По 100 лева добавка за Великден за пенсионерите, но не за всички

Допълнителните средства ще бъдат изплатени през май
47
По 100 лева добавка за Великден за пенсионерите, но не за всички
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Великденска добавка ще има за пенсионерите с доход под линията на бедност, реши бюджетната парламентарна комисия.

Добавката ще е в размер на 100 лева.

По данни на Националния осигурителен институт (НОИ), обявени на заседанието миналата седмица, пенсионерите в страната са около 2 040 000. Хората с пенсии под линията на бедност от 526 лева са 534 000 души. За добавките ще са нужни около 54 млн. лева, съобщиха депутати, цитирани от БТА.

Предложението на БСП великденската добавка да е 100 лева за хората с размер на пенсията под линията на бедност и 50 лева за всички останали не беше одобрено. В началото на април все още няма достатъчна яснота как ще вървят приходите и какви ще са разходите през годината, каза Йордан Цонев, председател на комисията.

В НОИ се подготвяме и добавките ще бъдат изплатени с пенсиите за май, съобщиха представители на институцията.

С изплащането на добавката няма да бъде ощетен никой заради недостиг на пари за други плащания, парите за добавката ще дойдат от преструктуриране на други разходи, посочиха от института. По предварителни данни НОИ има преизпълнение с 6 млн. лева на приходите за първото тримесечие, но по окончателни данни преизпълнението вече е 13,5 млн. лева, съобщиха от института пред народните представители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
12
 
! Отговори
Пенсиите за преди 1 месец
Май се изплащат от 7май,тоест след Великден.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 14 - То при гурутУ и цените не бяха като при Асен Василев. така че смятай какво можеше с ония пари да се купи и какво може с тия.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Акулските пенсии щр ревнат и те за надбавки. Щели да се обидят и да намразят бедните пенсинери. Алчността и простащината в РБ са на път да се самоизядат.
21
7
 
5
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
До ПредиВреме един каза (17): И, като го изземеш тоя златодобив от чуждата фирма, с какво ти ще го добиваш това злато? А, дори и да е на българин тая чужда фирма както подозираш, няма закон, който да забранява собственикът да е анонимен. И, изобщо, я да беше някоя руска фирма или собственикът й да беше руснак, 'баси к'во търчане и к'во съдействане щеше да е от такива като теб за просперитета й, 'баси!...
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До МОНИ ПАСИ - А такива, като теб, умствено инвалидизирани, кога трябва да се евтаназират?
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лишиха пендионерите от бонус за Коледа с сега за Великден дават фве в едно - и Коледния, и Великденския бонус.
18
6
 
4
 
! Отговори
НЕ ИЗПРОСТЯВАЙ преди 1 месец
До БургазлияНЕ РАЗПРОСТРАНЯВАЙ РУСКО-ФАШИСТКА ПРОПАГАНДА. ПЛАЩАЛ ОТ ОКРАДЕНИЯ БЮДЖЕТ НА ОГРАБЕНАТА НИ ОТ КОМУНИСТИТЕ ДЪРЖАВА. ИСТИНАТА Е ЧЕ ЕС ПЛАЩА ТЕЗИ ПАРИ, А КОМУНДУРЕТО КРАДАТ И ОТ ТЯХ. ДЪРЖАВА, КОЯТО УВАЖАВА АНДРЕШКО, ХИТЪР ПЕТЪР И ТВЪРДИ, ЧЕ АВАНТАТА Е ЧИСТА ПЕЧАЛБА Е ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА С УПРАВНИЦИ БАНДИТ-ТОЛУПИ, С НЕНАСИТНА ЛАКОМИЯ И МОЗЪК НА ***.
17
3
 
8
 
! Отговори
ПредиВреме един каза преди 1 месец
Да изземем златодобива от ръцете на чуждата фирма и да си платим неустойката. След това с парите, които сега губим поради калпавия договор, ще бъде възможно да се дадат нормални пенсии. Каза това и го обявиха за луд. Аз пък се питам кои ли ще да са собствениците, които стоят зад тази чуждестранна фирма? Щото нали, тя е чуждестранна, но къде пише, че реалните й собственици също са чужденци?
16
12
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 1 месец
Това,което Асен Василев даде за 2 години,твоят гуру не даде за 12.
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уж били за Великден,пък те щели да си ги получат след Великден!И това ако не е купуване на гласове,здраве му кажи.
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асен Василев не дава нищо на пенсионерите че нали да има за него съд затвор за шарлатаните
13
6
 
28
 
! Отговори
100лв. преди 1 месец
Бивши държавни служители,полицай,военни и пр.търтей,получават големи пенсии без и стотинка да са внесли в НОИ като данък и осигуровка,така е 35г.по ЗДОО,народа и държавата ги издържа те изяждат бюджета на НОИ.
12
0
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
Gdgd (8), Къде дреме досега, та не го каза?!
11
0
 
12
 
! Отговори
Дилайла преди 1 месец
Не е честно и спрямо инвалидите, които също са на минималната от 526 лв, но добавката за втора група е например 5 %, де факто едни 26 лв. И така, инвалидите също остават извън линията на бедност.
10
0
 
5
 
! Отговори
Вожд на пенсионерите преди 1 месец
Защо за всички? Дайте на един . Но милион. Другите ги прибиратъе в джоба .Аз ли да ва уча. Лотария един за всички всички за един.
9
19
 
8
 
! Отговори
МОНИ ПАСИ преди 1 месец
Пенсионерите са тежест за обществото.Трябва да се работи до смърт и при трайна инвалидизация евтаназия.Няма пари за такива глезотии.
8
3
 
11
 
! Отговори
Gdgd преди 1 месец
По-справедливо щеше да е да се допълнят пенсиите до някаква сума. В случая 526+100=626 лева. Така който например взима 527 вместо заради този лев в повече да губи 100 щеше да му се додадат 99 и да вземе също 626. И вече който е над тази сума няма да вземе. Не е 100% справедлив начин,но е по-справедлив от приетия. По-социален!
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние, богатите пенсионери с до 530 лв ще протестираме на изборите. Много сме.:)
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гнусно и долно е спрямо хората с 2 лв повече пенсия!
5
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи колкото повече си работил на времето и си внасял в държавата, сега тази същата държава гледа да те пре*бе като не ти дава нищо по празници. Държавата толерира мързеливите.