Йорданова: Прокурорската колегия отказа да изпълни закона

Спря идеите за главния прокурор
21 юли 2023 09:28, Росен Стойчев
9
Йорданова: Прокурорската колегия отказа да изпълни закона
Снимка: БГНЕС

„Това далеч не е нова идея, по нея се работеше още в 48-ото Народно събрание. Концесията на „Росенец“ попадаше в този режим. По-късно служебното правителство на Румен Радев реши да приложи дерогация и да не прилага регламента при едно изключително спорно положение дали въобще е възможна тази дерогация“.

Още по темата
Това  обясни Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

По думите ѝ пред БТВ това е причината 49-ото НС да подходи по-решително по този въпрос.

„Казусът с избора на Борислав Сарафов като временно изпълняващ длъжността главен прокурор показва дефицитите в прокуратурата и ВСС. Също така сочи, че правомощията на правосъдния министър трябва да бъдат по-ясно законодателно изяснени. Дали министър Атанас Славов ще обжалва това определение на ВАС, ще видим. Но за мен това показва поредния законодателен дефицит. Едновременно обаче това показва двойния стандарт на работата на прокурорската колегия и ВСС“, коментира Йорданова.

Според нея Прокурорската колегия с вчерашното си решение отказва да приложи закона и блокира прилагането на механизма за разследване на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Чочо преди 9 месеца
Само нашите закони имат два или повече варианта.В чужбина,като хвърлиш фас те глобяват.Ама ,няма:-"Изтървах го без да искам"или "изплъзна ми се". Или ти е протекло масло от автомобила и да обясняваш,че не си видял или сега е протекло .....Тези "съдници",всеки път мерят с различен аршин,според "клиента".
7
0
 
4
 
! Отговори
Майора преди 9 месеца
Ско прокуратурата е за съд , то и съдиите също заради предсрочно пускане убийци нс свобода или спиране на производствата срещу тях!
6
3
 
5
 
! Отговори
fa преди 9 месеца
буцан и дпс ви изиграха, а може би не - целта може би беше да се наместите във властта??Щом не може да направите реформата, подайте си оставката- като мравояда когато беше буцин министър
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ПРОКУРАТУРАТА Е ЗА СЪД
4
5
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
А народното събрание колко закона наруши, при 400 хил подписа трябва да се проведе референдум, за този закон нещо да каже госпожата! Демокрацията е въпрос на гледна точка, както и всеки друг вид управление, такива глупости като народът решава и тем подобни няма!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хехе щото каскета го разкараха спазвайки закона таман щеше да се захване с тиквата.
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На Христо парапета много знае да лае.
1
1
 
14
 
! Отговори
Ц преди 9 месеца
ЗАЩО ЛИ НЕ СМЕ ИЗНЕНАДАНИ??? КРАДЦИТЕ ВЗАИМНО СЕ ПАЗЯТ.