Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство
27 мар 2023 16:39, Елка Василева
526
Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено
Снимка: архив, БГНЕС

Съюзник на президента Владимир Путин предупреди, че Русия има оръжия, с които да унищожи всеки враг, включително САЩ, ако е застрашено собственото й съществуване, като увери, че Вашингтон подценява ядрената мощ на Москва, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Американските политици, хванати в капана на собствената си пропаганда, остават уверени, че в случай на пряк конфликт с Русия Съединените щати са способни да предприемат превантивен ракетен удар, след което Русия вече няма да може да отговори. Това е недалновидна глупост и е много опасно", заяви днес влиятелният секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев пред вестник "Российская газета".

"Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство. Тя обаче разполага със съвременни уникални оръжия, способна е да унищожи всеки противник, включително САЩ, в случай на заплаха за нейното съществуване", каза Патрушев.

Русия заяви, че една от причините, поради които е изпратила десетки хиляди войници в Украйна през февруари миналата година в така наречената от нея "специална военна операция", е била да се противопостави на възприеманата заплаха за сигурността, произтичаща от сближаването на Киев с ръководения от САЩ отбранителен съюз НАТО. Оттогава Русия обвинява Запада, без да представи доказателства, че отправя ядрени заплахи срещу нея, и говори за готовността си да използва ядрени оръжия при екстремни обстоятелства, ако самото съществуване на руската държава е застрашено, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До грозната истина ти освен че си грозна но не си истина. С какво точно се хвалиш. С военни победи но половината ни територия е завладяна от съседите. Имаме две национални катастрофи и сме на прага на трета. Това е грозната истина.
412
11
 
15
 
! Отговори
Хан Талибан преди 1 година
Натискайте бутона и да приключваме с краварника бухаха
411
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимния.То един друг тука си дойде от странство голям го вади и вика яж ми дядовия но стана обратното. Ако се замисли човек все обратното става.
410
17
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Патрушев с тая физиономия може да бъде само предаедател на колхоз и му отиват гумени ботуши, ватенка и ***. Западът от доста време насам не се нуждае от ядрени оръжия за възпиране на Просията. Украинците я понижиха до регионален играч със затихващи фунции и сега ще я дотрепят само с подръчни средства.
409
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и кухоглавите покрай него ще ядат дядовия, няма да им се размине. Но да му мислят и платените им куфълници в България, да млъкват овреме, да не отнесат и те дядовия.
408
10
 
17
 
! Отговори
Живейте си живота преди 1 година
Неколцина изкуфели диктатори които миришат на пръст не могат да ми развалят настроението. Да се кукуригат колкото си искат
407
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗЛИШНИ ПРИТЕСНЕНИЯ ! Извънземните са ни създали чрез генно инженерство, контролират ни от хилядолетия, между нас са без да ги виждаме, няма да позволят на неколцина диктатори да им замърсят с ядрена радиация земните бази !
406
15
 
16
 
! Отговори
Не знам какво има преди 1 година
Русия, но украински дронове бомбардират военните им летища и складове. Да не говорим за космическите лазери на НАТО, които могат да взривят руските ракети над руска територия. А извънземните не ни разрешават ядрени игрички, и е това е основното. Западът не се стряска. Путин плаши руснаците, за да не му скроят революция както преди 100 години.
405
6
 
11
 
! Отговори
Да бее преди 1 година
Ако ония само стоят и гледат !
404
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изстреляната от руснаците ракета Сармат, когато Байдън беше в Киев, веднага избухна над самия силоз. БЕЗ КОМЕНТАР !
403
12
 
15
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
До Бисмарк. Бисмарк може и да не знае как да набута руската мечка (напоследък известна като проскубана кокошка) в бърлогата, но Япония, България, Финладния, Афганистан и Украйна знаят
402
12
 
19
 
! Отговори
Този другар преди 1 година
Забравя, че Путин може да унищожи сащ, но не може да унищожи съюзниците й, или половината свят! А и унищожението на държава от НАТО ще донесе унищожение на собствената му империя! Друга тема е дали някой ще има уникалната смелост да изпълни заповед на Путин за ядрен удар! По внимателно с предупрежденията и заплахите другари комунисти!
401
12
 
19
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Нали Путин не искаше да граничи с НАТО и затова рева за Украйна. Сега Финландия е в НАТО, ама за нея нищо не казва? Няма газ и петрол май там за да му дреме, а? А от газа и петрола в Украйна няма да доживее да види нищо.
400
10
 
22
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Вече не вярвам на нищо за руското оръжие и руската армия.
399
8
 
18
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
Ако запада искаше да унищожи Русия трябваше просто да не прави нищо в началото на деведесетте години на миналия век. И тогава и сега запада има сметка Русия да е стабилна и цивилизована страна за да ядрените и оръжия не попаднат в ръцете на още по големи психопати.
398
3
 
10
 
! Отговори
До Бисмарк преди 1 година
Ти първо се научи да пишеш,пък после вади и изкарвай разни мечки.
397
6
 
9
 
! Отговори
ДядоНиколай преди 1 година
Много интересно от какво са направени тия руски "хиперзвукови" ракети?От какъв метал са,че да развиват скорости от 15 000 км.,че и да маневрират и да им се извършва корекция на траекторията.Оше по интересно е каква е тая електроника и механика,която издържа на такива претоварвания?А най-интересно е на каква цена ще са тия ракети и кой ще ги плати?
396
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има капани за мишки.
395
5
 
15
 
! Отговори
До инфо преди 1 година
А Москвичите кога ще дойдат?След дроновете или преди това?
394
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпрос до копеййките, какво стана с прехваления Кинжал дето летял с 10-15000 и повече, а другари? Въглищата ли свършиха, че не може повече от 3500? Къде е ония "експерт" Боби ди ни разясни на Жужака технологиите.