Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство
27 мар 2023 16:39, Елка Василева
526
Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено
Снимка: архив, БГНЕС

Съюзник на президента Владимир Путин предупреди, че Русия има оръжия, с които да унищожи всеки враг, включително САЩ, ако е застрашено собственото й съществуване, като увери, че Вашингтон подценява ядрената мощ на Москва, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Американските политици, хванати в капана на собствената си пропаганда, остават уверени, че в случай на пряк конфликт с Русия Съединените щати са способни да предприемат превантивен ракетен удар, след което Русия вече няма да може да отговори. Това е недалновидна глупост и е много опасно", заяви днес влиятелният секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев пред вестник "Российская газета".

"Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство. Тя обаче разполага със съвременни уникални оръжия, способна е да унищожи всеки противник, включително САЩ, в случай на заплаха за нейното съществуване", каза Патрушев.

Русия заяви, че една от причините, поради които е изпратила десетки хиляди войници в Украйна през февруари миналата година в така наречената от нея "специална военна операция", е била да се противопостави на възприеманата заплаха за сигурността, произтичаща от сближаването на Киев с ръководения от САЩ отбранителен съюз НАТО. Оттогава Русия обвинява Запада, без да представи доказателства, че отправя ядрени заплахи срещу нея, и говори за готовността си да използва ядрени оръжия при екстремни обстоятелства, ако самото съществуване на руската държава е застрашено, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
През ХV век юдеи-масони създават САЩ и я наричат Новата Земя (т.е. Новият Сион) като царство на евреите. От тогава САЩ и Великобритания мачкат християнска Европа, вкл. и Русия, за да установят световна доминация на юдаизма, прикрит под името "западна демокрация". Двете световни войни м/у Германия и Русия са организирани от юдеи-дипломати за да се избият взаимно християни. Милиони загиват, но ционизмът не успява да установи пълна хегемония над света...
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев не е съюзник, а е един от най-верните хора на президента Владимир Путин.
11
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11 американските генерали сами си казаха че няма как да спрат хиперзвуковите ракети на Русия. А ти си фантазирай още че сме 90те.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали русия бе просто една бензиностанция с ракети от която нищо не зависело
9
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не се ли усещат вече че стават смешни с тия постоянни заплахи, продължават да късат нервите на останалия свят и както НАТО е решило да не се намесва в тая война, така утре ще реши обратното и за 24 часа рашистите ще изедат шамарите
8
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така говореше и Хитлер някога.
7
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водката не прощава....Сигурно САЩ и НАТО ще стоят и ще гледат как ракетите летят към тях.Безсмислена риторика.Всеки е наясно,че в такава война няма да има победител.
6
14
 
19
 
! Отговори
Заинтересован преди 1 година
Някой познава ли дилърите на Кремъл?! Искам и аз такава дрога, като гледам направо маха главата!
5
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ губят световната господство от Китай икономически и военно Русия застава, зад Китай и ще го подкрепи при конфликт американците знаят това и од яд и злоба ще закопаят и Европа икономически
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патрушев е абсолютно прав. Инициативата да се свалят Т34 от постаментите и да се сформира могъща танкова дивизия решава всичко!
3
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се съмнява, че Русия има не само 2 и не само 3 оръжия да унищожи Пиндостан.
2
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То обратното важи и за Русия. Безсмислено изказване
1
28
 
28
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Има сащ има проблеми и войни....