Русия разчита на продължителна война и вече не е сама

Ген. Събев: Без значителното финансиране на САЩ Киев ще срещне трудности
12 дек 2023 21:30, Анисия Иванова
207
Русия разчита на продължителна война и вече не е сама
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски е на визита в САЩ. Посещението идва в критичен за финансирането на страната му момент, след като Конгресът не може да се споразумее по пакета за финансова помощ на президента Байдън заради противоречия, свързани със сигурността на американските граници.

"Политическата обстановка в САЩ е напрегната. В Конгреса и в Камарата на представителите има разделение. В Сената се спира пакета от помощи, поискан от американския президент за Украйна, Израел и Тайван, както и за подобряване на сигурността  по южната граница на САЩ", обясни пред БНР ген. Съби Събев.

Това посещение на Зеленски има за цел да разсее някои съмнения в американските конгресмени по отношение на крайната цел на войната, която води Украйна срещу инвазията на Русия, отбеляза генералът.

"Без значителното финансиране на САЩ за войната, Украйна ще срещне доста трудности.

Има мнение, че украинската контраофанзива се е провалила, но това е доста пресилена оценка. Основаната цел – да бъде прекъснат земния коридор с Крим и да излезе украинската армия на Азовско море, на този етап не е постигната, но някои допълнителни цели са постигнати. Сред тях е нанасянето на максимално поражение на руските окупационни сили и на удари по дълбокия тил. Изгонването на руския черноморски флот от Севастопол също е значителен успех.

Това ще бъде представено пред американския Конгрес, за да видят, че контраофанзивата на Украйна не е пълен провал, както се опитват да я представят някои анализатори".

Ген. Събев очаква, че ще бъде отблокирана тази помощ за Украйна и за Израел.

Ако Русия победи, това ще промени международния ред и сигурност. Москва разчита на продължителна война и вече не е сама. Получава помощ от Северна Корея, Иран и някои други държави. Но Украйна е поддържана от близо 50 държави и мисля, че в крайна сметка ще надделее. Най-вероятно през 2024 година ще се получи дългоочакваният прелом във военните действия, коментира той.

"В момента се обсъжда нова стратегия, която да бъде приложена през следващата година. Очаквайки новите въоръжения, които ще получи, Украйна ще бъде в много по-силна военна позиция през 2024 година", каза още ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
2
 
! Отговори
ватерутиъъо8о преди 5 месеца
Псевдогенерал Събев... Военно и умствено беззъбев!
152
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 5 месеца
Всички тези генерали са рожба на Съветския комунистически режим и по заповед на Щуката са паботели против държавните интереси и са изпълнявали чужди заповеди!! Сега няма как да са се пребоядисали и нищо чудно да ,,заговорничат''обичайки сладкия си живот и високи заплати,а сега и най високи пенсии!! На такива продажници ,никой да не вярва !!!
151
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ти кви ги плещиш украинската армия беше най-многочислената в Европа ,наи-добре въоръжена и подготвена , разчитаха че с западното финансиране и въоръжение ще се постигне колосален успех и дръвче .Самият Путин признава че на 2 пъти е предал интересите на сънародниците си в името на мира.Сега като го изнудиха да започне воина за оцеляване ,изведнъж се наср,,ха ,прехвалените оръжия поизгоряха,армиите се оказаха недостатъчни,аналитиката се оказа погрешна.И ся кво правим като падне Авдеевка
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Интересно, че със почването на тази война и биткойна се засили. Почвам да си мисля, че биткойна подхранва печатането на зелените хартийки без покритие. Новите променливи безкрайни пирамиди.
149
9
 
23
 
! Отговори
КРУМ преди 5 месеца
Събиииииииии....експертино...Окрайната вече загуби войната.....перемогата се оказа мираж...само дето при Бандера отидоха още няколко десетки хиляди ...а ти си не си никакъв експерт...селска фея взела се насериозно....
148
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какви поражения били нанесли украинците на руснаците. А украинците с какви загуби са? Това никъде не се пише.
147
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ама тоя български офицер ли Е ?
146
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Депесарчето с дарена длъжност генерал заради силни отривки около Козяк, отново излъчва пресно ашладисаните му "мисли", "мъдрости" и т.н. от посолството.
145
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Направление Запорожие, Ореховски сектор. Зомбитата на киевският наркокартел отново се опитаха да си върнат позициите, които преди това са загубили от ВС на РФ в района на Вербовой. Съобщава се, че резултатът е същият като преди - зомбакнацистишена се отдръпна под артилерийски атаки, а също така загубиха няколко допълнителни позиции. В Кринки (в посока Херсон) всичко е непроменено. Зомбитата се опитват да напреднат на юг, но не успяха. Самото село Кринки все още е техен миниплацдарм. Все повече и повече зомбита се изпращат там, където загиват или са ранявани, след което се евакуират (ако имат к
144
9
 
25
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Сега всъщност може да се каже, че битките вече не са само в покрайнините, а директно в най-големия укрепен район на киевският наркокартел край Донецк. ВС на РФ водят настъпателни действия към Северни, Новокалиново, микрорайон Химик, Бердичи, Очертино и землището на Авдеевската кариера. Като цяло настъплението на ВС на РФ върви във всички посоки.
143
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След като бъде освободена Маринка, придвижването по-нататък на запад ще бъде трудно - има минна зона, допълнителна отбранителна линия и пустош, през която по някакъв начин ще трябва да се движат войските.
142
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Донецко направление. Маринка. Късно вчера в мрежата се появиха съобщения, че ВС на РФ са освободили Маринка от фашистката ***. Части на ВС на РФ от 150-а мотострелкова дивизия издигнаха знаме над последната къща на улица Кащанова. Това означава, че югозападната част на Маринка е прочистена от зомбита. ВС на РФ напредват по ул.Иван Франко и ул.Парижката комуна. По-малко от 2% от територията на града остава под контрола на киевската хунта. След като бъде освободена Маринка, придвижването по-нататък на запад ще бъде трудно - има минна зона, допълнителна отбранителна линия и пустош, през която п
141
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Соледарско направление, Артемовск. На северния фланг ВС на РФ консолидират позиции, отвоювани от зомбакнацистишена по време на настъплението към Богдановка. Водят се ожесточени боеве по направление Часов Яр-Хромово. На южния фланг ВС на РФ продължава атаката на укрепения район "Остров", разположен на важна тактическа височина западно от Клещеевка. Най-вероятно важен компонент от успешните действия на ВС на РФ в това направление е не само превъзходството в БЛА и артилерийските удари, но и излизането от позиции на бригадата създадена от зомбита на "Азов".
140
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Мариупол започна работа металургичният завод "Илич". По време на боевете в града фашистите от Азов се скриха в предприятието и след като бяха победени, районът трябваше да бъде почистен от мини. Сега в завода са пуснати първите три цеха, в които работят почти четири хиляди души. Част от продукцията на завода отива за по-нататъшното възстановяване на самото предприятие.
139
8
 
20
 
! Отговори
Какви оръжия бе? преди 5 месеца
Парите свършиха. Край! От исканите 60 милиарда отпускат предпоследния транш от вече обещаните 200 милиона! До края на годината - последния и....повече дудук. Същото се случи и с афганистанският премиер месец преди да почнат да падат афганистанци от колесниците на Галакситата. Да си съюзник и партньор на САЩ е по-опасно отколкото да си им враг!
138
28
 
12
 
! Отговори
независим преди 5 месеца
Война ще има, докато путин е жив. Това е аксиома. И следващата теорема----Дали е нормално светът да тъне в ужасите на войната, заради параноята на един безумец?Дори и приближените на храбреца от бункера, знаят решението на тази теорема...но ги е страх!
137
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоз и той платен от краварите или друса с кофти дрога, щом като не вижда, че окрайна отдавна загуби...
136
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Скоро всеки нормален човек ще започне да си задава въпроса: за какво се избиха толкова млади мъже? Толкова лични трагедии можеха да се избегнат, ако бяха седнали на масата и се разберат мирно. Сега си мисля, какво ли щеше да се случи тук, ако българският народ не беше толкова мъдър и разумен и не се поддаде на шовинизъм и национализъм. Слава богу, че избегнахме тази месомелачка
135
1
 
3
 
! Отговори
Климбо преди 5 месеца
До 164.Точно в десятката!
134
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Айде сега война и с Китай за Тайван май се задава .