Путин: Червената армия освободи от окупация държавите в Европа

"Не можем да си представим света, ако я нямаше Червената армия"
24 юни 2020 12:12, Елка Василева
155
Путин: Червената армия освободи от окупация държавите в Европа
Снимка: БГНЕС

Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа", заяви Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война.

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

"Те освободиха от окупация държавите на Европа, сложиха край на страшната трагедия на Холокоста, спасиха народа на Германия от смъртоносната идеология на нацизма", каза руският президент.

Той заяви, че именно съветският народ е поел основното бреме в борбата с нацизма.

"Стотици хиляди бойци умряха в чужбина. Наш дълг е да помним, че на съветския народ се падна основната тежест в борбата с нацизма", каза Путин.

Още по темата

Той подчерта, че Русия никога няма да забрави приноса на съюзниците на СССР в антихитлеристката коалиция и на всички борци срещу нацизма за постигането на победата.

"Никога няма да забравим приноса на нашите съюзници за постигане на победата, значението на втория фронт, който беше отворен през юни 1944 г. Почитаме паметта на бойците от въоръжените сили на всички държави от антихитлеристката коалиция, подвига на всички борци срещу нацизма, които безстрашно действаха в страните на Европа", заяви Путин.

Той отбеляза, че на парада на Червения площад в Москва заедно с руските военни преминават в шествие и представители на Азербайджан, Армения, Беларус, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Русия е готова за диалог и сътрудничество за създаване на обща надеждна система за сигурност, от каквато се нуждае стремително променящият се съвременен свят, заяви Путин.

Само заедно могат страните да защитят света "от новите опасни заплахи", каза той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
10
 
! Отговори
трябва да се чете преди 3 години
До Анонимен111 Убавецо трябва повечко да четеш1Ако направиш малко усилие ще разбереш как янките опират до услугите на мафията за десата на ботуша..Е с благородна цел да свалят Дуче..
90
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 113Англичаните се включват още 39та. Въздушната битка за англия, африка, атлантика и бомбенето на всеки един кораб с ленд лийз стоки под английски флаг до 41ва и без оглед принадлежността след включването на САЩ след пърл харбър. Специално за ленд лийза много руски историци могат да потвърдяд колко е значим. *** повечето си траят за да си стоят на работа.
89
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Речта на путин беше предвидима и изкривена.Каза че Сащ и Англия се включили 44-та без естествено да упомене че Сащ и Англия влизат в Сицилия още през 1943-та.Да не говорим че не се споменават съюзниците на германия все едно е воювала сама както японците напримерь.
88
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовБерлин е разделен на 4 зони. Още след края на ВСВ е ясно на англичани, французи и американци, че трябва да се разправят със Сталин. То и *** Рибентроп е бил добър за времето си. Тия просто са знаели колко струва да сключват договори със социалисти.
87
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 104 преди 3 години
Ха ха ха ха,Значи в БАН се е издигнала и друга, която е била изключвана от гимназията?Още през соца се знаеше, че в един от институтите на БАН сравнително млада е станала ръководител на секция личност, която е била изключвана от гимназията за слаб успех.Нали в гимназията можеш да повтаряш само веднъж, втория път те изключват. Не знам по каква квота е влязла в СУ, роднина била на Митко Григоров.Още се потрисат от безобразията й. Вече пенсионерка, но казват, че още кадрувала чрез протежетата си
86
5
 
3
 
! Отговори
Дърт преди 3 години
До Христо ХристовМного от тия момчета, родителите им ги изкараха от казармата. Така, че проблема е поне едни 10 години преди 70те. Като се пенсионираха идеолозите всичко тръгна надолу.
85
4
 
4
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
До103 Христов: Няма логика да са искали да се обединяват ,като не са били разединени! Това е нереален анализ в защита на "някой от Ваша страна,не е въпрос от моя :) Успешен ден! Бъдете здрави!
84
3
 
5
 
! Отговори
До Христо Христов преди 3 години
О не някой е несъгласен с теб и ти тика факти в лицето. Нека започнем да го обиждаме. Това означава, че сме прави. И като функционално неграмотен човек ще те питам драги, знаеш ли ирония какво е ? Но хей, не съм аз който каза, че електоратът ми е съставен от 80% ******.Верно този който каза това е директен наследник на ония на които симпатизираш. Неговите приятели също отричат като теб, издевателствата./watch?v=OdOj-ZJ8fUM ютюб, ето чии синчета са те червенички мамини сладки. Не съди истината..
83
3
 
7
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Аз разбирам за геройте от Червената армия и им се възхищавам,но не разбирам,защо сънародниците им окупираха за дълги години редица държави,даже разделиха народи със стени! Черното не е бяло и героизмът на Червената армия повяхва след следвоенната "окупация" от страна на руснаците над тези народи !
82
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СССР са победител във Втората световна война, а България е сред победените. Както във всички държави тези, дето сътрудничеха на Германия бяха наказани, както изискваше мирния договор, който наложиха победителите. България не е някакво изключение. След 1989 на власт дойдоха децата и внуците на престъпниците вкарали ни във войната на страната на Германия и налагат друго тълкуване на историческите факти.Тези деца и внуци на престъпниците сега владеят икономическата и политическата власт в България
81
4
 
9
 
! Отговори
Morski преди 3 години
До Христо :Дори и да е както пишеш ,това не отхвърля фактите:1.Архивите ни са откраднати и занесени в Москва.И не искат да ги върнат!Явно крият нещо неизгодно за тях!;2. Убийствата на българската интелигенция от незаконния ''народен съд 'подтикнати от СССР ; 3.Незасегнатата ни икономика от войната е разрушена след нея под натиска на СССР с неизгодни договори облагодетелстващи съветите!;4.Не изпращаме войски с/у СССР и през цялото време имаме дипломатически отношения те, бързат да ни обявят войн
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовЗатова викаме слава на комунизъма и плюем по децата на комунистите дето управляват и крадат препитания по стар комунистически обичай. За справка множеството източени фирми от 89та до днес.
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовВикаш затова сме си запазили евреите, щото нямало съпротива. То и царя не умря след визита на Хитлер.
78
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кратка и смислена реч на Путин. Отдаде дължимото на всеки.
77
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До юни 1944 САЩ и Великобритания изчакваха да видят дали Германия няма да победи и се намесиха в последния момент, за да оберат лаврите без да дадат много жертви.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовТе затва си трябва лустрация, я като Румънците с автомати да си имат едно на ум, я като чехи поляци...
75
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впечатляващ парад. Показаха и огромно уважение към все още живите ветерани от войната.
74
0
 
6
 
! Отговори
До Христов - продълж преди 3 години
... я отвлякъл и насилил. Тя от немай къде се омъжила за него, друг изход нямало за мома с поругана чест. После пройдохата влязъл в затвора за криминално престъпление. Тя останала сама с малко дете.Синът на заможното семейство също се оженил, но й помагал с пари, иначе щяла да гладува.Съпругът нехранимайко излязъл от затвора и уж му благодарил. После пак крал и щели да го съдят, но точно тогава станал "партизанин".Сред първите, които пратил на разстрел след 09.09.1944 г. бил заможният момък.
73
0
 
7
 
! Отговори
До Христов от 76 преди 3 години
... в началото на септември 1944 г. Районът пропищял от самоуправството му именно през първите месеци след Девети септември. По-късно получил смъртна присъда за други свои безобразия.Същият този подбрал хората, които били разстреляни още в края на септември. Сред историите за несправедливите разстрели, уредени от него, най-силно впечатление ми направи една. Синът на едно от най-заможните семейства в определено село имал любов с местна мома. Когато отишъл да учи в София, бъдещият "партизанин" я
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовС налични немски дивизии. И още как. Трябва обаче да уточниш за кой период става въпрос. От 43та имаме интерес да сменим страните. Даже турците биха били по-добър вариант за тогавашните ни управници да направят политическа маневра като Италианците и да минат на страната на победителите. Всички знаем как СССР ни окупира въпреки опитите да преминем на другата страна. Нефтът в Багдад определено би бил по-лесна плячка за Германия от колкото този в Кавказ.