По 100 лева добавка за Великден за пенсионерите, но не за всички

Допълнителните средства ще бъдат изплатени през май
47
По 100 лева добавка за Великден за пенсионерите, но не за всички
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Великденска добавка ще има за пенсионерите с доход под линията на бедност, реши бюджетната парламентарна комисия.

Добавката ще е в размер на 100 лева.

По данни на Националния осигурителен институт (НОИ), обявени на заседанието миналата седмица, пенсионерите в страната са около 2 040 000. Хората с пенсии под линията на бедност от 526 лева са 534 000 души. За добавките ще са нужни около 54 млн. лева, съобщиха депутати, цитирани от БТА.

Предложението на БСП великденската добавка да е 100 лева за хората с размер на пенсията под линията на бедност и 50 лева за всички останали не беше одобрено. В началото на април все още няма достатъчна яснота как ще вървят приходите и какви ще са разходите през годината, каза Йордан Цонев, председател на комисията.

В НОИ се подготвяме и добавките ще бъдат изплатени с пенсиите за май, съобщиха представители на институцията.

С изплащането на добавката няма да бъде ощетен никой заради недостиг на пари за други плащания, парите за добавката ще дойдат от преструктуриране на други разходи, посочиха от института. По предварителни данни НОИ има преизпълнение с 6 млн. лева на приходите за първото тримесечие, но по окончателни данни преизпълнението вече е 13,5 млн. лева, съобщиха от института пред народните представители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
24
 
2
 
! Отговори
Баце преди 1 месец
Служебното правителство е на Радев и ще фалира държавата, къде са парите, няма пари, ние сме дясна консервативна формация..
3
1
 
34
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Моята пенсия за трудов стаж и възраст е 527.07лв. С КАКВО ЗАСЛУЖИХ ТАЗИ ДИСКРИМИНАЦИЯ!!!??? НИКАК НЕ Е ЧЕСТНО.
2
3
 
48
 
! Отговори
Бургазлия преди 1 месец
Абе по-хубаво 100лв отколкото 0лв, ама сто лева са две торби с храна дето ще стигне за седмицата. А междувременно елате лятото да видите как наглеят укрите на плажа в Бургас, дето им плащаме хотела и по 40лв ДНЕВНО!!! Укри дето не са дали и лев в касата, получават повече от нашите майки и бащи, който над 40г са бачкали за тая скапана разпродадена държавица!!!!
1
9
 
26
 
! Отговори
Член на БСП преди 1 месец
ГЕРБ, ДПС и (обърнете внимание) Възраждане днес отхвърлиха предложението на БСП, ВСИЧКИ пенсионери да получат великденски добавки към пенсиите си! Честита ви нова сглобка!