Кадиров и Пригожин упрекват забраната руските войници да са с бради

Силите им в Украйна действат автономно от висшето командване
20 яну 2023 08:55, Елка Василева
183
Кадиров и Пригожин упрекват забраната руските войници да са с бради
Снимка: архив, БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров разкритикува забраната руските войници да носят бради, присъединявайки се към шефа на наемниците от "Вагнер“ Евгений Пригожин в последния изблик на двамата мъже срещу ръководството на руската армия, предаде Ройтерс.

Още по темата
В интервю за информационния сайт РБК по-рано Виктор Соболев, пенсиониран генерал-лейтенант и член на руския парламент, защити забраната на брадите, личните смартфони и таблети като "елементарна част от военната дисциплина".

В Teлеграм Кадиров (той винаги е бил с брада) се спря на ролята на неговите войски във войната на Русия в Украйна и написа във връзка с повдигнатия въпрос: "Очевидно генерал-лейтенант Виктор Соболев има много свободно време…тъй като няма какво да прави, освен да препрочита военния кодекс за поведение".

Кадиров нарече коментарите на Соболев "явна провокация" и заяви, че неговите войници, предимно мюсюлмани, носят бради като част от религиозния им дълг.

Шефът на "Вагнер“ Пригожин, чийто разрив с ръководството на отбраната през последната седмица стана още по-публичен, нарече коментарите на Соболев "абсурдни" и "архаизми от 60-те години на миналия век".

Кадиров и Пригожин, чиито сили в Украйна действат до голяма степен автономно от висшето командване, станаха по-открити в критиките си към руското военно ръководство, след като армиите на Москва претърпяха поредица от поражения през есента, посочва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хуев не върнет самолет ама изгърмет.
94
1
 
1
 
! Отговори
Та Хичо преди 1 година
едни живеещи в пустиня, са съумяли да я превърнат в плодородна земя. Пък тук едни с плодородна земя се мъчат да я превърнат в пустиня. Ама все руснаците им виновни. Не съм русофил, ама се нервирам като чета явни дивотии. Иначе за брадите е просто - създават навици. Ако не могат да те накарат да отделиш 5 минути на ден за едно обръсване - на какво изобщо да разчитат на теб. Иначе Кадиров е прав - религията трябва да се уважава. Дори и чужда да е. Та неговата си армия да си ходи с бради, щом искат
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хуев не вернет самолет, досвидос!
92
1
 
4
 
! Отговори
ДО 82 преди 1 година
Като начало прочетете някои определяения какво е преврат. Преврат е когато ограничен кръг от хора, обикновено 10-20 офицери през нощта арестуват законния държавен глава и сутринта народът от телевизията разбира каво се е случило. Както идват на власт в Либия Кадафи, в Ирак Саддам, в Сирия Хафез Асад. В Украйна се нарича революция.
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един съвсем млад украинец около трийсетте дойде и взе жена си и дъщеря си от Бг и заминаха на Запад. Който може се спасява и не иска да се бие и да умира за моркова милионер в зелено.
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не успя да се договори за връщането на самолетите Ан-30, които изпрати на ремонт в Украйна още през януари 2021 г., съобщи dnes.bg. Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов каза пред журналисти, че е поставил въпроса по време на посещението си в Киев, но до момента проблемът не е решен. Киев отказва да върне самолета
89
0
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Понеже без бради име Баха *** и ката, сега ще пробат да поядат бой и с бради. И може като си пуснат бради, да успеят да превземат Кийов.
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът не се нуждае от мир. Докато *** Зеленски е начело на Украйна, конфликтът няма да свърши.
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В продължение на 10 месеца около 50 държави оказват военна и финансова помощ на Украйна в необявена война срещу страната ни, а успех в помощта им няма - загубени са 5 региона. И все пак не всички бяхме издигнати на военно положение, само малка част от резерва беше мобилизиран. Младото мъжко население, което можеше да изгради светло бъдеще за Украйна, или не оцеля, или напусна страната.
86
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато САЩ убиваха милиони хора в Ирак, Либия, Афганистан и продължават да убиват, помислиха ли за съвестта си? Индия ги осъди за тези войни?.... И да, нито американските, нито британските, нито германските танкове ще помогнат на Украйна да спечели, но ще помогнат да избият още повече украинци. Това ли искат САЩ и техните слуги?
85
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 2014 г. правата на малцинствата в Украйна са сериозно нарушени. И не само езикови. Това е забрана на етнокултурни и исторически символи и набези на културни центрове (а що се отнася до етническите руснаци и двете). А също и изнасилвания, убийства, изтезания от ръцете на главорези националисти, които от 2014 г. насам са измамници и действат безнаказано. Всичко това с мълчаливото одобрение на западните елити, които предпочитат да мълчат.
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така че кой воюва с Русия, Америка? Америка до последния украинец на територията на Украйна с оръжие и пари на Америка! Браво, какво да кажа! Украинците знаят ли за това?
83
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 2014 г. Киев активно използва помощта на западни военни инструктори, включително такива от Обединеното кралство, които са работили с украинската армия за стартиране на процеса на трансформация, който значително се ускори след началото на руската специална операция на 24 февруари, 2022 г. Досега западната подкрепа, водена от Великобритания и Съединените щати, осигури на Украйна средствата да не загуби в този конфликт. Без помощта на Запада Украйна отдавна щеше да загуби войната
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е суперкорумпирана провинциална държава от третия свят. Но тя е страшно обичана от нашия военно-промишлен комплекс, който Вашингтон държи толкова здраво. За нашия военно-промишлен комплекс Украйна е чиста печалба. Очаквам един послушен Конгрес на ВПК да вдигне залога и да започне да изпраща 100 милиарда в Украйна, без значение кой е на власт там.
81
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавният преврат в Киев през 2014 г. не е ли престъпление? Турчинов изпрати армия срещу своите граждани срещу несъгласните в Донбас, това не е ли престъпление? спирането на водата на Крим и спирането на тока на полуостров Крим от украинската хунта не е престъпление? Хората седяха без ток и вода, а украинците се радваха на това, това не е ли престъпление? В Одеса изгориха живи хора, сред тях и бременна жена, това не е ли престъпление? Можете да продължите списъка за неопределено време, това не е ли престъпление? Да помогнеш за свалянето на законното правителство и след това да изпомпваш
80
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашият Зеленски е Хитлер. Започна война, измами украинците, обеща да преговаря с Донбас! И къде са му обещанията? обеща да спре войната, да спазва минските споразумения! И къде са всичките му обещания?
79
3
 
2
 
! Отговори
РУZZKИ РЕЗИЛ преди 1 година
И като се събуди, чаршафа ти беше в дирника, нале..
78
0
 
2
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
До Анонимен 69 каква зима бе, 20 градуса е навън! Я кажи кой и къде е стоял на тъмно и студено, понеже не съм видял такова нещпо. Само вие, скапаните *** халюцинирате за студуване и стоене на тъмно. Бива да сте ***. лоу. мни, ама чак толкова не бива, мам. ка му!!!!
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
беше необходимо поради така наречената свобода да унищожите страната си, да убиете толкова много хора, да загубите територии, да останете без светлина и топлина, тарифите за комунални услуги се утроиха, хората избягаха от страната, каква е тази така наречена свобода? Кой ви пречеше да живеете свободно след 1991 г.? Трябваше ли да се скача по площадите и да се прави държавен преврат? Исках Содом и Омир, липсва ли ти педофилията, хомосексуалността? За каква свобода говориш?
76
5
 
10
 
! Отговори
РУZZKИ РЕЗИЛ преди 1 година
120 000 избити руzнаци до момента, 3100 танка са за скрап, Масква марширува на дъното на Черно море, руската икономика е пред срив, младите бягат от рая на Путин... Но ''специалната операция'' е по план :D :D :D