Борисов за драмите с ПП-ДБ: В случая президентът не ни е виновен

Виновни са тези самонадеяни хора, които ни тласнаха към криза
Обновена: 7 мар 2024 12:46 | 7 мар 2024 12:30, Нели Христова
91
Борисов за драмите с ПП-ДБ: В случая президентът не ни е виновен
Снимка: БГНЕС

Не искам Мария Габриел да се чувства в сянка, защото после подписът и отговорността ще са нейни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Букурещ.

Габриел ежедневните решения ще ги взема сама, трябва да си подбере екипа и трябва да каже мога да работя подпишете това споразумение ли не мога да работя, не го пописвайте. Ще има преговори, разбира се, уточни Борисов.

Имаме преговарящ екип, воден от Мария Габриел, тя води преговорите. Можеше вкарването в пленарна зала да е в сряда, да излезе Петков да защити това правителство, аз да изляза - да кажем предлагаме новите ротационни министри, кабинет, за да продължим напред, това е логичното и правилното, сега ние започваме – кога президентът ще даде мандат, кога, на кого, защо се дадохме в ръцете му? Защо? Вече от нас нищо не зависи, коментира още Борисов. Той добави, че парламентът по конституция ще продължи да работи, а вътрешнопартийните проблеми не трябва да се прехвърлят.

Борисов коментира, че край Русе инфраструктурата е в плачевно състояние.

"Нека да видят каква е смрад край Русе, там има ями по-големи от мене, подобрената инфраструктура за 3 години. Съветвам го по теми, по които Денков се е провалил за 3 години, да не коментират, ще им кажа, че те откриха 14 км, с 26, 5 млн. индексации и сега им давам за домашно - това е по 2 млн. километъра, къде са чувалите, бе? Защо строите с 2 млн. на километър, какво се промени, цялата отсечка ще стане половин милиард по-скъпо за българите, защо това не се коментира", попита Борисов. "Сега щом сте направили инфраструктурата, защо е по-скъпо, къде отидоха тези чували, защо 2 млн. е по-скъпо?"

"В случая президентът не ни е виновен, виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза. Предполагам, президентът е разумен човек, така че се надявам, че следващите няколко дни няма дори да поиска да се забърква", каза лидерът на ГЕРБ.

"Всичко трябваше да се реши предварително кога, как и защо. Не знам защо за толкова неща не си държат на думата, а са се хванали, че на 6-итрябва да се даде оставката. Можеше да се подаде в понеделник, вторник, сряда, четвъртък, когато сме уточнили всичко", каза още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Дони преди 1 месец
Самонадеяни са наистина и се мислят за голямата работа.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов кажи нещо и за Балкански поток за изчезналата пътна карта
80
1
 
1
 
! Отговори
От Европа като преди 1 месец
Кажат на ***,затваряй Нефтохим, Козлодуй и т.н. И балъците от правителството козируват, защото не знаят ингилийзки.
79
1
 
1
 
! Отговори
А бе,смяха ни се преди 1 месец
Цяла ЕС че от имаме 0,5 износ?И то за Околията,и 2 % грамотно население на АЙ дуцитии от 100люпеНОВО.
78
0
 
2
 
! Отговори
80% Е ЗА МЕНЕ! преди 1 месец
Останалото на порции!Са,да си имаме положението,пердон, уважението!МОМЕНТ СЕГА!МЛЪКНИ МААА!!!
77
0
 
1
 
! Отговори
МОМЕНТ БЕЕЕЕ! преди 1 месец
МЛЪКНИ МААААА!!!
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов, докога ще се оставяш да те мачкат Кирчо и Асенчо? Всички знаем, че те са мошеници и крадци. И ти краде, ама бавно и по малко и само една къщичка си купи, а те обраха държавата за 9 месеца. Изгони ги далеч от България, преди да са ни довършили. Вместо да водите преговори с тя х, опитайте се да уговорите другите в парламента да ви гласуват кабинет само на ГЕРБ
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вечер ходи на избори . Сутринта вече не ходи на избори .А на обяд почива.
74
0
 
1
 
! Отговори
H2 преди 1 месец
Патологичен лъжец, вчера каза отиваме на избори , днес обратно. Яд ме е да го гледам , мен лично ме излъга като се кълнеше че иска Черно море само за яхти и туризъм.Оказа се целият изцапан с кръвта на гиляди невинни славянски момчета
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шаааааат!
72
0
 
1
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Всичкото претенции на т////земците, моля, към Шерифъ от Посолството!!!
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя пegepacT в речта си пред делегатите на ЕНП разкри, какво са изнесли нашите 6e3pogHuцu като военна помащ за Украйна. Тук в България това беше засекретено и никой простосмъртен български гражданин не знаеше какво сме дали, днес този разкри държавна тайна. На вниманието на прокуратурата, като се върне да бъде арестуван и съден за държавна измяна. Разбрахме че са дали танкове, оръдия и боеприпаси. За танковете и оръдията никой не знаеше, те бяха засекретени и представляват държавна тайна.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
He мoжe ga бъge, нeвъзмoжнo e няkoй ga нe им e виновен!
69
2
 
6
 
! Отговори
Кирчо от Канада преди 1 месец
На бибитко съм му казал да каже така: Изпратих Скумрия Габриел, тя се е разбрала с ППДБ и ще подпишем споразумение. Така после може да си измие ръцете пред гласуващите за него овце, като каже че не е участвал в преговорите и няма никаква вина. В Харвард са ни учили, че овцата затова е овца, ще повярва.
68
4
 
7
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Още вчера казах че Бибитко ще клекне и ей го днес росен,росен си мие ръцете с Мария Габриел.Та пак да повторя че гербавите се бяха размечтали.Правителство с хора от ПП-ДБ гербарите мълчат и подкрепят.
67
2
 
2
 
! Отговори
Сърбия преди 1 месец
До БОЕЦ БЕЛГРАД там няма нужда от шпиони, открито са сътрудници на Русия
66
4
 
6
 
! Отговори
Кирчо от Канада преди 1 месец
Бибитко го държа в джоба си и отвреме-навреме го вадя да изръси някой бисер и да се направи на мъж пред гласуващите за него овце. После пак го прибирам. Ще подпише каквото му кажа.
65
2
 
2
 
! Отговори
БОЕЦ БЕЛГРАД преди 1 месец
КАКВО ДА ИМ ЧЕТА НА РУСКИТЕ ШПИОНИ ОТ БЕЛГРАД
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излязоха наети по сайтовете
63
2
 
0
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Аре на бит пазара - едини ямал хубави добати ама от вътре загнили, другия пък доматите му смачкани, ай сега как се прави хубава салата с такъв зеленчук?