Борисов за драмите с ПП-ДБ: В случая президентът не ни е виновен

Виновни са тези самонадеяни хора, които ни тласнаха към криза
Обновена: 7 мар 2024 12:46 | 7 мар 2024 12:30, Нели Христова
91
Борисов за драмите с ПП-ДБ: В случая президентът не ни е виновен
Снимка: БГНЕС

Не искам Мария Габриел да се чувства в сянка, защото после подписът и отговорността ще са нейни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Букурещ.

Габриел ежедневните решения ще ги взема сама, трябва да си подбере екипа и трябва да каже мога да работя подпишете това споразумение ли не мога да работя, не го пописвайте. Ще има преговори, разбира се, уточни Борисов.

Имаме преговарящ екип, воден от Мария Габриел, тя води преговорите. Можеше вкарването в пленарна зала да е в сряда, да излезе Петков да защити това правителство, аз да изляза - да кажем предлагаме новите ротационни министри, кабинет, за да продължим напред, това е логичното и правилното, сега ние започваме – кога президентът ще даде мандат, кога, на кого, защо се дадохме в ръцете му? Защо? Вече от нас нищо не зависи, коментира още Борисов. Той добави, че парламентът по конституция ще продължи да работи, а вътрешнопартийните проблеми не трябва да се прехвърлят.

Борисов коментира, че край Русе инфраструктурата е в плачевно състояние.

"Нека да видят каква е смрад край Русе, там има ями по-големи от мене, подобрената инфраструктура за 3 години. Съветвам го по теми, по които Денков се е провалил за 3 години, да не коментират, ще им кажа, че те откриха 14 км, с 26, 5 млн. индексации и сега им давам за домашно - това е по 2 млн. километъра, къде са чувалите, бе? Защо строите с 2 млн. на километър, какво се промени, цялата отсечка ще стане половин милиард по-скъпо за българите, защо това не се коментира", попита Борисов. "Сега щом сте направили инфраструктурата, защо е по-скъпо, къде отидоха тези чували, защо 2 млн. е по-скъпо?"

"В случая президентът не ни е виновен, виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза. Предполагам, президентът е разумен човек, така че се надявам, че следващите няколко дни няма дори да поиска да се забърква", каза лидерът на ГЕРБ.

"Всичко трябваше да се реши предварително кога, как и защо. Не знам защо за толкова неща не си държат на думата, а са се хванали, че на 6-итрябва да се даде оставката. Можеше да се подаде в понеделник, вторник, сряда, четвъртък, когато сме уточнили всичко", каза още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
4
 
! Отговори
Тиквата обвиняем преди 2 месеца
Докато тиквата се прави на политик излизат поредни документи оличаващи ГЕРБ в брутално и нагло погазване на националният интерес на България при строежа на т. нар Турски поток струвал ни над 800 млн. лв, повтарям 800 млн. лв. Има документи доказващи това, но какво от това, когато няма разследващи в тая страна. БОЕЦ има доста по темата, който желае да прочете!
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 52 -и. ***.Мутрата е на власт от 20 г. И освен кражби и убийства- друго не е сътворил!
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джипко Бибипко не трябва да се зове пожарникар, а жандармерист.
58
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТИ си виновен за всичко Боко. Знай го. Народа те мpaзи.
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как ми липсват Цецка Цачева и Искра Фидосова, това сегашните жени в управлението едни финни и недодялани...
56
2
 
5
 
! Отговори
...! преди 2 месеца
Навсякъде по света пожарникар е от най-благородните професии! Само в главите на щатни полюционери пожарникар е "обида"!
55
4
 
2
 
! Отговори
Странно, преди 2 месеца
...с какво сравняват пътищата на Борисов? Със тия които са построили Менкаджиите? Като се има предвид, че те не са построили нищо, а са обрали парите , пътищата на Борисов са се перфектни! Е, слез 10 години се иска и поддръжка, ама хайде да не държим на тия работи!
54
3
 
4
 
! Отговори
22 преди 2 месеца
Боже пази горите от пожари, а България от ПОЖАРНИКАРИ!
53
1
 
2
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Ако пак такива пътища ще правим,по добре да си я караме по бай Тошово и да вървят по дяволите мръсните им пари !!!
52
10
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Пътувам често по пътя за Русе. По пътя пътуват... турски, румънски, гръцки, полски,български тирове, и всичките минават през дупките по селата! Ако ГЕРБ бяха на власт, досега да сме пътували по магистрала до Ловеч, и да е била полуготова до Търново! А тия, за 3 години...14 километра??? Уникални са ! А на които не им харесваха пътищата на Борисов, щяха да си пътуват по сегашните!
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хр. Иванов: Незнам дали преговорите ще са открити или не, но трябва да си свършим работата. Нямам намерение да заемам постове, но ще преговаряме с който плати.
50
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
От три години Борисов не е във властта, а Променкаджиите още се напъват да си бършат собствените си Л'на с него? Какви ги натворихте ,бе? В Супера всичките цени са по две! За магистрали вече не можем и да мечтаем, а парите са обрани и профукани! "Интелигентният" измамник Асен Василев още се чуди с какви милиарди да ни натовари, и как да напълни гушите на Лукойл, пък и собствените!
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"и сега им давам за домашно - това е по 2 млн. километъра, къде са чувалите, бе? Защо строите с 2 млн. на километър"Едно домашно за г-н.Борисов -бул.Левски гр.Варна - 3 км построен за 113 млн. лв .Колко лева струва един километър :)))))
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мария Габриел е в сянката на твоята тъпня! Ти не я спираш да я преследваш с глупостите си!
47
5
 
3
 
! Отговори
Това е краят преди 2 месеца
Борисов убихте Българите с Психотронно Оръжие! Старци с пагони убиха България!
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Яд го е че никой не го бръсне за слива. Не може да се примири, че всичко се решава от Пеевски. Подозирам договорка на Петков с Президента, въобще играта стана пре.би другарче.
45
4
 
10
 
! Отговори
Главанак преди 2 месеца
Най после и предателите от ПП ДБ да свършат нещо смислено!Ами няма да се съобразяват с главния мафиот на републиката вечно! Не стига че се прегърнаха с него, ами трябва да изпълняват тъпите му прищевки! И нали е първа политичмеска сила, какво плаче като вдовица. Да си съставя правителство и да си управлява!Разбира се, че няма да му играят по гайдата! Или се мисли, че е много велик и всеки трябва да се съобразява с неговите простотии!
44
2
 
5
 
! Отговори
Ох не преди 2 месеца
До ЗозоКостинбродският - мин-председател? Ужас.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бълнува наяве, в състояние на делириум, очаква победа на украйна в паралелна реалност, а ние очакваме да му сложат белезници за липсващите и подарени милиарди на чужди държави.
42
3
 
8
 
! Отговори
Пак лъжи. преди 2 месеца
ВЧЕРА ТОЯ БЕШЕ В РЪЦЕТЕ НА РАДЕВ. КО ИСКАШЕ ДА КАЖЕ ВЧЕРА. ДНЕС РАДЕВ НЕВИНЕН. А ДНЕС ЩО КАЗА.ДЕМЕНТАЦИЯ ЯКА. И НЕ МУ Е ЗА СЕФТЕ