отблъснати между 600 и 700 опита за незаконно преминаване. Мигрантите стават изключително агресивни", каза още Стоянов.  

"Мястото на България категорично е в Шенген. Изпълнили сме всички критерии, които са поставени към нас и се надяваме до края на годината да бъдем приети в шенгенското пространство", заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Мвр преди 10 месеца
Май няма пилот в самолета! Ще бъдем шеф, нямало да бъдем, щото обществото (Лена) ми няма доверие. Ама, айде ще кандиса да бъдем. Вие на детска градина го обърнахте бе, господа от мвр (писането с малки букви е напълно преднамерено, малки букви сте!)!
2
0
 
4
 
! Отговори
22 преди 10 месеца
"Служителите в министерството искат минимум 10% увеличение на заплатите в новия бюджет". Ами хайде първо да запонат и да си изпълняват задълженията. Не да им плащаме за да дъвчат дюнери и да си пият кафе в работно време. Защото техните заплати излизат от данъците на работещите не на държавни служби, нали. А нашите заплати не са вдигани нито заради ковид, нито заради инфлация.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А Бойко чекмеджан баба беше казал,боядисваме едно черчеве на ГКПП -то,варосваме трънки и бордюри пред него и сме в Шенген .