Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно

Реакцията на Запада била 100% предвидима във всички подобни ситуации
190
Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да стане обект на световно проучване и разследване, заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Спутник", предаде ТАСС.

"Естествено, това вече не е темата на деня или темата на седмицата, тя вече е поставена в исторически контекст - това, което се случи вчера в Каховската ВЕЦ. То наистина трябва да бъде обект на световно проучване, изследване и разследване", каза тя.

Захарова подчерта: "Реакцията на Запада е 100% предвидима във всички подобни ситуации. Това е безкрайното желание да се обвини Русия за всичко, което се случва, независимо дали то действително се е случило, или е плод на въображението". Освен това реакцията на колективния Запад "винаги ще бъде такава", добави говорителката на руската дипломация.

Тя обясни това като част от информационно-психологическата война и "безкрайното свързване с нашата страна на всичко негативно, което се случва в западните страни, извън тях и по периметъра, за да се поддържа истеричното отношение на собственото население към ситуацията около Русия, в Русия като цяло и т.н."

Захарова припомни взривяването на газопроводите “Северен поток” 1 и 2 и отсъствието на публично огласени конкретни резултати от работата на западните разследващи органи.

"Световната общност, световната журналистика просто трябва сега да подбере всички тези факти, които ние цитирахме, и да започне собствено разследване около тях в крайна сметка", посочи Захарова.

В резултат на частичното разрушаване на язовирната стена на Каховската ВЕЦ се стигна до неконтролируемо изпускане на вода и до големи наводнения. Наводнени са засега 14 населени места, а има риск общо наводнени да бъдат около 80 населени места. Жителите на близките села се евакуират.БТА/Пламен Йотински

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Каховската ВЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Споко маце първо ще има разлседване за това кви ги вършите в Украйна :)
112
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тая стерва заприличала на вещица. Откакто я порязаха да не може да ходи на запад.
111
7
 
7
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Джо Байдън ще се опита да замрази конфликтът за неопределено време, защото Крахът на Контрата е Очевиден, а оръжието за нова Контра трябва тепърва да се произвежда. Зеленский има някакъв шанс със самолетното учение на НАТО този месец, което би могло да осигури въздушна поддръжка, и с наличието на самолетоносач край бреговете на Норвегия. Предстои да видим, имат ли кураж натовците. Путин, обаче няма да преговаря, докато не извоюва пълна победа.
110
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе космонавта не ми давай определения в моята държава бе хохъл.Нали сам се определяш като Тракиец,е тук е България,а не твоето измислени нещо като Тракия или бандерия или урколандия,както искаш така си го наречи.И ти обясних ,че явно трябва на такива като теб да им се набият канчета ,за да го разберат.
109
8
 
4
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Космонавт Слави си е жив но не здрав(заради дългите кости има много неприятности със скелета) Соловьов се е съдил с доста хорица в РФ. До момента до колкото знам е печелил делата. А че е един от нека ги наречем ЯСТРЕБИТЕ в РФ инфо сфера това е ФАКТ. Да обърнем монетата Как ще коментираш само две изказвания на Блинкен "Това са най-добре инвестираните пари на САЩ""Ще помагаме на Украийна до последния Украинец и независимо от всичко(ставаше дума за дефлота по федералните плащания)"
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами космонавта я си мери температурата редовно щото твърдеше ,че историята е писана от болшевиките,а тогава такива е нямало изобщо дори никой не се е срещал за такова нещо като болшевизъм и комунизъм.Като се смяташ там за тракиец си намери държава,която да се казва Тракия,а не България.Ей там Украйна си я прекръсти ,ако искаш все ми е тая.
107
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Бай Дрън В тубето онзи ден излезе клип пуснат от един от пилотите на РФ бойни хеликоптери. Дали е Ми28 или Ка52 чесно не разбрах. Личеше си че е руски прицела с относително лошо качество в сравнение със западните образци. За 2,5 минути бяха покзани унищожаването на 8 цели на ВСУ с 9 ракети... ВКС е дислоцирала в района постоянно минимум полк ударни хеликоптери поне 48. Ако всеки от тези постигне поне 4 победи дори да са 3 само от хеликоптерите колко ще са загубите на ВСУ?
106
9
 
2
 
! Отговори
Пекаров преди 10 месеца
Е Зельо когато искаше гес и аес да се поставят под постоянно международно наблюдение и контрол, пу тлер се направи на велик. Сега искали били международно разследване. Скоро ще почнат и жалби в оон да внасят - свръхдържавата почна да хленчи като ученичка. *** тва не е от сега, а още след първия месец когато получиха по мордата под киев.
105
3
 
10
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Президентът на Нова Украйна Джо Байдън решава кога и как ще се предаде политическият Му внук - Зеленский!
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе космонавта нали те хванах ,че не си българин бе,не знаеш история на България,не знаеш кой я е писал кога я е писал и защо я е писал.Не знаеш дори къде се съхранява.И защото си украинец си мислеше,че пишат руснаци.Както се казва "Това,което очакваме от другите показва,какви сме ние,защото всеки вижда през очите на собствения си интелект" Някой трябва и на училище да ходи,а не само да пише врели некипели.
103
4
 
4
 
! Отговори
Мбабе преди 10 месеца
На путин чемодана се препълни и прелива. Няма кой да го изхвърли.
102
5
 
8
 
! Отговори
До Странджата преди 10 месеца
Прав си, Зеленски се скри като старите пари и не смее да му каже че е загубил.
101
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Космонавт - е както нашия Слави. Собствен Мениджър. Да той е про Кремълски пропагандист. Да изкарва си сам парите. Да има собственост примерно в Италия която е и запорирана заради западните санкции. Това което казва си е негов избор.
100
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е кога пък на украинците като Космонавта и разни други им е работа да се бъркат в нещата на България,че не става ясно.Да се връщат там от където са дошли и да си прибират простотията тя си е само тяхна.
99
1
 
3
 
! Отговори
Извънземно преди 10 месеца
До Астронавта и Коснонафта , спрете войната, да не ви пусна пак потоп и почвам с нова версия на човеци. Егати човекопитеци-те са се навъдили. Жадни да убиват себеподобните!! Технологий им дадохме - вместо антигравитационен двигател измислили атомна бомба. Само звъня на Архитекта и ....наново! Пак само пирамидите ще останат като най - стабилни постройки.
98
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен "каква умора на материала бре, какво постоянно обстрелване бре:) ти с всичкия ли си, това са съоръжения които се контролират ежедневно и в момента" Влезни В Телеграм и потърси клипове - има руски клип как военния се разхожда по платното монтирано над шлюзовете и се виждат характерните дупки от ХИМАРСИ. Слдва вик "Крана ще падне" и накрая как една секция от платното с МОНТИРАНИЯ ШЛЮЗ ОТПЛУВА ПО ТЕЧЕНИЕТО
97
4
 
6
 
! Отговори
бос Порточанов преди 10 месеца
Друзя какви коефиценти дават букмейкърите за предстоящиреферендум за БнР утре? Аз мисля да заложа че белгородщина ще гласува за независимост от московието.
96
3
 
3
 
! Отговори
ЦЕЛТА на УКРИТЕ преди 10 месеца
КАТО СЕ ПОНИЖИ НИВОТО НА КАХОВСКОТО ВОДОХРАНИЛИЩЕ ДА НЯМА НАКЛОН ДА ТЕЧЕ ВОДАТА ПО КРИМСКИЯ КАНАЛ, КОЙТО НАПОЯВА СЕВЕРЕН КРИМ
95
2
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
А какво стана с. леопардите? Танкове ли са или трактори в граничната бразда? Ако питаме зе, руснаците досега са свалили 1000 китайски балона, 2000 трактора и с убили 50000 безнадзорни магарета по полята. Отделно са успели да унищожат 55000 болници и още 100000 детски градини.
94
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До БобиТочно тук щеше да е главният украински удар и целта беше до есента да се превземе Крим, но сега това е невъзможно. Украинците не могат да форсират големи водни препятствия. Плановете на са разкрити и провалени