Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия

Няма да ви спъвам проектите, но гаранции не давам, отбеляза той
Обновена: 6 окт 2011 09:43 | 6 окт 2011 08:45, Красимир Ангелов
211
Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия
Снимка: БТА

Фаворитът в президентската надпревара в България – кандидатът на управляващите Росен Плевнелиев, обеща на в. "Комерсант", че няма да възпрепятства дейността на компании от Русия, пише в свой материал руското издание.

Вестникът отбелязва думите на експерти, според които идването на прозападен политик на поста държавен глава може осезаемо да затрудни отношенията между София и Москва.

Самият г-н Плевнелиев обаче увери "Комерсант", че смята да поддържа приятелски отношения с Русия и няма намерение да слага прът в колелата на проектите за изграждане на АЕЦ "Белене" и газопровода "Южен поток", за които лобира Москва, се казва в материала, озаглавен "Кандидат за приятел".

Авторът на статията припомня публикация в "Комерсант" от 21 септември, според която, "ако г-н Плевнелиев бъде избран за държавен глава, Русия ще изгуби един ключов съюзник в България - днешния президент Георги Първанов".

Тогава Плевнелиев сам потърсил кореспондента на изданието в София, пред когото заявил: "Ако наистина спечеля изборите, ще бъдем големи приятели с Руската федерация".

Кандидатът за президент уверил руските журналисти, че няма да спъва "проектите, които руски държавни компании се канят да осъществят в България - изграждането на АЕЦ "Белене", петролопровода Бургас-Александруполис и полагането на газопровода "Южен поток".

Плевнелиев обаче не гарантирал, че ще подкрепя и трите проекта. Посочил само, че е против общонароден референдум за съдбата на АЕЦ "Белене".

"А действията на неговите съпартийци засега показват, че София не бърза да осъществи този проект", отбелязва руското издание. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
0
 
! Отговори
germaneca преди 12 години
ei ***
204
0
 
1
 
! Отговори
germaneca преди 12 години
te tava e choveka za prezident shtooto go poznavam lichno
203
1
 
0
 
! Отговори
Феникс преди 12 години
Естествено е че моята логика е изкривена - най-нормалното нещо е един зает и честен човек по цял ден да следи пресата и компроматите за себе и да ги опровергава на момента...
202
2
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Боклуче.
201
1
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели все някой ще е президент, но как да спрем *** ТЕРОР?*** крадат последните стотинки на старци по села и градчета, а в София наблюдаваме *** БАНДИТИЗЪМ от *** ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА, трима българи са пребити, защото българско семейство дръзнало да защити съседката си от грабеж, а в Катуница ТОЗИ ПЪТ ПАЛЕЖ на българска къща Наскоро пак в Катуница наблюдавахме *** слово на омразата, прераснало в умишлено убийство от *** етническа омраза!!! А според Бойко проблем били *** горящи къщи, а не етническите УБИЙСТВА или пребитите българи и горящите им къщи?!?!?СПОМНЕТЕ СИ ТОЗИ ПОВТАРЯЩ СЕ СЦЕНАРИЙ...:1. След многократни обиди ***(Слово на омразата от страна на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията и тя отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО от семейството на царя на местните бандити), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро... В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Изводи:- Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин или ИМУЩЕСТВОТО МУ е нищо, пред правото на *** банди да живеят където си поискат и да ПРЕБИВАТ или УБИВАТ КОГОТО СИ ПОИСКАТ - Ето това е НАЛОЖЕНОТО ни СВРЪХЛИБЕРАЛНО РАВЕНСТВО и извратеното разбиране на ПОЛИТИЦИТЕ НИ за КОНСТИТУЦИОННОТО единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ.- *** има право да изнасилва и убива, а българина задължението да търпи насилията и убийствата на децата си!!!Вижте въпиющия ЦИНИЗЪМ изречен от Министъра на МВР Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и неговите Изводи: 1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТ И НИТО ДУМА ЗА *** ТЕРОР, КОЙТО НЕ СПИРА, той бил пропаганда!!!
200
1
 
1
 
! Отговори
До 199 Феникс преди 12 години
Явно твоята логика доста е изкривена ,да не кажем че изобщо я няма.Защото според мен това което пише "Комерсант" не лъжа,а лъже щаба на господин Плевнелиев.Ако бе лъжа предизборният щаб на ГЕРБ би реагирал веднага,но явно е дошла заповед от по високо ниво и сега е виновен кореспондента.Интересно ако този искра записа на интервюто.Защо пък трябва да вярваме на предизборният щаб?
199
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
manatavi na vsichki prezidenti lympeni tapanari kadeto miastoto vi e v belene.
198
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NE GLASUVAITE ZA TOIA
197
4
 
1
 
! Отговори
Феникс преди 12 години
Имате доста изкривена логика - виновен е че не реагирал бързо на лъжа, виновен е че не ви е дал подкуп...Хайде който е на смяна да вади следващата флашка - тази партенка вече не върши работа...
196
2
 
5
 
! Отговори
kapo преди 12 години
Плевнелиев не може да бъде Президент. Той може само да бъде марионетка.
195
1
 
7
 
! Отговори
до Феникс преди 12 години
Явно вашия възлюбен Плевнелиев отново си е омотал като маче в кълчища.Новината в сайта е от 8,45 часа ,опровержението на новината е от 18,30часа.Егати президента който ще имаме след като му ТРЯБВАТ 10 ЧАСА да си СПОМНИ ДАЛИ Е ДАВАЛ ТАКОВА ИЗЯВЛЕНИЕ ИЛИ НЕ.От това по голяма излагация няма накъде,това е КУКЛА на конци.
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne ............................rabotete s USA I EU SHATITE TRIBVA DA SI TARSIAT DRIG PAZAR ZA PILESHKOTO RUSIA IM KAZA CHE SAMA SHE PROIZVEDE NIOBXODIMITE KOLICHESTVA I NE E I NUJNO AMERIKANSKO PILESHKO NA STOINOST 15MILIARDA$NA GODINA
193
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GERB!
192
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този май е страхлив като боса си!?
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не искам слузест комсомолски секретар и мазен *** да ми е Президент!
190
0
 
1
 
! Отговори
Феникс преди 12 години
По тази причина настояваме в-к Комерсант да публикува нашето опровержение по темата, което да изясни категоричните позиции на Росен Плевнелиев по енергийните проекти.Настояваме също и всички български медии, които, волно или неволно, препечатаха едно към едно, невярната статия на в-к Комерсант, спазвайки Етичния кодекс на българските медии, да публикуват нашето опровержение.
189
0
 
2
 
! Отговори
Феникс преди 12 години
Националният предизборен щаб на Росен Плевнелиев следи политиката на вестник Комерсант. Прави впечатление, че изданието публикува периодично поредици от статии, коментари и изказвания на Росен Плевнелиев, макар че до момента нито веднъж никой представител от Комерсант, не е поръсил г-н Плевнелиев за интервю или мнение.Позицията на Росен Плевнелиев по отношение на руските енергийни проекти, е много ясна и е заявявана нееднократно в редица интервюта през последните две години.
188
0
 
1
 
! Отговори
Феникс преди 12 години
Националният предизборен щаб на кандидата за президент Росен Плевнелиев опроверга публикацията във в. "Комерсант". Във връзка с публикация във в-к Комерсант, подготвена от кореспондента на медията в България Николай Марченко, категорично изразяваме своето възмушение от непрофесионалния подход на журналиста. В материала си Николай Марченко е публикувал абсолютни измислици, които си е позволил да припише като изказвания на Росен Плевнелиев.
187
0
 
1
 
! Отговори
Феникс преди 12 години
Национален предизборен щаб на Росен Плевнелиев: Публикуваната информация от в-к Комерсант е абсолютна измислица
186
0
 
1
 
! Отговори
ах преди 12 години
...ах летете ескадрони...