Кадиров и Пригожин упрекват забраната руските войници да са с бради

Силите им в Украйна действат автономно от висшето командване
20 яну 2023 08:55, Елка Василева
183
Кадиров и Пригожин упрекват забраната руските войници да са с бради
Снимка: архив, БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров разкритикува забраната руските войници да носят бради, присъединявайки се към шефа на наемниците от "Вагнер“ Евгений Пригожин в последния изблик на двамата мъже срещу ръководството на руската армия, предаде Ройтерс.

Още по темата
В интервю за информационния сайт РБК по-рано Виктор Соболев, пенсиониран генерал-лейтенант и член на руския парламент, защити забраната на брадите, личните смартфони и таблети като "елементарна част от военната дисциплина".

В Teлеграм Кадиров (той винаги е бил с брада) се спря на ролята на неговите войски във войната на Русия в Украйна и написа във връзка с повдигнатия въпрос: "Очевидно генерал-лейтенант Виктор Соболев има много свободно време…тъй като няма какво да прави, освен да препрочита военния кодекс за поведение".

Кадиров нарече коментарите на Соболев "явна провокация" и заяви, че неговите войници, предимно мюсюлмани, носят бради като част от религиозния им дълг.

Шефът на "Вагнер“ Пригожин, чийто разрив с ръководството на отбраната през последната седмица стана още по-публичен, нарече коментарите на Соболев "абсурдни" и "архаизми от 60-те години на миналия век".

Кадиров и Пригожин, чиито сили в Украйна действат до голяма степен автономно от висшето командване, станаха по-открити в критиките си към руското военно ръководство, след като армиите на Москва претърпяха поредица от поражения през есента, посочва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче да не плашим Запада че много ги страх горките наплашени отвсякъде
134
7
 
7
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Нормално да защитават брадите - все пак Мужикистан е страната с най-голяма мохамеданска армия и най-бързо навлизане на Исляма като религия. Виз ако забранят секса с кози - това вече ще предизвика възстание!
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е запознат че то Съветския съюз беше въоръжен до зъби и сега тракат.
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз бахмут колко села има около него бе.
131
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобалните терористи и основните спонсори на неонацизма в Украйна обявиха нов пакет от военна помощ на стойност 2,5 милиарда долара за Украйна.
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не слагам лайки защото нямам съжалявам но е факт не знам защо.
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Валдемар Гердт, член на германската дясна партия Алтернатива за Германия: Съдбата на Украйна според мен вече е решена. Целият свят ще трябва да възстанови страната и най-вероятно тя ще бъде разделена от цялата световна общност. Украйна вече няма да остане в първоначалните си граници.Струва си да се отбележи, че това е член на партията(дори не управляващата), но думите са верни.Говорителят на Пентагона Сабрина Сингх:САЩ подкрепят Украйна в опит да си върне териториите по всякакъв начин.
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ от своя страна провеждат настъпателни действия на Куземовка. За руските войски това е опасно направление. Зад това село няма населени места, по-скоро открита местност. Доста удобен път за Сватово от северозапад.
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 118: Първо ми пишете, че не знаете абсолютно нищо за ситуацията в Украйна, или не знаете частично, или имате информация и не знаете цялата картина. откъде да започна, откъде трябва да обясните, трябва да знам каква информация имате. Учите ли писма или ви учат как да пишете?
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Южно от Бахмут ВСУ имат сериозни проблеми. ЧВК Вагнер от Курдюмовка атакува в посока Дилеевка. А малко по на север вече тече нападение при Бялата планина. Тоест музикантите са се прицелили в Константиновка, през която минава снабдяването на украинския гарнизон в Бахмут. Освен това този град, подобно на Часов Яр, е команден център на зомбинацитата в Донбас и място за концентрация на сили и резерви. Константиновка е и южната порта на Краматорск. След като ЧВК Вагнер превзе Клещеевка, пътят към Бахмут от юг е отворен.
125
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
The Washington Post...Генералният щаб, съвместно с Пентагона, разработи контранастъпление на ВСУ за пролетта, което ще се основава на опита от Харковската операция с дълбоки флангови пробиви в отбраната на руската армия, която е принудена да напускат позициите си и се оттеглят. На първо място, тази тактика е идеална за посоката на Запорожие, където има много степи и малко селища, което ще ви позволи да нанесете редица разнообразни удари. За тези цели е обявена нова вълна на мобилизация, която трябва да увеличи въоръжените сили на Украйна със сто хиляди души.
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сатаната остави го. Изобщо не го чета и не му се връзвам. Не е в час.
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американското издание The Washington Post съобщава, че шефът на ЦРУ се е срещнал тайно със Зеленски в Киев, за да предупреди за военните планове на Русия. Освен това те обсъдиха военната помощ на САЩ за Киев. Директорът на ЦРУ призна, че в даден момент доставката на оръжие може да бъде намалена поради намаляване на нивото на подкрепа за Украйна сред американците. Украинските политически телеграм канали пишат своя собствена версия защо Украйна сега е снабдена с толкова много бойни машини на пехотата:...
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...изхвърляйки зомбинацитата от укрепените им позиции и разширяват зоната на контрол над това стратегически важно дере.Украинските политически телеграм канали пишат, че цялата отпусната военна помощ от Запада е договорена в началото на годината с Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, а танковете се очакват през пролетта. Сега тече информационна кампания, която трябва да формира необходимото обществено мнение на Запад.
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На фронтовата линия Сватово-Кременная (ЛНР) ВСУ трупат сили в района на Серебрянка, за да нанесат удар южно от Кременная и да достигнат пътя Кременная-Рубежное. Изчисляват се струпванията на зомбинацитата, нанасят му се масирани артилерийски удари. Постоянната опасност от нападение на зомбита на тази фронтова линия ще остане до превземането на Северск от руските витязи. На линията Площанка-Невское в района на дере Журавка 3-та мотострелкова дивизия продължава настъплението си...
120
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес в американската база Рамщайн (Германия) ще се проведе поредният конгрес на съучастниците на украинските неонацисти, включително страните от НАТО. Те ще обсъдят следващата ескалация на конфликта в Украйна и доставката на настъпателна тежка техника (танкове).
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците да оставят Кадиров и Пригожин да спечелят каквото могат.
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 96: Общо от началото на военната спецоперация в Украйна руските военни вече са унищожили 201 самолета, 130 хеликоптера и 1196 дрона. Ликвидирани са и не подлежат на възстановяване и 338 зенитно-ракетни системи, 3525 танка и други бронирани машини, 515 реактивни системи за залпов огън, 1933 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 3583 бойни машини.
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чaL-mi , за всички лидери на ЕС .
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 96: Освен това в склада за трофейно оръжие са представени вариант на американската тежка картечница Browning M2 и боеприпаси за шведския 84 mm гранатомет Karl Gustav. Преди това не сме попадали на това, каза Максим.