Песков: Русия може да се върне към зърнената сделка веднага

Трябвало да се спазят ангажиментите към Русия
56
Песков: Русия може да се върне към зърнената сделка веднага
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди днес пред журналисти руската позиция по отношение на черноморската зърнена сделка, като заяви, че Москва има готовност да се върне към нея "незабавно", но тя трябва да бъде изпълнена в тази част, която засяга Русия, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Песков също така каза, че руският президент Владимир Путин днес разговаря по телефона с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, чиято страна беше посредник в зърнената сделка заедно с ООН през юли миналата година, допълва Ройтерс.

Според агенцията Москва се отказа от сделката миналия месец, след като се оплака, че международната общност не е успяла да гарантира на Русия да може да изнася свободно своето зърно и торове като част от споразумението.

Запитан по този въпрос, Песков каза: "Русия, както президентът Владимир Путин вече сто пъти повтаря това, е готова незабавно да се върне към самата сделка. Не само към преговорите, но и към самата сделка. Незабавно е готова да (го) направи. Просто сделката трябва да бъде изпълнена в тази част, която засяга Руската федерация. До този момент това не беше направено", каза говорителят на Кремъл, цитиран от ТАСС.

Западът наложи санкции на Русия без да взема предвид нуждите на световната общност от храна, ръководството на ООН е наясно с това, добави Песков.

Износът на зърно и торове от Русия не е обект на западните санкции, но според Москва ограниченията върху плащанията, логистиката и застраховките са пречка за доставките./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Време е да зарежем смрадливия петрол и да си караме автомобилите с вода по технологията на световният български гений Илия Вълков ЮЛ БРАУН
46
0
 
1
 
! Отговори
ПЕСков, лаеш ли ? преди 9 месеца
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия е готова незабавно да се върне към самата сделка. Не само към преговорите, но и към самата сделка. Незабавно е готова да (го) направи. Готова ли е Украйна? Къде е украинската пристанищна инфраструктура? Пристанищата на Одеса, Иличьовск, Килия, Измаил, Рени наподобяват лунен пейзаж.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За да купуваме зърно сега се натягат, от зърно не се живее. Сгрешена политика
43
2
 
7
 
! Отговори
Хехе преди 9 месеца
Сделка тук,сделка там! Така си я кара Русия.А иначе е интересно е как я кара нейния народ.Примерно в един форум,девойки обсъждат как да продадат девствеността си! Разпуснатите американки са пуснали 757 анкети,от Англия - 317,Казахстан - 224,Украйна -296.. А виж - първенството го държи, разбира се..Русия! 1478 кандидатки са решили да заживеят добре, като оценяват най-скъпото си до 200 хил.проклети щатски долара. Сделка или Не,житна или еротична, на всеки му се живее добре!
42
4
 
4
 
! Отговори
Рендету преди 9 месеца
Трагикомедия!!! Хем ги сърби, хем ги боли!!! Ей, туй Рускуту Олигархат шъ е.%% лелята на РФ за пореден път. Началоту беше 1917, после 1991 и накрая шъ е Х год., но този път ще е тотално и окончателно!!!! Спасението на РФ е единствено в ръцете на "диктатор" като Сталин и съратника му Берия!
41
6
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 9 месеца
Путин няма да ходи в Турция ,но може да се срещнат някъде на друго място ..и на мен захо ми се струва,че срещата не е заради зърното ,а за други нещА..предполагам ,че преговорите ще се водят и за премиерие в Укарйна,щото нещата натам отиват за украинците ..да искат премирие ..а това колко напредват са за украинците си ..як пердах получават от руснаците .
40
7
 
1
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 месеца
Ще почнат да топят английските платформи първо;))....нефтените
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А как добре си живееше Песков преди войната. А сега!
38
8
 
2
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 месеца
Може да се върне, ама друг път))..Русия готви войска за 3СВ, който разбрал разбрал;))) Няма да горят леопардите и брадлитата само;)))
37
4
 
7
 
! Отговори
Евала преди 9 месеца
Потопете няколко парахода натоварени с руско зърно и рашъните ще клекнат - никой няма да им го купува. Ще се молят за зърнена сделка. Хайде тр0лове , яжте ми го!
36
4
 
10
 
! Отговори
ЩЕ СЕ НАУЧИМ ! преди 9 месеца
Русия може и да се върне на преговорите за зърното но първо трябва задължително да и бъде унищожено толкова зърно колкото Русия унищожи на Украина .
35
2
 
11
 
! Отговори
До 33 преди 9 месеца
Какъв голдомор пък теб те гони )) украинците изнасят ,а не внасят жито,ти или си манипулатор или си дebил? Кое си ?
34
1
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 9 месеца
Двойни стандарти както винаги ..
33
7
 
10
 
! Отговори
Гелаевски Спецназ преди 9 месеца
Ще клекнете, Песков! Падишахът ще ви оправи хубаво, на килимчето!
32
8
 
12
 
! Отговори
Мразя путин преди 9 месеца
С тази война путин ми увеличи инфлацията, намали приходите ми и затова желая да свърши както Хитлер и кадафи.
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Правят голодомор на украинците със зърното,а искат да се върнат в зърнената сделка за тяхното зърно,че нали са във връзка с юго-източна Азия с транспортни линии и от север корабните с маршрути към тях са най-кратки и открити да изнасят колкото искат нали е тяхно,а тръгнали украинското да унищожават по складови бази за изнасяне през единственият им излаз на Черно море как за най-евтин начин на превоз за дълги разстояния с кораби с окупаемост за превоза,а завардили за себе си морето да изнасят те.
30
2
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 9 месеца
А бе като гледам изказванията,без няколко умерени и добри мнения,значи вече сме супер опростачен народ.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малко е късно.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Африка гонят евроатлантиците . Тази вълна ще дойде и в България . Проблемите са главно в Западна и френска Африка защото те са западнонадупени африкански държави като България . Проблема идва от това че ги нагушиха със заеми в долари а ФЕД вдигна лихвите на ажриканските евроатлантици и сега трябва да дават половината от бюджета си само за лихвите в долари докато американците си ги печатат . Така ще свърши и България . Просто вълната е още в Африка но ще дойде и тука.