БСП алармира, че ще дарим ракети С-300 на Украйна, Сглобката: Даваме само дефектни

Нямало нищо притеснително според Пеевски
Обновена: 26 сеп 2023 12:24 | 26 сеп 2023 12:24, Нели Христова
431
БСП алармира, че ще дарим ракети С-300 на Украйна, Сглобката: Даваме само дефектни
Снимка: БГНЕС

“Управляващото мнозинство е на път да извърши национално предателство. Те имат намерение да дарят ракетите С-300 на Украйна под формата на боеприпаси”, каза депутатът от левицата Атанас Зафиров.

“Първо се подаряват боеприпасите, после става ясно, че комплексите са неизползваеми и следващата стъпка е да бъдат подарени и комплексите”, обясни Зафиров. Той коментира, че днес е свикано извънредно заседание на комисията по отбрана с точка предоставяне на такива боеприпаси на Украйна.

“Колегите не са се постарали да напишат в мотивите си какво точно ще се предостави, а само че това са боеприпаси с дефекти, но не се казва точно какви”, каза още депутатът. Атанас Зафиров подчерта, че никъде не се казва, че НС може да дарява по този начин въоръжение.

“Наясно ли е премиерът и МС кога ще си подаде оставката Тагарев заради нещата, които върши”, попита Атанас Зафиров. Депутатът от БСП отново поиска оставката на министъра на отбраната.

“Има проект на решение за нов пакет военна помощ за Украйна от лидерите на парламентарните партии, които формират правителството. Това по никакъв начин няма да застраши функционирането на българската противовъздушна отбрана", заяви председателят на Комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев.

“През периода 2020-2022 г. е имало опити за техен ремонт от страна на фирмата производител на Руската федерация, тя е казала, че те не подлежат на ремонт”, каза още депутатът от ГЕРБ.

Ивайло Мирчев от ДБ също коментира, че инициативата за това решение е на НС. "Не става въобще дума за нещо, което да излиза от складовете на Българската армия, което да ни е полезно. Не си даряваме С-300, става дума за дефектни ракети, които ние никога не можем да използваме и няма вариант, който да използваме, както и доста патрони, които са НАТО-вски стандарт от складовете на МВР", заяви още Ивайло Мирчев.

“Предоставяме допълнителна помощ на Украйна - боеприпаси, неизправни ракети, няма нищо притеснително”, каза депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Проектът за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна - ракетите С-300, е подписан от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Относно възможността местните избори да се окажат препятствие в диалога между управляващото мнозинство, Пеевски каза, че не вижда проблем.

“Местните избори и централното управление нямат нищо общо”, смята Делян Пеевски.

Относно проектът за промени в Конституцията депутатът от ДПС подчерта, че на 6-ти декември той ще бъде гледан на първо четене, на 13-ти декември ще има комисия по конституционни въпроси, на 14-ти декември ще бъде второто четене, а на 15-ти декември ще е трето четене.

“Убеден съм, че никой няма да възпре евроатлантическия път на страната”, добави още депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
0
 
2
 
! Отговори
Революционер преди 7 месеца
Чакаме да уточните, другари, кога ще е датата на новия народен съд.
335
4
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 7 месеца
,,Управляващото мнозинство е на път да извърши национално предателство.........абе другари що така бе когато Вашето недоразумение Корни бе министър икономиката процъфтяваше нали и що ,щото се изнасяше оръжие за Украйна тогава не рИвахте, че е национално предателство.Сега какъв Ви е проблема че ракетите са дефектни или че Расията ще пострада.
334
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези 'пишман политици от НС - молиционерът от ГЕРБ ББ, Авантюристите от ПП начело с Просто Киро , Хр.Иванов и Ат.Атанасов, офицерът от ДПС Пеевски или не разбират от ракети С300-600,или нас ни смятат за простаци! Кой изпраща за Украйна негодни ракети? Те се зареждат в системи за изстрелване и ако са некачествени ще разрушат установките и може да убият обслужващият персонал! С червени едри букви в инструкцията за употреба е написано: НИ В КОЕМ СЛУЧАЕ НЕ ПРИМЕНЯТЬ НЕКАЧЕСТВЕНЬIE РАКЕТЬI
333
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дефектни са, един надпис е накриво и с малко по-бледи букви, нещо боята не е била разджуркана преди вапцането.
332
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А тия които сега ги произвеждаме , къде отиват , ...явно пак там , дефектните не са милиарди !
331
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Що триете поста за фашагите бе? Криете, че Зеленски аплодира ветеран от СС, или криете, че нашите фашаги, като дадат нашите С300, после ще ги заместят със "съвременните" западни буклоци, кпито даже и със старите съветски оръжия немогат да се сравняват - Справка - Запорожските степи! Съд за нашите предатели.
330
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами като са дефектни каква работа ще свършат за Украйна?
329
8
 
1
 
! Отговори
До 355 преди 7 месеца
Евала хомосексуалист! Не просто хомосексуалист, а безработен панелен хомосексуалист! Пали дилдото и се скрий в тоалетната
328
0
 
0
 
! Отговори
До 352 преди 7 месеца
Безполов съм, след като преспах с *** ти.
327
5
 
2
 
! Отговори
349 преди 7 месеца
Другарю третополов. Съветвам те да се обърнеш към специалист по психични отклонения макар, че вече за теб е прекалено късно.
326
2
 
1
 
! Отговори
До 347 преди 7 месеца
Евала третополов
325
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Куките ми откряднаха колата защото жената я карала пияна ... Ама аз я намерих на GPS и си я взех обратно. Сегс ще сменя номерат аи *** БОЛИ!
324
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 331. Това не е Българска армия. Българската армия трябва да защитава българския народ . Трябваше до сега да е измела тези *** и фашисти от Правителството. Тези дето са в Ямбол сега утре ще стрелят срещу нас.
323
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма ли да спрете да гласувате за тия аб0ригени вече ?
322
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Както с бронетранспортьорите, както с реакторите, така и с С300. Ще се дера от кеф, когато дойде славния ден на новият народен съд. А този ден вече *** на вратата. Политиците да не си правят илюзии, че са защитени. За предателите винаги идва Видовден!
321
18
 
8
 
! Отговори
2345 преди 7 месеца
Не разбирам руските роби що ревът. Некви стари железа на 40-50 години. За руските стандарти може и да са модерни, но иначе си е скраб. А и доколкото си спомням крайцера Москва го пазеха 3 батареи от морския аналог на С300 и малко потъна. Май не са много добри щом ВСУ ги проби с ракета модел 1971ва година.
320
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
изведнъж с300 станаха дефектни... да, добре
319
2
 
18
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Дет са вика - честито на гласувалите. Ние не-гласувалите знаем отдавна за какво го правим.
318
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
335: и деца се продават, питай индийците или мангасарините. И това не е нещо ново а някъде 2000-3000 г практика. Това какво ти казват медиите не значи че е истина. Просто матерял за заспалите офце
317
2
 
25
 
! Отговори
ПЕЕВСКО ПИВО преди 7 месеца
Щом няма нищо притеснително според Пеевски - значи има нещо много притеснително!