Войната е нарушила цялата отбранителна стратегия на Русия

Около Бахмут отбраната сега се държи главно от въздушнодесантни войски
6 юли 2023 14:37, Йоана Цонева
39
Войната е нарушила цялата отбранителна стратегия на Русия
Снимка: БГНЕС

Основната тежест при отблъскването на украинската контраофанзива пада върху военни формирования, привлечени от цяла Русия, обръща внимание в ежедневен обзор военното разузнаване на британското министерство на отбраната, цитирано от Руската служба на Би Би Си.

В Запорожка област 58-ма общовойскова армия заема укрепените линии, въпреки че обикновено е разположена в Северен Кавказ, а в района на Велика Новоселка в южната част на Донецка област действат 5-та общовойскова армия и морска пехота, които обикновено са разположени в Далечния изток "като противотежест" на Китай, пишат авторите на резюмето.

Около Бахмут отбраната сега се държи главно от въздушнодесантни войски, обикновено разположени в Западна Русия. Тяхното военно предназначение според британското разузнаване е било за бърза реакция в случай на изостряне на отношенията с НАТО.

Трябва да се отбележи, че както морските пехотинци от Далечния Изток, за които говори британското разузнаване, така и десантчиците от Псковска област участват във войната от началото на миналата година.

Авторите на доклада заключават, че войната е нарушила стабилната руска стратегия за национална отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Супер сега и руснаците изчезват
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А британците що не си гледат собствената армия, дето одавна я нямат.
27
6
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 10 месеца
Ингилизите - що пробвате лично какво могат рашките а? :)
26
2
 
1
 
! Отговори
Хайли лайклитата преди 10 месеца
британското министерство на отбраната - ха ха ха ха! Тия освен да се бият с измислици по медиите и да тренират пишман терористи за друго не стават!
25
5
 
2
 
! Отговори
МЪКА И СМЕХ преди 10 месеца
До МагеланВИЖ ПОСТОЯННИТЕ АГРЕСОРИ КАТО САЩИФРАНЦИЯ И СПРИ ДА ЛЕЕШ СЪЛЗИ ТОЛКОВА ИЗБИРАТЕЛНО ХАХАХА ДЕЗИНФОРМИРАН ЗОМБАК ТАКЪВ.
24
0
 
4
 
! Отговори
:-) преди 10 месеца
СТРАТЕГИЯТА Е НАРУШЕНА ОТ ОТБРАНИТЕЛНА Е СТАНАЛА НАПАДАТЕЛНА...
23
1
 
3
 
! Отговори
BG преди 10 месеца
Как като свалиха дроновете още преди Москва. А цял самолет обиколи България без никои да разбере
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СВО била нарушила стабилната руска стратегия за национална отбрана. Жестоко се лъжат. Авторите на доклада да се опитат да вземат отношение по номинацията на Акушерката за поста генсек на отан и предстоящата стабилност на алианса.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И това го пишат ония с 40те танка....
20
7
 
6
 
! Отговори
Магелан преди 10 месеца
Шок и ужас.Не е завярване че толкова много промити мозъци от руската болшевишка пропаганда има в БГ.Какъв е залога в 21век да се избиват деца,жени и старци за да защитаваш някакво измислено руско малцинство в Държава която е е суверенна и независима държава Украйна.Който се чуства руснак да си хиди и живее в Русия.
19
1
 
1
 
! Отговори
Истина преди 10 месеца
Не всеки който печели битките и войната, накрая е победител. През 90 години въпреки че СССР е спечелил всички битки през 60-70те години е предал някои територии на Китай. Точно в периода в който трябваше да разстрелят Горбачов, Русия просто не е имала държавници да си защити интересите при разпадането на СССР и сега се вижда резултата. Не може украински държавник да подари Крим когато управлява СССР и това не е одобрено от никоя държава и ООН и изведнъж Крим е Руски! Ние печелим много войни но
18
3
 
7
 
! Отговори
Агенция ЕЖК : преди 10 месеца
Русия свърши ракетите още миналия март...
17
0
 
3
 
! Отговори
Димитър Стоянов преди 10 месеца
Няма да има победител , ако започне ядрена война . Журналистите забравят за атомните подводници на двете супер-сили . Ощият им брой е около 240 . Само една от тях е способна да зарази атмосферата на целият свят , ако излетят от нея 20 или 30 огромни балистични ракети заредени с атомни бомби . Можете да си представите къде се намират сега тези огромни по размери подводници . Кръстосват и атлантика и пацифика .Бог да опази планетата ни
16
2
 
6
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 10 месеца
Китайците доволно търгат ръце, руснаците им вършат работата, а те точат евтини ресурси и продават скъпо нискокачествена продукция. Не да си боже Русия тръгне и да се разпада с нежалание ще пратя китайската армия да умиротвори северна Русия.
15
4
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 10 месеца
Прав си. Русия ще бъзе изпепелена, но и тя ще изпепели тези които я изпепелят. А най-вероятно и всичко живо ще бъде затрито. Затова не се радвай!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ооох. Ами нормално е при нови обстоятелства -нова стратегия.
13
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
Абре Военно или какво да е разузнаване не ви ли дойде на акъл че русия постоянно ротира военни части от всички части на РФ за да придобият боен опит и традиции? Аксиома боен опит се придобива само и единствено в реално сражение с противника когато всички мислими и немислими планове и подготовки се разсипят на прах и пепел.
12
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако Русия посегне към ядрени оръжия, ще бъде изпепелена барабар с тенекиите си.Преди да мине.
11
10
 
10
 
! Отговори
Ехаа преди 10 месеца
Днес руснаците ги попиляха отсЕкъде, наистина отсЕкъде в буквалният смисъл /телеграм/и пак започнаха тинтири-минтири пасквилите.
10
21
 
24
 
! Отговори
bl преди 10 месеца
Чакайте, чакайте! Каква отбранителна стратегия? Нали Русия само напада невинни съседи? И нали НАТО е отбранителен съюз, който никога не би нападнал.Някакси излиза наяве въпроса защо "агресор" като Русия имат отбранителна стратегия и защо миротворческо НАТО са се загрижилили за нея.