Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно

Реакцията на Запада била 100% предвидима във всички подобни ситуации
190
Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да се разследва международно
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да стане обект на световно проучване и разследване, заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Спутник", предаде ТАСС.

"Естествено, това вече не е темата на деня или темата на седмицата, тя вече е поставена в исторически контекст - това, което се случи вчера в Каховската ВЕЦ. То наистина трябва да бъде обект на световно проучване, изследване и разследване", каза тя.

Захарова подчерта: "Реакцията на Запада е 100% предвидима във всички подобни ситуации. Това е безкрайното желание да се обвини Русия за всичко, което се случва, независимо дали то действително се е случило, или е плод на въображението". Освен това реакцията на колективния Запад "винаги ще бъде такава", добави говорителката на руската дипломация.

Тя обясни това като част от информационно-психологическата война и "безкрайното свързване с нашата страна на всичко негативно, което се случва в западните страни, извън тях и по периметъра, за да се поддържа истеричното отношение на собственото население към ситуацията около Русия, в Русия като цяло и т.н."

Захарова припомни взривяването на газопроводите “Северен поток” 1 и 2 и отсъствието на публично огласени конкретни резултати от работата на западните разследващи органи.

"Световната общност, световната журналистика просто трябва сега да подбере всички тези факти, които ние цитирахме, и да започне собствено разследване около тях в крайна сметка", посочи Захарова.

В резултат на частичното разрушаване на язовирната стена на Каховската ВЕЦ се стигна до неконтролируемо изпускане на вода и до големи наводнения. Наводнени са засега 14 населени места, а има риск общо наводнени да бъдат около 80 населени места. Жителите на близките села се евакуират.БТА/Пламен Йотински

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Каховската ВЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
15
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Русия е победила, но Европа още не го знае :) САЩ го знаят, да не бъркаме нещата. Но САЩ се правят, че не го знаят по няколко причини. Разтикват старо оръжие, рекламират не толкова старо, гледат как се води модерна война и си записват. Жалко, че САЩ ползва европейците за касички.Вие нали не смятате за сериозно пакет помощ от 300 млн ? Това са три залпа на патриотите, без да броим заплаткте на персонала.
92
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Боби, каква умора на материала бре, какво постоянно обстрелване бре:) ти с всичкия ли си, това са съоръжения които се контролират ежедневно и в момента, в който биват установени някакви слабости веднага започва контролирано изпускане и снижаване на нивото, факт е че не само не е снижено нивото, а точно обратното, което е доказателство че това си е предварително планирано от руснаците взривяване
91
12
 
5
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен 80 "с ракети нищо неможе да постигнеш на подобно съоръжение" КАК е изградена Каховската стена. Представете си една стена на язовир. Върху нея са монтирани управляеми шлюзове за вода. над тях автомобилно шосе. До стената има електро генератор. Обикновено шлюзовете са затворени. Ако все пак има прекалено много вода се отварят контролирано шлюзовете. Авто платното и шлюзовете са обстрелвани от ВСУ месеци наред. Нарича се умора на материала - останах с впечатлението че и РФ и Киев са изн
90
20
 
19
 
! Отговори
да преди 10 месеца
който е тръгнал срещу русия, хубаво не е видял!-чингис хан, наполеон, хитлер....сега укрите се включват в тая бройка!
89
14
 
11
 
! Отговори
Т34 преди 10 месеца
Западната техника не върви срещу руснаците в тия горища и калища до уши.Тя е предназначена само за боеве в граски условия.
88
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе урко-пълзящи засрамете се бе от 15 пълзите,просите и дрънкате глупости,на които и децата не вярват,ама то зор голям и накрая нищо.
87
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами бай Иване сложи тогава едно оръдие на Опела и беж в Украйна,а да то пък не ставало щото не е танк.Май някой е предпочитал вместо танкове да прави коли,други вместо да правят коли дето могат да си ги купят от някой друг са правили танкове,които сега им вършат работа.Та така стоят нещата щото по време на война не ти трябват леки коли,а съвсем друга техника.
86
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До XXL. Украинките са като амазонките,ще те кастрират и ще те върнат на село,от където си дошъл.
85
5
 
8
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен "ами печелят руснаците, защото в момента това прави невъзможно каквито и да са офанзивни действия по южното направление" Само че УМНИКО на ХЕРСОНСКОТО(най-правилно е да се каже) направление ВСУ няма никави нито тактически нито стратегически нито ако щеш Пропагандиски цели за каквото и да е настъпление.
84
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Pyшняците са международни преcтъпници
83
6
 
10
 
! Отговори
Съветска практика преди 10 месеца
Е Крадеца да вика "Дръжте крадеца".Справка - клането в Катинската гора!
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е добре Витанов само дето разлива е на място,което няма нищо общо с тая контраофанзива.Ставате смешни и жалки от повече от година като ръсите измислици.
81
9
 
4
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До АнонимеН Ето ти малко дори нищожна трохичка за размисъл. ВКС на РФ в района има поне един ПОЛК хеликоптери 4 ескадрили или 24 Ми28 и 24 Ка52 докато трае контра настъплението тези 40-48 хеликоптера да вземат дан по една унищожена бронирана цел на ден - изключваме всичко останало от уравнението пехотни ПТУР, ПТУР на всяко БМП. Самата царица на бойното поле артилерията - изключваме всичко. 48 +48+48+48+48+48+48=336 загубени бойни бронирани машини за седмица.
80
10
 
7
 
! Отговори
XXL преди 10 месеца
Не останаха хохли.Кой ще воюва вече,Зелето ще почне да гони жени по улиците и хайде на фронта.Танкистки и т.н.Ще е много секси.Тогава и аз ще отида да се млатя с тях.Ще се запиша.За Родину за Сталину.
79
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За назидание на фашиста Путин ще бъде взривена неговата любима рожба кримския мост.
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нацистите губят войната
77
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Обективно, ами печелят руснаците, защото в момента това прави невъзможно каквито и да са офанзивни действия по южното направление
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ВСИЧКО Е ПРЕДИ УКРАИНЦИТЕ ДА ЗАПОЧНЪТ КОПТР-ТО ЗАПЛАНИРАНО -ОГРЛМНАТА ХВАЛЕНА ТЕХНИКА НА ЗАПАДА СТАНА ЛЕСНА ПЛЯКА ЗА РУСНАЦИТЕ И ЗАТОВА Е ТАКА КАКТО Е
75
2
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 10 месеца
Основният въпрос: Кой печели от това? Всички наводнения с в новоокупираната от руснаците земя.
74
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе те руснаците още миналата година казаха,че урките обстрелват стената постоянно и явно не е издържала в един момент.Като има щети дори и да не са успели в началото то не значи,че с времето налягането няма да се доведе до скъсване на стената.