Борисов за драмите с ПП-ДБ: В случая президентът не ни е виновен

Виновни са тези самонадеяни хора, които ни тласнаха към криза
Обновена: 7 мар 2024 12:46 | 7 мар 2024 12:30, Нели Христова
91
Борисов за драмите с ПП-ДБ: В случая президентът не ни е виновен
Снимка: БГНЕС

Не искам Мария Габриел да се чувства в сянка, защото после подписът и отговорността ще са нейни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Букурещ.

Габриел ежедневните решения ще ги взема сама, трябва да си подбере екипа и трябва да каже мога да работя подпишете това споразумение ли не мога да работя, не го пописвайте. Ще има преговори, разбира се, уточни Борисов.

Имаме преговарящ екип, воден от Мария Габриел, тя води преговорите. Можеше вкарването в пленарна зала да е в сряда, да излезе Петков да защити това правителство, аз да изляза - да кажем предлагаме новите ротационни министри, кабинет, за да продължим напред, това е логичното и правилното, сега ние започваме – кога президентът ще даде мандат, кога, на кого, защо се дадохме в ръцете му? Защо? Вече от нас нищо не зависи, коментира още Борисов. Той добави, че парламентът по конституция ще продължи да работи, а вътрешнопартийните проблеми не трябва да се прехвърлят.

Борисов коментира, че край Русе инфраструктурата е в плачевно състояние.

"Нека да видят каква е смрад край Русе, там има ями по-големи от мене, подобрената инфраструктура за 3 години. Съветвам го по теми, по които Денков се е провалил за 3 години, да не коментират, ще им кажа, че те откриха 14 км, с 26, 5 млн. индексации и сега им давам за домашно - това е по 2 млн. километъра, къде са чувалите, бе? Защо строите с 2 млн. на километър, какво се промени, цялата отсечка ще стане половин милиард по-скъпо за българите, защо това не се коментира", попита Борисов. "Сега щом сте направили инфраструктурата, защо е по-скъпо, къде отидоха тези чували, защо 2 млн. е по-скъпо?"

"В случая президентът не ни е виновен, виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза. Предполагам, президентът е разумен човек, така че се надявам, че следващите няколко дни няма дори да поиска да се забърква", каза лидерът на ГЕРБ.

"Всичко трябваше да се реши предварително кога, как и защо. Не знам защо за толкова неща не си държат на думата, а са се хванали, че на 6-итрябва да се даде оставката. Можеше да се подаде в понеделник, вторник, сряда, четвъртък, когато сме уточнили всичко", каза още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Герб , ДПС и ПП-ДБ , дърпат държавата към дъното !
20
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Така. С промените в конституцията за служебен премиер се избира 1. Председателя на народното събрание...... :)))))))))))))))) Росен Желязков. Парламента не се разпуска... :)))))))))))))))) Боко и Шиши ще командват парада.... Абе изобщо на ППДБ-тата им е спукана работата :))))))))))))))))))))))))))))
19
0
 
7
 
! Отговори
Пффф преди 2 месеца
Тоя е много слаб актьор. Първо, ако не искаха, нямаше да гласуват оставка на правителството, а ГЕРБ гласуваха за оставката. И второ по-важното, с промените, които сглобката направи в Конституцията почти на 100 процента служебен премиер ще е Росен Желязков, демек разбирай Борисов. Председателите на Сметната палата и БНБ няма да си рискуват службите за да са служебни премиери, техните са мандатни и с повече авторитет. Омбудсманът също, а тя отива в Европейския съд. Та само Росенчо е варианта.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Президента е прав ,.. И за ПП-Дб : ШАРЛАТАНИ !
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В момента , земеделски трактори са пред БЕРЛИН ... И както пише и на плакатите им:''Врагът не е Москва , а Брюксел , Берлин и Париж ''!
16
3
 
6
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 месеца
Инфлацията в Австралия била Вървала Стандарта им на Живот 10 години Назад - това вече по Официални данни! а колко Мислите ни Върна НаЗад Инфлацията на к0к0 и кИкИ - със сигурност е много повече от 10 години назад, щото Австралийската Инфлация е нищо в сравнение с тази на кИкИ и к0к0 - тука е вече Космическа!!
15
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Борисов изигра всички
14
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Хахаааа, ППДБ/ДС на колене. Боко и Шиши ще ги въртят с 200 до край :)))))))))))))))
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-после намериха място за София-ПрайдЪ , затова и събориха паметника !
12
3
 
6
 
! Отговори
Секта ли сте преди 2 месеца
Борисов твои хора убиват мирни граждани, явно е някаква секта!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ПП ДБ СА КОПЕЙКИ...Баш ''КОПЕЙКИТЕ'' се видя кои са , герб и ДПС , кой подари на Путин 3 -те милиарда за потокЪ ? И колко пъти да ви ПИТАМ : Борисов и Пеевски , ''атлантици'' ли са, или НЕ СА ?И последно , за 13г. , герберска власт , защо НЕ НАМЕРИХА СИЛИ И ВРЕМЕ , БЪЛГАРИЯ ДА Е ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА ЕС , И ШЕНГЕН ... Това е само на приказки , а на практика герб и ДПС , НЕ ИСКАТ , ЩОТО ЩЕ ИМ ПРЕСЪХНАТ --- ДАЛАВЕРИТЕ !
10
6
 
6
 
! Отговори
Просто Кирчо преди 2 месеца
Датата на София Прайд да стане национален празник.
9
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
За какво Ви е виновен Радев,откъде да знае,че тези от Харвард са толкова ***,имаше един на когото прякора беше Гошо тъ....... няма разлика,тя е само,че те са завършили/недоучили/в Америка а нашенския в България
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен-3 --- Нали , вие винаги не сте виновни , все друг ВИ е виновен !
7
3
 
12
 
! Отговори
ПП ДБ СА КОПЕЙКИ преди 2 месеца
ПРАВЯТ К. ВЕНСКИ НОМЕРА. ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА УКРАЙНА, А САМО ГЛЕДАТ ДА СЕДНАТ В КРЕСЛАТА В РЕГУЛАТОРИТЕ, 4 ОТ ТЯХ ДА ВЛЯЗАТ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА, ПЪК АКО ЩЕ И ДА ДАДАТ ПОСЛЕ БЪЛГАРИЯ НА РУСКИТЕ ПАРТИИ.... ЖАЛКИ КАРИЕРИСТ ЧЕТА....
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Във Варшава в сблъсъка на хиляяди и хиляди протестиращи със силите на реда се съобщава за 13 пострадали полицаи. Нашите "свободни и независими "медии мълчат за ситуацията в Полша.
5
2
 
8
 
! Отговори
Христо лодкаря преди 2 месеца
Ще участвам на София Прайд 2024.
4
2
 
10
 
! Отговори
Едно нещо трябва преди 2 месеца
да се признае на Борисов и то е, че знае кога да вдига скандали и кога да си трае.
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми всъщност точно президентът е виновен, щото той лансира тия недоразумения Кирчо и Кокорчо.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Борисов коментира, че край Русе инфраструктурата е в плачевно състояние."Нека да видят каква е смрад край Русе, там има ями по-големи от мене" ............. Не съм предполагал, че има по-голям трап от Бойко Борисов!