Главчев: Целта е да се убедят избирателите, че гласът им ще бъде отчетен правилно

Днес се теглят номерата на машините, които ще преминат удостоверяване
29 апр 2024 12:47, Нели Христова
37
Главчев: Целта е да се убедят избирателите, че гласът им ще бъде отчетен правилно
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Димитър Главчев и служебният министър на електронното управление Валентин Мундров участват в тегленето на номерата на машините, които ще преминат удостоверяване за съответствие. Жребият се осъществява на случаен принцип, предад БГНЕС.

"Целта е да се убедите в честността на всички процеси, които ще се случат по време на изборите. Поели сме ангажимента и основно наше задължение е изборите да бъдат честни. Крайната цел е да се убедят избирателите, че гласът им ще бъде отчетен правилно и да се убедят в прозрачността на изборния процес", заяви Димитър Главчев пред медиите.

Той подчерта, че поемайки поста, е заявил, че процесът ще бъде прозрачен и публичен. В процеса по удостоверяване ще участват и външни експерти.

"Важно е да върнем доверието на гражданите в машинното гласуване и да бъдат проведени честни демократични избори на 9 юни", каза от своя страна служебният министър на електронното управление. Започна процедурата по теглене на жребия на машинния вот и сертификацията на устройствата. Служебният министър-председател Димитър Главчев заяви, че публичността на процедурата цели хората да се убедят, че изборите ще бъдат честни. Той посочи, че основен ангажимент на изпълнителната власт е гражданите да бъдат сигурни, че вотът им ще бъде отчетен правилно, а също така и да се възстанови доверието в изборния процес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Политика
Тодор Тагарев: Сега всички са срещу ПП
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
Такива "мекотели" ,като Главчев ,които и една дума -самостоятелно не могат да кажат ,без да четат и то сричайки ,няма как да" убедят" ,когото и да било ,в каквото и да било....
32
0
 
0
 
! Отговори
Баба и дядо преди 2 седмици
Главчев как да идем да гласуваме,като великденски не получихме,торби с брашно, захар,кафе,олио и др.храни,500.00 лв за глас,е и как да гласуваме като поне едно от тия не получихме .гласувайте си всеки месец,поне се намърдате някъде.
31
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 седмици
ГЛАВЧЕВ И ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ, ДПС И Т.Н. МОЖЕ ДА СЕ МОЛЯТ И ДА СЕ НАСИЛВАТ ДА ВЯРВАТ ЧЕ ИЗБОРИТЕ ЩЕСА ЧЕСТНИ , НО НЕ БИ ,ТЕ,ГОРКИТЕ ДОПУСКАТ УЖАСНА ГРЕШКА И НЕ МОГАТ ДА СИ ПРЕДСТАВЯТ ДАЖЕ КОЛОСАЛНО ОГРОМНИЯ МАЩАБ НА ПРЕДСТОЯЩАТА ЗВЕРСКА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ.НЯМА ДА ВИ ОТКРИВАМ ТОПЛАТА ВОДА,КАТО ВИ КАЖЕ ЕЛЕМЕНТАРНАТА СХЕМА.ПП ДБ ИМАТ И СИ ИГРАЯТ С КОДОВЕТЕ НА МАДУРКИТЕ ИНАКРАЯ ПРААЩАТ ВСИЧКИ ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР,КАКВИ МШИНИ,КАКВО СЕРТИФИЦИРНЕ ,КАКВА ЧЕСТНОСТ ,КАКВИ ПЕТ ЛВ,ХАЙДЕ ПОСЕРИОЗНИ ВСЕ ПАК НЕ С
30
0
 
1
 
! Отговори
Костинброд преди 2 седмици
Точно така , гласът на избирателите ще бъди отчетен правилно , а изборите ще бъдат честни , вервайте ми ! Гарантирано от ОПГ ГЕрП !То оня ден свалянето на Росен Желязков от поста му, показа кой кум ,кой сват , ама на ОПГ ГЕрП никак не им хареса ,бокича побесня и вече спокойно можем да очакваме нов Костинброд .
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
целта е да ви няма още преди изборите!
28
0
 
0
 
! Отговори
Пощальони преди 2 седмици
Абе много пощальони стават по време на избори. Разкарват се с чували...От Турция идват с Автобуси, от Албания ... Само Български.....?!? , граждани... на куп. Голяма игра е по време на избори. И най - ми е смешно като пуснат по телевизията : Купуването и продаването на гласове е незаконно. Като че ли някой *** човек след лозе ще тръгне да купува и продава гласове :))Рибата се разваля от към ГЛАВАТА.!
27
0
 
1
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 седмици
Главчев,ти доказа че изборите няма да са честни,а ще се фалшифицират в полза на ОПГ Герб,сред като Борисов те изкомандва да сменяш външния министър с Митов,заместник председателя на Герб. Задача на партиите е пък да не се замерят с предизборна по.мия,а да убеждават избилателите,че ако вземат властта ще рабатят за просперитета на България и на българския народ.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма шанс.След толкова манипулации,фалшификации,купени гласове и невалидни бюлетини кого ще убедите?
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това правителство на Герп и Депесе съвсем ни закопа, сега ни залъгва за честност ....
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не. Целта на изборния процес НЕ е да ни залъжете, че гласа ни е отчетен правилно. Целта е той наистина да отчетен правилно и да се пресекат всякакви възможности за изборна измама.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДЪРЖАВИ С МАШИННО ГЛАСУВАНЕ- ВЕНЕЦУЕЛА, ИНДИЯ....
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ТРЕБЕ ИЗОБЩО ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ,ДОКАТО И НАЙ- НАГЛИТЕ НЕ РАЗБЕРАТ,Ч Е ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ! ДА ГИ ВИДИМ С ПО 200 000 ГЛАСА КАКВИ СГЛОБКИ ЩЕ ПРАВЯТ...
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как да убедиш избирателите, че гласът им ще бъде отчетен правилно, след записа на Гела за "след ала-бала %-те от 6-7 станали над 20" и "ще си купим по един тропически остров с усвоеното"?
20
0
 
6
 
! Отговори
Даааа... преди 2 седмици
До сега не съм видял смислен икономически план за 20, 30 години напред. Кои сектори са приоритет за държавата, в кои можем да бъдем конкурентни, за да знаем и ние, народа как да се образоваме и развиваме. То няма елементарна сигурност. Само тъпизми от ООД-тата наречени партии, като Шенген, Евро в които ще влезем някога, но не сега, Украйна, Македония. Мен тези неща не ми подобряват живота, защото разполагам с 80 години тук. До кога ще ви чакаме да се лигавите пред американското, руското и др.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А КАТО НИ УБЕДЯТ, ЩЕ ГО ОТЧЕТАТ ЛИ ПРАВИЛНО И ЧЕСТНО???...
18
0
 
10
 
! Отговори
Главоч без глава преди 2 седмици
Главочът, който не може да чете, е министър-председател. Пореден срам и унижение за България
17
0
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Главчев, как ще убедиш избирателите, като резултатите от изборите се пишат в посолството и се обевяват дори преди края на изборният ден? Изхода е: един мандат за депутат и разделна система 50:50 за мажоритарен и пропорционален вот.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
убеден съм, че гласа ми като избирател няма да се вземе напредвид. шото само лъжливи и грабливи хорица се избират за народното събрание.
15
2
 
8
 
! Отговори
ПП-ДБ- юдейски слуги преди 2 седмици
- За Бога, Братя Българи, не им вярвайте!
14
0
 
2
 
! Отговори
Гневен преди 2 седмици
Ней сигУРнУ.