Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин

Удвоил се е броят на хората, които имат нужда от помощ
4 юни 2020 21:50, Нели Христова
209
Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин
Снимка: БГНЕС

Русия, като много други държави, се тресе не само от здравната кирза, причинена от коронавируса, но и от икономическите й последици. Общественото доверие в президента Владимир Путин никога не е било толкова ниско. С нарастващата безработица има и нарастващо разочарование в Кремъл. Русия не вярват на сълзи, но вече не вярва и на Путин.

Още по темата

"Променило ли се е мнението ви за президента?"

"Да, отговаря Милана, която живее в родния град на Путин Санкт Петербург. - Вече не му вярвам." Според нея, властите в страната са били напълно дискредитирани по време на кризата.

"Аз бях продавачка в магазин за цветя. Съпругът ми развеждаше туристи из града. Това са две професии, които силно бяха ударени от кризата. Хората като мен бяха изоставени. Бяхме оставени да се мъчим сами. Никога не съм си и представяла, че ще ми се наложи да оцелявам с пакети хранителни помощи", казва Милана пред BBC. По думите й, държавните облаги не са достатъчни, за да издържа семейството си.

"Къде е помощта? Къде е? Всички ли ни забравиха? Вече не гледам националната телевизия. Преди го правех и наистина вярвах на всичко, което казваха там. Вече не вярвам на нито една тяхна дума. Единственото място, от което се информирам, е интернет. Искаше ми се да вярвам на президента... През март имахме големи планове. Сега нямаме никакви", казва през сълзи Милана.

Кафенета и ресторанти в цял Санкт Петербург работят заедно, за да осигуряват хранителни порции на тези, които имат нужда от тях. Те са спасение за онези, които са останали без работа.

"Броят на хората, които ни молят за помощ, се е удвоил през последните два месеца. Очакваме броят им да се увеличи още и още", казва Данил Краморов, директор на благотворителна организация. Мобилната кухня за супа също храни повече нуждаещи се от преди. Опашката пред нея добре показва икономическите последици от COVID-19.

Там е и Владимир, готвач, който съвсем наскоро е освободен от работа.

"Ще трябва да започна да крада. Какво друго мога да направя?", пита той.

"Ако Путин бе тук сега щях да го питам дали наистина знае какво се случва сега, как живеят хората, как се мъчат. Как ще се измъкнем от тази ситуация? Какво ще предприемем за бъдещето? Как ще се върнем обратно на краката си? Не знам. Не можем да видим никакъв изход от ситуацията",казва Милана.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОлко му е паднал рейтинга на Путин? В момента рейтинга му е 59 % одобрение.Така е, но според ВЦИОМ. Все едно да питаш Кънчо Стойчев колко е рейтинга на Бойко :)Путин крепеше положението до короната, но направи грубата грешка да се скрие в бункера по време на пандемията. Това даже наш Боце не го направи, за Лукашенко и т.н. даже не говорим. Отделно, че властите наистина теглиха една на всички, освен олигарсите. И като минималната заплата ти е 12000 рубли, в един момент почваш да проглеждаш.
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 81като си запазнат толкова кажи колко е курса лев-йена
70
2
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Чий го дирят 200 000 Руски граждани в България?:):):):)Защо живеят тук а не в Русия?:):):):)
69
8
 
5
 
! Отговори
--- преди 3 години
Абе, руснаците са оцелели в толкоз войни, не са се предали, та сега някакъв вирус, който и там отминава... Слушат Бащицата и си милеят за родината! Повече хора са от западняците, имат душевност и емоция! Безкрайна страна, безкрайна душа! Ако не беше Путин, друг ръководител щеше да е! Такива са си , но са световни!!!
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
охо тонка май са та жулнали в покер турнира?
67
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 1999 г. насам броят на самоубийствата в САЩ се е увеличил с една трета. Днес от самоубийства в Америка умират повече хора, отколкото от пътни катастрофи. Нещо повече, самоубийствата са два пъти и половина повече от убийствата.
66
6
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Никой не иска да ходи да живее в Русия:):):)Факт:):):)В "бедна"България се нафрашка с Руски бежанци и то постоянно живеещи:):):)Най много са в Бургас и Варна,но вече и в София се навъдиха:):):)Кво не им харесва там в техната Матушка не ми е ясно:):):)
65
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ се провалиха във Венецуела.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости.
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"аха значи живееш в Русия"Хи хи, кой нормален остана там?
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъйче чакаме ефшеснайските да фръкнем с тях да освобождаваме Крим! САЩ ще ги доставят, САЩ са надеждни, няма как да не ги доставят, милиарди платихме за тях, а САЩ са сериозен партньор който се отнася с коректност към България и спазва стриктно всички договори.
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОлко му е паднал рейтинга на Путин? В момента рейтинга му е 59 % одобрение. Тези които ги уволняват по време на епидемията, получават помощи по безработица, семействата с деца получават по 10 000 рубли месечно помощ. То и в САЩ се извиха огромни опашки за хранителна помощ, а понеже 35 млн души са работели на черно, сега разбиват магазини и крадат храна, защото са зле. И нямат здравни осигуровки, ако се разболеят от ковид какво става?
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаМного факти бе, Тонка.Аз не искам да живея в Америка. Познавам много хора, които също не искат. По-скоро почти не познавам хора, които искат да живеят в Америка. Ти също не искаш, иначе щеше да се вече там.
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, Тръмп ще изпрати националнага гвардия във фалиралите локхийт мартин да ги принуди с оръжие да произведат новите 50 годишни Ф-16 за които дори и поточните линии отдавна са демонтирани, защото САЩ са сериозен партньор на България и щом са получили милиардите на всяка цена ще доставят самолетите.
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинявайте , вие по изказване от една продавачка и един готвач ли съдите за положението в Русия ? Моля ви , малко по-сериозно.
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия и Китай се оказаха по-успешни от САЩ и Европа.
56
0
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Нищо, сега ще избухне някоя война, ще анексира някой друг град и пак ще го заобичат. Както винаги.
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 54по твоята логика японоката йена също е евтина 16стотинки,значи и в Япония са зле
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поради липса на средства за лечение само през последните 12 месеца американците са взели дългове за 88 милиарда долара, за да си платят за лечението. 65 милиона възрастни американци, когато се разболеят, не търсят медицинска грижа, тъй като не са здравно осигурени или не могат да платят прегледа, нямат пари и не могат дори да вземат заеми.
53
0
 
2
 
! Отговори
48 преди 3 години
Така де...вярно е. Аз не вярвам на никой от двамата.