ПП-ДБ настоява за замразяване на руски имоти на санкционирани лица

Искат и връщане на санитарно-оздравителния комплекс "Камчия"
76
ПП-ДБ настоява за замразяване на руски имоти на санкционирани лица
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Народните представители от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова са разработили законопроект за връщането на санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" и замразяването на руски имоти, собственост на санкционирани лица. Това стана известно от публикация във фейсбук профила на Мирчев, който уточнява, че двамата очакват подкрепа за законодателната инициатива от цялата парламентарна група, както и от други политически сили, съобщи пресцентърът на "Демократична България".

"Законодателната инициатива е силно закъсняла, особено с оглед продължаващата война на Русия в Украйна. Международни санкционни мерки в този смисъл са налице от 2014 г., като в отговор на неспиращата агресия на Русия се приемат и нови. За да може България да изпълни задълженията си по прилагане на тези международни ограничителни мерки, е задължително да бъде приет конкретен закон", пише в профила си Мирчев. Народният представител уточнява, че законопроектът предлага и поддържане на публичен списък на санкционираните лица на интернет страницата на Министерството на външните работи, с цел гарантиране на правата на трети лица.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Ивайло Мирчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 3 месеца
Много интересно Мирчев колко е поличил от посолството за това фамозно предложение
54
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 3 месеца
Мирчев и Иванов са доста изгладняли, искат да прелапат и чуждите имоти
53
0
 
1
 
! Отговори
Венци преди 3 месеца
Тези да спрат да правят ФБ политика само!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този Мирчев яко ми опротивя, директен американски газоблизец. Вместо да вкарате в затвора тези дето ги продадоха тези имоти на безценица, сега ще опитвате да ги крадете!
51
0
 
0
 
! Отговори
Криси преди 3 месеца
А аз настоявам ПП-ДБ да се пръждосват.
50
0
 
2
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 3 месеца
Никой русофил няма да се самозапали в знак на протест а само ще лаят, така че действайте!
49
0
 
4
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 3 месеца
Всичко руско в България да се национализира и вън руснаците от страната.
48
2
 
5
 
! Отговори
кухи тикви преди 3 месеца
фашистки
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един от ПП се изказа че Украйна че победи Русия ,ЕС и САЩ и още 100 държави подариха милиарди и оръжия и нищо ,Русия все още не е използвала всички оръжия за масово поразяване ,и има такива оръжия ,и понеже не си ходим в казармата ,попитай някой военен за оръжия за масово поразяване ,пример както израелците всичко наред с оръжия за масово порязаеяне ,то затова и сащ се скара с тях
46
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
А, имотите на Шиши? И той има санкции...
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С подобни национализации си го вкарвате много отзад. Защото утре (както са тръгнали нещата: утре ще е много скоро), България ще се преориентира и с каквато мярка сте мерили, с такава ще ви се отмери. И после пак ще ревнете. Ревяхте за национализациите след 46, а сега въвеждате тази мярка. По-зли сте от тоталитарните комунисти, защото онези поне в началото бяха застанали в защита на народа, вие само на жендърските си задни части.
44
2
 
10
 
! Отговори
Българка преди 3 месеца
Какви са тези кратуни?!? Защо още не са в затвора. Те ще пишат за взети имоти на хората от Русия!! ЗАщо не си дадат техните, те и без това крали вече - защо тези *** не са вече в затвора. Ще ги стигне народната любов
43
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То тия разрешиха продажбата на българска земя ,та руските имоти )
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Инспектори отиват на проверка в руска психиатрия.Пациентите пеят колко е хубаво да се живее в Русия. Забелязват че един стои на страни и мълчи.Питат го защо не пее, а той отвръща-,,Аз съм болногледач, а не луд!"
41
15
 
5
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 3 месеца
Всичко руZко в България трябва да се заличи! Самите руZнаци ни обявиха за врагове. Така че няма какво да ги жалим!
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е защо имат тук, нали там е много добре , а тук свръхмизерия?Имот се купува с дългосрочен ипотечен кредит дето се изпаща цял живот, това и децата го знаят!Въпроса е, защо бягат от руския рай?
39
4
 
15
 
! Отговори
Пак преди 3 месеца
Пак глупости за отвличане на вниманието
38
3
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Само в България руски граждани имат имоти повече, отколкото български граждани имат в цял свят. Предполагам това се дължи на тяхната изостаналост и пословична бедност и на това, че сме част от най-развитата икомомическа система. Нямам друго обяснение...
37
2
 
11
 
! Отговори
Км преди 3 месеца
Народа казва:,, Не се радвай на нов началник и на малко прасенце,защото не се знае каква *** ще излезе от тях,,Та и тоя Мирчев голяма *** излезе.
36
17
 
6
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 3 месеца
Много имоти по морето и в Банско са собственост на Руснаци. Трябва да се отнемат в полза на държавата, а тя да ги предостави на Украинските бежанци търсещи закрила от вероломната агресия на РуZия!