Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство
27 мар 2023 16:39, Елка Василева
526
Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено
Снимка: архив, БГНЕС

Съюзник на президента Владимир Путин предупреди, че Русия има оръжия, с които да унищожи всеки враг, включително САЩ, ако е застрашено собственото й съществуване, като увери, че Вашингтон подценява ядрената мощ на Москва, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Американските политици, хванати в капана на собствената си пропаганда, остават уверени, че в случай на пряк конфликт с Русия Съединените щати са способни да предприемат превантивен ракетен удар, след което Русия вече няма да може да отговори. Това е недалновидна глупост и е много опасно", заяви днес влиятелният секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев пред вестник "Российская газета".

"Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство. Тя обаче разполага със съвременни уникални оръжия, способна е да унищожи всеки противник, включително САЩ, в случай на заплаха за нейното съществуване", каза Патрушев.

Русия заяви, че една от причините, поради които е изпратила десетки хиляди войници в Украйна през февруари миналата година в така наречената от нея "специална военна операция", е била да се противопостави на възприеманата заплаха за сигурността, произтичаща от сближаването на Киев с ръководения от САЩ отбранителен съюз НАТО. Оттогава Русия обвинява Запада, без да представи доказателства, че отправя ядрени заплахи срещу нея, и говори за готовността си да използва ядрени оръжия при екстремни обстоятелства, ако самото съществуване на руската държава е застрашено, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
0
 
1
 
! Отговори
peshkata преди 1 година
date svetna-skoro shte ia natisnat ot mnogo strani (togava shte vidim kakvo ima i kakvo struva) realo pred vsicki 8 miliarda dushi - date svetna az malko ;
372
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1908 година в Тунгуската тайга пада летяща чиния! Руснаците са разгадали и вече разполагат с извънземни технологии и оръжия...
371
4
 
4
 
! Отговори
КУРтев преди 1 година
До Младияпремиерсхарема: Ние двата града ги знаем! И в тях живеят джендъросани руснаци, които няма да липсват на никого! Освен на западните ***! Истинските руснаци живеят в подземни градове в уралската планина! Те са важните и само тези които преживеят апокалипсиса ще го разберат!
370
7
 
12
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Нов ден, нова ядрена заплаха от рашистите.
369
8
 
10
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Малееее к.ви оръжия има московия...а от кремъл ги е страх от Навални!!! Свобода за Навални! Нека се кандидатира за президент!!!
368
5
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
И накрая Китаеца ще ги тресне и едните и другите:))))
367
10
 
6
 
! Отговори
за ОТАН-овците преди 1 година
Само преди месец в Сибир бяха разконсервирани складовете с ракети със среден обсег на действие и ядрените бойни глави за тях! Не по малко от 50 000 броя произведени по времето на СССР!
366
6
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Това с мъртвата ръка ми е любимо и отговора на америкаците с мъртвия крак. Факта е ,че рашаните имат 2 града и 2 та града паднат, и край с тях, а за нас българите най-доброто е и янките и мужиците да се избият,че да живнем ние българите:))))
365
2
 
3
 
! Отговори
Да те светна преди 1 година
Очите на страха са големи...м.а твоите са номер 1. Големо шубе те гони а???
364
9
 
3
 
! Отговори
това я чака украйна преди 1 година
руснаците имат 1 052 000 бр. от 152-mm ядрен снаряд 3БВ3 и 1 023 000 бр. от 203-mm ядрен снаряд 3БВ2. Изстрелват се на разстояние от 18 до 30 km. от САУ: 2С19 Мста-С, 2С3 Акация и 2С7 Пион които са налични сега на фронта. Скоро ще стане голямо мазало защото мощността на 3БВ3 е 2,5 килотона тротилов еквивалент. Разработени са от РФЯЦ-ВНИИТФ академик Евгений Иванович Забабахин в град Снежинск. Отделно разполагат с над 1 088 000 бр. 240-mm ядрена мина 3БВ4 която се изстрелва от 2С4 Тюльпан. Активно-реактивния боеприпас лети на 18 km.
363
8
 
6
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА преди 1 година
Ако ядрената атака бъде потвърдена, Путин може да активира т. нар. система "Периметър" (известна на Запад като Dead Hand (букв. "Мъртва ръка"): по същество компютрите ще определят Съдния ден. Контролна ракета би дала заповед за ядрени удари от целия огромен арсенал на Русия.
362
6
 
5
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА преди 1 година
Ако Русия сметне, че е изправена пред стратегическа ядрена атака, то президентът, чрез куфарчетата, ще изпрати директна заповед за изстрелване до министъра на отбраната и командващия генералния щаб, които държат ядрените кодове. Такива заповеди се разпространяват бързо по различни комуникационни системи до стратегическите ракетни сили, които след това изстрелват ракети по мишени в САЩ и Европа.
361
5
 
4
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА преди 1 година
По същество куфарчето е средство за комуникация, което свързва президента с висшето военно ръководство и оттам с ракетните войски чрез строго секретната електронна мрежа за управление и контрол "Казбек". Казбекподдържа друга система, известна като "Кавказ".
360
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нпо либераст той не е казал че оръжието е ядрено. Но е показателно че сам си казваш че ядреното унищожава сащ. Освен това руските ракети са по бързи и след унищожаването на лобитата и центровете за вземане на реления няма да остане нпо злобар който да иска да отвръща. Дори ода се нсмери такъв тогава пак руските ракети ще изпреварят и ще унищожат мдпълно сащ Нормалният американец страда от лобитата си и не таи злоба към Русия
359
4
 
4
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА преди 1 година
Съгласно руската ядрена доктрина руският президент е този, който взема крайните решения, когато става въпрос за използване на руски ядрени оръжия - както стратегически, така и нестратегически. Така нареченото ядрено куфарче, или "Чегет" (по името на връх Чегет в Кавказките планини), се намира при президента по всяко време. Смята се, че подобни куфарчета имат също руският министър на отбраната, понастоящем Сергей Шойгу, и началникът на Генералния щаб, понастоящем Валерий Герасимов.
358
6
 
9
 
! Отговори
ДерВаттаЯгер преди 1 година
Бях гледал един документален филм,в който показваха един американски гангстер,който го гръмнали в главата и след много сложна операция остава жив,но с едва 1/3 от мозъка му.Като чета руските изказвания и нашите русофили имам чувството,че тези същества са същите,като този гангстер,но са ги гръмнали в главата с някакъв снаряд поне 122 мм..Толкова ограничени и кухи същества няма по тази планета.
357
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
MAD - Mutual Assured Destruction (взаимно осигурено разрушение) или като думата "ЛУД" - термина който американците използват - който и да започне - няма да доживее да види "победа". Единствените победители в подобна "война" ще са *** и скорпиони, на тях радиацията много не им действа... На победителите честито... Този товаришч сигурно се надява руския таракан да излезе по устойчив от блата американа и пак да може да си запише "победа"
356
1
 
3
 
! Отговори
според запада преди 1 година
Към 2022 г. Путин е контролирал около 5977 такива бойни глави, в сравнение с 5428, контролирани от президента на САЩ Джо Байдън. Около 1500 от тези бойни глави са "пенсионирани" (но вероятно все още непокътнати), 2889 са в резерв, а около 1588 стратегически бойни глави са в готовност са използване. Около 812 бойни глави са монтирани на балистични ракети с наземно базиране, около 576 - на балистични ракети, изстрелвани от подводници, а около 200 са в базите на тежките бомбардировачи.
355
3
 
6
 
! Отговори
До запознат преди 1 година
Мутрофанке ти ли си м.а? Бегай обратно при ракетите. България нема нужда от твоето инфо.. България е ЕС и НАТО!!!
354
2
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
По-бързо да се самоунищожат руснаци и американци,че ние българите да си отдъхнем:))))