Променят конституцията до края на годината

Важно е за еврозоната
20 юли 2023 16:36, Росен Стойчев
49

До Нова година конституционната реформа трябва да бъде готова.
Още по темата
Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Очакванията му са проектът да бъде общ, а до края на годината да има също нов състав на ВСС и нов главен прокурор, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Проектът за Конституция трябва да бъде направен и конституционното мнозинство, което ще го защити, да излезе заедно да го представи пред обществото. Тогава ще има шанс. Приел съм времевата рамка това да стане до края на годината, това има голямо значение за Шенген и Еврозоната", заяви Борисов.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов отговори уклончиво дали ще представят общ проект на промени в Конституцията с ГЕРБ-СДС и ДПС.

"Всяка парламентарна група, независимо от нейните размери, може да представи на обсъждане своите идеи", коментира Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
нищо не променяте,хитруваш опитващ да минеш и САЩ...с 200,найстина се опитваш да излъжеш САЩ и Свободният,че руснаците нямат компромати с който те държат...не си фактор...юнкер-меркел...копунджийте продали ценностите на ЕС те превърнаха от опг в...партия!!!променихте ценностите на гладните българи гроб...майки изоставят децата си...грях е!Бог да пази САЩ и Свободният,война е...предстой 3-та СВ налагана ни от китай и робите им!!!
36
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
Няма да успеете с ДП да си назначите нов ваш ВСС и нов ваш главен прокурор- това са вашите "конституционни промени" ,за които " бързате" .Може ОПГ от всякакъв характер на ГЕРБ и компания да унищожат много човешки съдби и убият в пряк и преносен смисъл още много хора ,които са им неудобно поради някаква причина ,но това няма да промени обстоятелството ,че първо по места от тяхната престъпна дружинка в създадените от тях феодални бастиони ,а след това и главните вождове ще бъдат в затвора.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз съм Българин и единствената моя конституция, за която моето българско сърце милее е Търновската Конституция! Българската Конституция е Търновската Конституция! Всичко и Конституцията и правата на "българите" от по времето на Соца и сега е наложено от тоталитарния режим на Сталин! Истинската Българска Конституция - Търновската Конституция е цялостно изхвърлена на бунището на историята след идването на Сталин по нашите земи и наложена Тоталитарна Комунистическа Конституция!
34
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Всеки, които покдрепя промяната на конституцията е или *** или част от тази група хора, които променят конституцията.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До края на годината този предател и крадец трябва да изчезне.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България е съществувала преди да бъде Българската земя окупирана от Османците! Това, че много българи под ятагана на еничарите, за да си запазят живота са приели мюзюлманската религия, не ги прави тюрки?!?
31
2
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 9 месеца
Махам се от тая мутренска територия при пьрва вьзможност
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако тези останат на власт до Края на Годината ще разкатаят лелята и на държавата, и на народа! А, "промяната" на Конституцията ще узакони грабежа им!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да махнат текста, къедето пише че държавата има монопол върху оръжията!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да на Европейския съюз! Но има едно Но! Запазване на Българския Герб! Запазване на Българското знаме! Запазване на Българския Лев! Запазване на Границите на България! Земята Българска да се владее само от Българи, няма значение те къде са в момента... в странство или в България! Да се върне Търновската Конституция, която беше свалена от СССР, а не от Българския народ! Българският народ единствено е гласувал в миналото за Търновската Конституция! Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов!
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Престъпниците ще добавят ли 2ра поправка за притежаване на оръжие на всеки гражданин спазващ законите? НЕ, защо, защото няма да могат да лъжат, мамят и крадат от 6 милиона избиратели....
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Моментът е узрял за Турското малцинството да бъдат написани в Конституцията като малцинство,както България иска от Македония за Българско малцинство в тяхната Конституция
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В България не е имало честни избори от 20 години. Резултатите се подсказват от "социолозите" няколко месеца преди изборите и след това резултатите "съвпадат" с прогнозите. Мислите ли, че Бойко Борисов ще се яви на избори, на които сам не знае резултата? Кирил Петков си призна - от реални 10 процента ПП скачат на 2 място от всички партии, това с гласуване ли става?
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тлъстият крадлив похотливец защо още не е в затвора?
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма абсолютно никаква причина да се променя старата конституция и нито един от днешните политици не е на нивото на старите конституционалисти. Единственото обяснение е, че новата конституция е написана вече в американското посолство и е някаква глупост, която ще ни вкара във война.
22
2
 
7
 
! Отговори
хюго капет преди 9 месеца
Тиквата дори не е чел конституцията, но приел времева рамка за промените в нея. Тиквата, дебелян и радеф са бг Джордж Вашингтон, Тома джеферсън и без франклин
21
1
 
11
 
! Отговори
хоэ преди 9 месеца
Тези ще си направят и главен прокурор, който естествено да не ги разследва за престъпленията... колко удобно за крадците, нали ?
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
дилян пеевски, човекът от списъка "Магнитски" дава тон за конституционни промени у нас. бибитко разбираемо е до него. С безрезервна подкрепа обаче се включват кокорчовците, за които бибитко беше глава на мафията, и лодкарят барни ръбъл, които акостира на Росенец с навити крачоли да гони доган, "бащата" на пеевски, от тамошната резиденция! Каква държава, какво чудо. Овцете блеят и кротуват. Чакат някой да ги оправи.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До сега никой не я спазваше. Като я променят в полза на ЕС, ще я спазват всички. Внимание: управляват ни опасни престъпници!
18
1
 
12
 
! Отговори
Русия преди 9 месеца
Роми управляват България