САЩ: Путин не може да си позволи да загуби войната срещу Украйна

Руският президент "удвоява" атаките
318
САЩ: Путин не може да си позволи да загуби войната срещу Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин "удвоява" атаките на Русия във войната в Украйна, въпреки международните санкции, които са наложени на страната му. Това твърди директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс. Той присъства на събитие на Financial Times във Вашингтон.

"Путин е в настроение, в което не вярва, че може да си позволи да загуби тази война. Мисля, че в момента той е убеден, че засилването на атаките все пак ще му позволи да постигне някакъв напредък".

Бърнс също изрази загриженост, че излезлите наяве разузнавателни данни, които САЩ са дали на Украйна, е „безотговорен“ и „много рисков“ акт, тъй като биха могли допълнително да разпалят напрежението с Русия.

ЦРУ не вижда признаци, че Русия се готви да използва тактическо ядрено оръжие в конфликта в Украйна, каза още Уилям Бърнс.

„Ние не виждаме на този етап, като разузнавателна служба, никакви конкретни доказателства, че Русия подготвя разполагането или дори потенциалната употреба на тактически ядрени оръжия“, каза той по време на конференция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
26
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво точно губи Русия? Петрола скочи до небето, рублата поскъпна с 50%. Цените в САЩ се вдигнаха с 40%, в Европа също в България със почти 100%... Русия тренира срещу съвременно западно въоръжение, вместо сухи тренировки, тренира идеологическа подготовка в реални условия... и всичко това защото някои западни военни "стратези" могат само да вземат заплати и да си клатят краката.
186
18
 
27
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Русия прави това, което заяви че ще прави още през 2014 година. Взема черноморското крайбрежие на Украйна. Запада не се намеси директно и затова Русия ще постигне каквото планира.
185
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ ЩЕШЕ ДА НАПАДНЕ УКРАЙНА ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ. АКО УКРАЙНА БЕШЕ ОСТАНАЛА С РУСНАЦИТЕ, РУСИЯ ЩЕШЕ ДА НАПАДНЕ НАПРАВО МОЛДОВА. РУСКИТЕ ПЛАНОВЕ СА ДА СЕ ВЪРНЕ СЪВЕТСКАТА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ.
184
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Путин не знам, но войната в Украйна ще навреди на и без това спадналата американска икономика.
183
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩОМ ПРОПАГАНДАТА СЕ ЗАСИЛИ ЗНАЧИ РУСИЯ ПЕЧЕЛИ.
182
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пределно ясно е, че Русия ще спечели войната. Войната ще демилитаризира Украйна, ще продължи най-много до края на годината или до зимата.
181
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЕНДЛИЙЗА ЩЕ ЗАГУБИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА.
180
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че той няма да я загуби
179
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не може да предвиди какво ще ни поднесе природата.
178
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той вече я е загубил но още не са му казали информаторите му че ги грози гулаг.
177
4
 
22
 
! Отговори
Никой преди 2 години
започнал война не е допускал да я згуби,на доста им се е наложило обаче.Или той или цивилизацията
176
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това в превод на думите на щатите означава"Ще направим всичко възможно да докараме нещата до 3-та световна, защото имаме крайна нужда от такава. Но така ще го наглесим, че света да реши, че Путин я е разпалил"
175
28
 
12
 
! Отговори
Бум преди 2 години
Точно защото няма намерение да загуби войната и оше повече защото войната е НАТО и компания срещу Русия и непрекъснатото даване на оръжие на Украйна съвсем скоро чичо Володя ще спечели войната за минути. Явно ги чака още малко преди да ги подкара с онези ракетки. Лошото е че ние пак сме наврени не където трябва. Ама каквото такова.
174
19
 
25
 
! Отговори
Радон Керанов преди 2 години
И как ще спечели войната с некадърната си армия срещу професионално подготвен и решителен противник, на чиято страна е американският лендлийз! Никой не е победил лендлийза! Русия е икономическо джудже и няма шанс, никакъв!
173
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укро-нацистите губят и още как. Щом споменавате за загуби, съобщавайте за загубите и на двете страни. Край остров Змеинньiй руснаците свалиха 2 байрактара и 3 въртолета на укро-нацистите.
172
7
 
17
 
! Отговори
Мъка преди 2 години
До Алекс 236 Украински съд е издал смъртна присъда за Путин. Работи се по подробностите как....
171
9
 
18
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
"САЩ: Путин не може да си позволи да загуби войната срещу Украйна"Да обърнем заглавието с хастара навън! Русия : Байдън не може да си позволи да загуби войната в Украйна срещу Русия!? И си е така! Без да смятаме колко са дадени досега Байдън дава още 33 милиарда за оръжия в Украйна; Джонсън дава 1.6 милиарда паунда, Шолц дава, Макрон дава, поляците дават, дори и ние българите с гайдите даваме! И руснаците не са цвете за мирисане, ама голямо даване става напоследък!
170
9
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 2 години
Не съм чул до сега Русия да има тактически ядрени оръжия с обеднен уран.Те са ***.Ще ударят с ония ракети от силозите и тези дето ги возеха с влак от преди 60 години.
169
3
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
...дето беше с него му каза: "Не стреля по първия, защото е украинец, а руснаците ги изпозлват тях за пушечно месо във войната" ....Ами няма какво повече да допълня за руско-украинската дружба
168
3
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Колхозниците между впрочем винаги са мразели украинците. За Сталинския Голодомор всички са чували и знаят каква жестокост беше извършена срещу този народ и то от техните уж братя по вяра. А във филма "Враг пред портата" имаше една сцена, когато немския снайперист беше в засада, обаче и руския снайперист Зайцев дебнеше, да види откъде ще стреля. И едни войничета скачаха от един в друг апартамент в полуразрушен блок. Немеца уби втория скачащ, а приятелят на Зайцев, дето беше с него му каза: