ЕС подкрепи България за изгонването на руските дипломати

Според изявление, това решение е в духа на международното право
1 юли 2022 15:28, Петя Славова
58
ЕС подкрепи България за изгонването на руските дипломати
Снимка: БГНЕС

"ЕС изразява съжаление за неоправданата заплаха на Руската федерация да прекрати дипломатическите си отношения с България в отговор на решението ѝ да изгони 70 руски дипломати", се казва в изявление на Европейската служба за външна дейност.

Още по темата


В него се подчертава, че българското решение е изцяло в духа на международното право, а тези служители са действали в нарушение на Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

"ЕС изцяло подкрепя и е напълно солидарен с България при тези обстоятелства и ще наблюдава въпроса отблизо. Такова диспропорционално действие от страна на Русия единствено служи за допълнителната ѝ международна изолация", подчертават от службата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
16
 
14
 
! Отговори
Т преди 1 година
След като са ни обявили за неприятелска държава и се държат като мутри - рекетьори, няма какво да се сърдят. И тия излязоха тънкообидчиви като някои наши южни съседи.
6
11
 
18
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Няма изискване във Виенската конвенция за еднакъв брой дипломати. Ако България иска да изравни броя, може да изпрати още български дипломати в Русия.
5
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво за решението за изгонване, прекалено голяма бройка дипломати имат от русия, за такава малка държава, отделно тези руски дипломати по никакъв начин не помогнаха на България за газа, примерно... русия отдавна ни обяви за неприятелска държава, така че изгонването на дипломати би трябвало да е очаквано от тях, да не сме им васали...
4
5
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
изобщо не ме интересува мнението на тези убии-ци не искат мир в украинаникои не употребява думата мир което е показателно аз искам преговори и мирсвят без вируси ваксини провокации и воини
3
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ЕС подкрепи България за изгонването на руските дипломати" - да се чете - ЕС нареди на България да изгони руските дипломати
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще излизаме май - яко ни е... Ха за македония
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, язък че се пеняви толкова, хахаха