В Москва направили учебник по класически украински език

Езикът на обучението на децата обаче ще е руски
5 апр 2023 08:19, Елка Василева
69
В Москва направили учебник по класически украински език
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на образованието е създало учебник по класически украински език за учениците в началните училища и разработва такъв учебник и за учениците в средните училища, съобщи руският заместник-министър на образованието Александър Бугаев, цитиран от ТАСС.

"Учебникът ще се появи. Разработката за началните класове вече е завършена. Работата по учебниците за учениците между пети и девети клас е в разгара си, така че, както казахме, съответните материали и учебни помагала ще бъдат готови. Езикът на преподаване ще е руски, но преподаването на украински като роден език, както и на други езици на народите на Руската федерация, ще създадем всички условия за това", каза той.

В училищата в ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област децата ще могат да изучават украински език като роден или като избираем. Формата ще зависи от решението във всеки конкретен регион, обясни Бугаев. Образованието в тези региони е предимно на руски език, каза той.

"Правилно е човек да има право да учи и изучава родния си език, ако желае. Подготвяме учебник, който наистина ще отразява цялата красота, цялата чистота на традиционния украински език, който се е изучавал в най-добрите ни педагогически традиции през съветския период", добави Бугаев.
(БТА, Николай Велев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е са кво? Руските тр0лчета ни обясняваха как държава Украйна немало, руснаците ще правят учебници с класически украински от съветско време...
52
1
 
4
 
! Отговори
ХайлХимарс преди 1 година
Късно е либе за китка, вече учите китайски.
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то такъв език няма - той е смеска между руски и полски диалекти.
50
4
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Ние да издадем учебник на македонски език, а македонците на български. После в час на класния децата да търсят деветте разлики.
49
2
 
5
 
! Отговори
Инж+ преди 1 година
Като ни "освободят" и "денацифицират", ще издадат учебник по класически български!!!
48
6
 
8
 
! Отговори
Е, и? преди 1 година
Дори е похвално - значи не се забранява изучаването на украински език, а напротив - дори има учебници за целта. Което ясно контрастира със забраната и санкциите в Украйна да се учи и говори на руски език. ... Иначе дежурният тр оляк пак се разписал със сто поста с едни и същи безумства.
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашизма не успя да победи света.Но донесе на света много жертви.Комунизма не бе у* бит.Света го победи Но неумъртви.Звяра от Библията , който получи белег на челото, но бе още жив...И увлече мнозина като лъстеше...Но дерзайте , Христос веднъж го победи....(разбира се интерпретация)
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашизма не успя да победи света.Но донесе на света много жертви.Комунизма не бе у* бит.Света го победи Но неумъртви.Звяра от Библията , който получи белег на челото, но бе още жив...
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашизма като държавна политика и как прохожда.Класически прохождащ фашизъм.Фашизба си има характеристика.Арогантност .Суеверие.Човеконенавист.
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И те като македонците...,,Ще правиме каквото ни харесва "...Ами що не лапнат един х...
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не случайно на чумата и казват ,,пълзящия убиец".Фашизма в Европа така заразяваше .Постепенно и настъпателно Беше и бива проспан.И избухна най кървавата война която познаваше човечеството Защото чумата на фашизма има една цел.Да убива .
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето го красноречивия пример за призивите на убития блогър Татарски , какви са истинските мотиви за началото на агресията в Украйна.Украиница да бъде унищожен физически и културно.Това е продължение на неговото ,,свято" дело .Интересното е , че съвпада с интересите и мокрите сънища на майор Кирил.Ръководителя ( а не слугата според Христовите наредби) на руската църква.Нека това е изпитание христовата вярност.
41
4
 
2
 
! Отговори
Асен преди 1 година
А кога тука ща има часаве и очебници по Ромски?
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашизма в Русия набира скорост с всеки изминал час .Шизофренията обхваща все повече слоеве Един е виновника на тази анормална среда Путин и неговия гестапо.Познавамв развитието на фашизма и от опит го разпознаваме .Има кадри от чумата на 20 век Не представлява трудност да ги сравним.Знаеме историята с Георги Димитров.Знаеме до къде могат да се разпрострат метастазите и начина им
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На русофила няма как да му посочел че е невменяем.Той така се е родил.Не може да осмисли казаното За него верността към руската земя стои над всичко.За него правила и международно право не важи.Той е опасен за себе си и околните.Такъв не подлежи на възпитание.
38
5
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Няма нужда от учебник по развален руски.
37
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33.... На кого се присмиваш?...На тебе къде са писани учебниците .Смешно ли това ако твоята българска история я пише Турция.Или не знаеш , че Турция разполага в съседство 500 хилядна армия .Много ли смешно ще ти стане ако видиш да се развява турския байряка на твоето кметство .Нахаеш за правовите отношения.Щото си русофил.Русофила няма родина Той е верен на руския монарх.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на СССР съм чувал и слушал езика, който наистина отразяваше цялата красота, цялата чистота на традиционния украински език. Този сега в Украйна е повече полски и е почти неразбираем.
35
8
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Няма понятие "богомил".Има понятие " булгомир,волгомир,волкомир".Гърците и Турците,Иудеите и Армяните доста се погрижиха за заличаването на Нашата Българска фонетика.Така е и в Русия.Волгомирите сме ЛОВЦИ на тарините и аврамови фараонични евреи.Евреи са всички,освен БългароРусите.Аз съм ловец на евреи! Аз ще ги довърша! Аз съм потомък на Вокил,сиеч Словото и ще създам РускоБългарската Държава.Нашият Език ще бъде унифициран.Нашият Език е Тракийският,тоест СтароБългарският,сиреч ЦърковноСлавянския
34
6
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Няма понятие "богомил".Има понятие " булгомир,волгомир,волкомир".Гърците и Турците,Иудеите и Армяните доста се погрижиха за заличаването на Нашата Българска фонетика.Така е и в Русия.Волгомирите сме овци на тарините и аврамови фараонични евреи.Евреи са всички,освен БългароРусите.Аз съм ловец на евреи! Аз ще ги довърша! Аз съм потомък на Вокил,сиеч Словото и ще създам РускоБългарската Държава.Нашият Език ще бъде унифициран.Нашият Език е Тракийският,тоест СтароБългарският,сиреч ЦърковноСлавянският