Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство
27 мар 2023 16:39, Елка Василева
526
Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено
Снимка: архив, БГНЕС

Съюзник на президента Владимир Путин предупреди, че Русия има оръжия, с които да унищожи всеки враг, включително САЩ, ако е застрашено собственото й съществуване, като увери, че Вашингтон подценява ядрената мощ на Москва, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Американските политици, хванати в капана на собствената си пропаганда, остават уверени, че в случай на пряк конфликт с Русия Съединените щати са способни да предприемат превантивен ракетен удар, след което Русия вече няма да може да отговори. Това е недалновидна глупост и е много опасно", заяви днес влиятелният секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев пред вестник "Российская газета".

"Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство. Тя обаче разполага със съвременни уникални оръжия, способна е да унищожи всеки противник, включително САЩ, в случай на заплаха за нейното съществуване", каза Патрушев.

Русия заяви, че една от причините, поради които е изпратила десетки хиляди войници в Украйна през февруари миналата година в така наречената от нея "специална военна операция", е била да се противопостави на възприеманата заплаха за сигурността, произтичаща от сближаването на Киев с ръководения от САЩ отбранителен съюз НАТО. Оттогава Русия обвинява Запада, без да представи доказателства, че отправя ядрени заплахи срещу нея, и говори за готовността си да използва ядрени оръжия при екстремни обстоятелства, ако самото съществуване на руската държава е застрашено, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
5
 
6
 
! Отговори
запознат преди 1 година
Официално се знае, че Русия разполага с около 400 междуконтинентални балистични ракети, които по оценки в Бюлетина на атомните учени могат да носят до 1185 бойни глави. Русия има на въоръжение 10 ядрени подводници, които могат да носят ракети с максимум 800 бойни глави. Тя разполага с около 60 до 70 бомбардировачи, способни да носят ядрени бойни глави. Неофициално само МКБР могат да сипят върху САЩ 40 000 ЯБГ.
352
2
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Този човек изобщо няма пиянски нос.
351
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве Кво стана с тоя Бахмут, 8 месеца го превземат вече, сигурно ще да е някой милионен Мегаполис, като Пазарджик
350
5
 
7
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Вече е съвсем жалко. Малко като нашият боксьор, който се перчеше на шампиона и го пребиха от бой за 0 време.
349
4
 
7
 
! Отговори
321 преди 1 година
До Съда в Хага. Петрушев е и от виновниците за касапницата в театралния център Дубровка. Заради безхаберието на руските специални служби загиват 174 човека
348
4
 
8
 
! Отговори
Тигър преди 1 година
Горките... даже не се виждат как изглеждат отстрани...
347
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те само веднъж Бахмут да превземат, после Берлин е лесна работа. Даже Вашингтон. Ама първо Бахмут. Муаххааааахаххахаааа
346
3
 
9
 
! Отговори
Упорит преди 1 година
Тоя е пил газ май. От излишния, дето няма на кого да го продадат.
345
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари закрихме ли САЩ и ЕС вече? Колко години чекаме вече ние дъртите соц носталгици питам АЗ? Ония *** и сега техните отрочета от кога ни обещават за разпада на Запада, а? Ей го одъртех, на 80 станех, а още не се е разпаднал, даже много добре си живеят там.... Ще дочакам ли да го видя тоя разпад бе?
344
5
 
7
 
! Отговори
Стоев преди 1 година
Да, да, 100%. Виждаме в Украйна каква я свършихте :) Вие до САЩ без навигация не знаете как да стигнете бре, пиянки. Пък и 90% от парите на олигарсите ви са там.
343
3
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Сталин започна с унищожаването на московия...а путин ще я довърши!!!
342
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е Патрушев "Руските болни са най-здравите болни в света"Същите причини ама 1:1 обяви и Брежнев /царство му небесно/ през 1981 година когато нахлухте в Афганистан.Тогава стояхме по цели нощи в редакцията и се чудехме как да скроим лъжата във ваша полза аджаба ядохте ли бой или побегнахте през глава,кой където види.
341
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смях, даже и сред путиновите памперси. / Е, те поне са на заплащане / Имаше танкове Армата дето щяха да сринат една Украйна за 3 дни, Имаше хипер, супер и мега ракети дето щяха да изтрият Европа и в частност Киев, само да поискат. Е, и какво? Когато изстреляш ракета за 10 млн и унищожиш трафопост за 30 000, къде е счетоводството? Те азиатските хиени чакат. Колкото по дълго продължи войната, толкова по евтино ще им излезе после. Те към възстановяването на европейката част претенции нямат. Поняли?
340
2
 
3
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Хахахахахахахахахахаххахаах
339
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой как си прави колите не виждам да те засяга, те казаха че няма да ги изнасят тук. Няма и връзка с темата. Едни и същи опорки влачиш. А крим си е все още руски. Що така? С паднали дронове май не става. Хайде дай повод руснаците данти треснат любимите щати.
338
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меркел беше 3 пъти и ако не бяха мигрантите сигурно и пети щеше да изкара. Диогене от НПО бъчва за котки, броим врабчета и подобни
337
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
353 Русия и Китай са в съвета за сигурност. Сигурност за сащ няма да има.
336
5
 
10
 
! Отговори
Съда в Хага преди 1 година
Патрушев е човекът, шеф на ФСБ, който преди 15 години унищожи в бомбени атентати няколкостотин руски граждани в Москва в блоковете им докато спят. Обвини чеченците и докара джуджето, любител на момченца и страдащо от параноя Путин на власт. Той е следващия кандидат за Хага
335
3
 
13
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Знаем,знаем! И руската ряпа е най-голямата ряпа в света! Даже я избраха 4 пъти...за президент!
334
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
349 ами накрая не само ще пробват. Не е само украйна. В Сирия Обама се отказа да сваля Асад, що така.? Американските институти като РАНД правят разни анализи как да създават конфликти по света и са в паника че Русия може да спечели и да води на повече от пет едновременно докато американците не могат да създадат толкова. И това е публично.