Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство
27 мар 2023 16:39, Елка Василева
526
Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено
Снимка: архив, БГНЕС

Съюзник на президента Владимир Путин предупреди, че Русия има оръжия, с които да унищожи всеки враг, включително САЩ, ако е застрашено собственото й съществуване, като увери, че Вашингтон подценява ядрената мощ на Москва, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Американските политици, хванати в капана на собствената си пропаганда, остават уверени, че в случай на пряк конфликт с Русия Съединените щати са способни да предприемат превантивен ракетен удар, след което Русия вече няма да може да отговори. Това е недалновидна глупост и е много опасно", заяви днес влиятелният секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев пред вестник "Российская газета".

"Русия е търпелива и не плаши никого с военното си предимство. Тя обаче разполага със съвременни уникални оръжия, способна е да унищожи всеки противник, включително САЩ, в случай на заплаха за нейното съществуване", каза Патрушев.

Русия заяви, че една от причините, поради които е изпратила десетки хиляди войници в Украйна през февруари миналата година в така наречената от нея "специална военна операция", е била да се противопостави на възприеманата заплаха за сигурността, произтичаща от сближаването на Киев с ръководения от САЩ отбранителен съюз НАТО. Оттогава Русия обвинява Запада, без да представи доказателства, че отправя ядрени заплахи срещу нея, и говори за готовността си да използва ядрени оръжия при екстремни обстоятелства, ако самото съществуване на руската държава е застрашено, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
1
 
12
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Колко по-хубав и справедлив щеще да е света, ако вместо бомби средствата се даваха за пенсии и заплати всички щяхме да живеем в рай, а сега разни психично болни диктатори избиват мирно население от страх скрити в бункери, като сте тръгнали на война поне пуснете сармати,циркони,лазери,бомби и да се приключва, че писва всеки ден едно и също
392
4
 
9
 
! Отговори
До Помнещ преди 1 година
Ти верно ли вярваш на тия глупости?То ако беше така,досега 1000000 пъти да са ни затрили руснаците.Руснаците има една поговорка:Което е добре за Европа,е зле за Русия.И второ,как си мислиш,че се оставят финни за поддръжка оръжия,вкопани в разни мазета?Мислиш ли,че няма да "изкихат" с времето и някой няма да се сети?Ясно,че според руснаците и теб,ние,европейците сме ***,но чак пък толкова.Моля ти се!
391
5
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Тази болшевишка изме.т сигурно е готова и от извънземни нашественици да се защитава.Аре намалете боята за обувки,малко.
390
4
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Предлагам на Путин,Байдън, Си да натиснат копчето, че избива на смях нормалните хора да четем руските *** как обясняват за руските бомби които от толкова мощ все дават на късо и не гръмват:))))
389
3
 
5
 
! Отговори
До Помнещ преди 1 година
Ахахахах!Ти си направо за оберщурмфюрер на Коце Копейката.Как хубаво лъжеш,и какви интересни лъжи измисляш!Великан си,човек!
388
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До запознат - Аааааааа, никой не знае къде се намира , аз зная подводницата Белгород отиде при подводницата Курск да и прави компания .
387
6
 
8
 
! Отговори
ДядоНиколай преди 1 година
Трябва да си страшен ***,че да повярваш на руснаците.Само финансите,които САЩ влагат в проучвания са в пъти по-големи от военният бюджет на Русия.За технологии и прогрес могат да претендират САЩ и Европа,а с тях Япония и Южна Корея.Всичките други са са крадци на технологии и принтери,само копират.Нищо хубаво не идва от изток.Ако няма САЩ и Европа,азиатските и африкански нации,ще изчезнат за месеци или ще започнат да се ядат едни други,не че из Африка още не се ядат де.
386
3
 
4
 
! Отговори
asd преди 1 година
да ви кажа ли истината - няма такава подводница. както и няма супер танк. вси4ко в не-до-империята е фейк и го има само на анимационно филмче
385
1
 
3
 
! Отговори
До запознат преди 1 година
Миналия път писа, че се прибрала, по-лека със 6 торпеда???
384
0
 
0
 
! Отговори
peshkata преди 1 година
za iadrenoto kopce -2025g. tam e koito iska ;
383
0
 
0
 
! Отговори
peshkata преди 1 година
До Анонимен-396 NIKOI ,ama nikoi ne moje da razgadai otvutre kakvoto ida bilo (predmet cinia korab )nikoi , iasno litie nateb tova a ;
382
6
 
12
 
! Отговори
дедо Гошо преди 1 година
Болни руски мозъци, постоянно плашат с ядрено оръжие. Не могат да произведат микровълнова печка и дори лека кола, а дрънкат само оръжия.
381
7
 
7
 
! Отговори
запознат преди 1 година
съществува една специална подводница която се казва "Белгород". От два месеца е излязла от пристанището в Северодвинск и никой не знае къде се намира в момента. На борда и има 6 броя подводни ядрени дрона Посейдон всеки снабден със 100 мегатонна ядрена бойна глава. При подводен взрив на такъв заряд се формира цунами високо над 500 метра и това значи, че София ще стане новата ни морска столица.
380
5
 
5
 
! Отговори
Патрушев преди 1 година
е заместил Митя, че не могат да го вдигнат.....
379
5
 
11
 
! Отговори
РусНАЦИ преди 1 година
Важното е,че новите Москвичи вървят на кило,и нито един Москвич не са го върнали в завода.А още по-важно е,че Русия и Руанда са започнали да развиват космическа програма заедно.Какъв невиждан соц. Прогрес!Уауууу!Каква стабилна руска икономика и силна армия,която дълбае 1 година за едно украинско село.Велики руски браДя!
378
4
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Американците стотици години технологично пред руснаците, с десет пъти по-голям военен бюдже, пък руснаците плашат от страх с оръжие, ние българите сме защитени и ще гледаме размяната на ракети от-плажовете:)))) И ще четем статистиката за тия които доброволно или не толкова доброволно отишли в пещите на Путин и Байдън.
377
7
 
5
 
! Отговори
доколкото знам преди 1 година
Русия разполага с 15 000 ядрени бойни глави поставени на бойно дежурство основно на ракети от типа на Авангард, Булава, Воевода (Сатана), Сармат (Сатана-2), Ярс, Някой видове Кинжал и Искандер. Отделно има поне 6 бр. Подводни ядрени дронове снабдени със 100 мегатонни ядрени бойни глави и неуточнен брой ядрени бойни глави от тип планиращи хипезвукови бойни модули от тип Авангард разположени на сателити на геостационарна орбита на около 35 786 km. над големите американски градове.
376
8
 
4
 
! Отговори
Точно преди 1 година
До според мен: За Путин населението е по важно от територията! Ако съществува вероятност в една ядрена война да затрие цялото население на натовските държави, като загуби голяма част от руското население, то той ще направи това, защото дори и малко руснаци да останат, ще си направят държава може би някъде в далечния Сибир където няма да има радиация, но САЩ и Европа ще бъдат превърнати в радиоактивна заразена зона в която нищо няма да вирее.
375
2
 
4
 
! Отговори
Африкански пигел преди 1 година
Вова, как така и тук, и там....
374
4
 
5
 
! Отговори
според мен преди 1 година
Защо на Путин му е изгодно да натисне ядреното копче? Защото ако пресметнем, че при една ядрена война ще загинат всички руснаци, европейци, американци, то за всеки умрял руснак ще има по трима американци и по трима европейци. Като се има впредвид, гъстотата на населението, средствата за доставка на ЯБГ и съществиващите противоракетни отбранителни системи, то вероятността да загинат всички европейци и всички американци е около 96 %, докато вероятността да загинат всички руснаци е само 69 %.