Путин с обръщение, наблегна на украинска връзка в атентата в "Крокус хол"

Руският президент обяви 24 март за Ден на национален траур
Обновена: 23 мар 2024 15:21 | 23 мар 2024 15:21, Анисия Иванова
613
Путин с обръщение, наблегна на украинска връзка в атентата в "Крокус хол"
Снимка: БГНЕС/EPA

20 часа след снощния атентат в концертната зала "Крокус хол" в московското предградие Красногорск Владимир Путин направи обръщение към нацията.

Той заяви, че и четиримата извършители на терористичната акция са открити и задържани. Путин сравни заподозрените с "нацистите, които извършваха наказателни екзекуции".

Руският президентът специално наблегна на т.нар. украинска връзка в атентата, която се прокарва в пропагадните канали от сутринта. Твърдението, че за атентаторите е имало подготвен "коридор" през руско-украинската граница, за да минат в Украйна, "където имали контакти".

Путин не съобщи националността на арестуваните. От сутринта се твърди, че това са таджикистанци. От публикувани видеа на разпитите на двама от тях става ясно, че не са етнически руснаци, нито украинци. Имената им са мюсюлмански.

Руският президент отбеляза, че са загинали напълно невинни граждани, благодари на спасителните екипи, заръча на нацията да остане единна и обяви 24 март за Ден на национален траур.

До този момент са установени 143-ма загинали, съобщи РИА "Новости", пише "Сега".  "Причината за смъртта са огнестрелни рани или отравяне с вещества от горенето", обяви по-рано през деня руският Следствен комитет. В болниците в Москва има 121 пострадали, от които 4 са деца. 44 от тях, включително 2 деца, са в тежко състояние.

Преди 4 часа директорът на ФСБ Анатолий Бортников е докладвал в Кремъл, че са задържани 11 души, между които четирима терористи. Според руски Телеграм канали, цитирайки анонимни източници от ФСБ, арестуваните четирима терористи на руско-украинската граница, са целяли да влязат в Украйна.

Оръжието на престъплението било предварително скрито в тайник. Говорителката на руското МВнР Мария Захарова нарече терористите "кървави отрепки", като подчерта, че са се канели да се скрият в Украйна.  От снощи насам съветникът на украинския президент Михайло Подоляк и шефът на украинското разузнаване окачествиха тази версия като "пълна измишльотина".

Преди съобщението на ФСБ няколко Телеграм канала съобщиха за четиримата арестувани Те са граждани на Таджикистан - между 21- и 51-годишни. Твърди се, че са задържани в Брянска област.

Междувременно обаче МВР на Таджикистан съобщи, че трима от четиримата на  разпространените снимки нямат отношение към атентата. Двама от тях са открити в републиката, а третият живее с родителите си в Самара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


613
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
468
11
 
5
 
! Отговори
СССР гази фаши бълхи преди 1 месец
Укроински престъпници!! Всичките ще си получите заслуженото. Българските ГЕРБерчета също! Трябва много да се страхуват и да са по-послушни от тревата.
467
4
 
18
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Всеки мислещ човек веднага си вади извидите.Само чебурашките понеже са безмозъчни същества не могат.Великите тайни служби на Расия не разбират,че се готви атентат и го допускат с бездействието си,но после,защото са много добри за няколко часа разкриват виновните.Ха ха ха!!!Тия за мезе ли ни вземат?Кой нормален човек би повярвал?Всичко е нагласемо и съшито с бели конци.Путин използва същия трик 2003г да нахлуе в Чечня,изби едха камара народ в едно московско кино.Тъжна картинка са тия рашисти.
466
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин щеше да ни изненада,ако не беше включил Украйна към терористичния акт! Не знаеше какви са атентаторите,но знаел, че били тръгнали към Украйна? Изглежда го е кахър,да не би руския патриотизъм да се разсее и да забрави Главното - Войната!
465
0
 
5
 
! Отговори
до 52 преди 1 месец
Поздравления за асоциацията с Райхстага!
464
0
 
5
 
! Отговори
Възможен геноцид преди 1 месец
НЕ Е НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА СЕ ИЗТРЕБЯТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИТЕ МЮСЮЛМАНИ ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ НО СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ИЗБИВАНЕТО НА абсолютно всички Китайци,Индийци и т.н. та заради това ВСЕ ОЩЕ НЯМА СЪГЛАСИЕ.............Никой никога не ги е броил за фактор мюсюлманите и винаги са подминавани с безразличие но от 11.09.2001 година вече не е така и току виж изтребили абсолютно всички мюсюлмани.........НАД ДЕСЕТ ДЪРЖАВИ СА ЗАБРАНИЛИ ИСЛЯМА А ВЕРОЯТНО ЩЕ СТАВАТ ПОВЕЧЕ С ВРЕМЕТО.......Събуждаш се и НЯМА ЖИВ мюсюлманин
463
2
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Не бе,Путин,атентата беше срещу СССР,тоест срещу Русия и Украина. Не се прави на ударен. Шизофреник хазарски!
462
19
 
31
 
! Отговори
УКРАЙНА ТЕРОРИСТИ преди 1 месец
ВСЯКА ИЗМИНАТА МИНУТА СТАВА ВСЕ ПО ЯСНО ЧЕ ТЕРОРИСТИЧНИЯТ АКТ Е ОРГАНИЗИРАН ОТ САЩ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И УКРАЙНА ! И КАК ТАКА ТЕРОРИСТИТЕ НЕБЯГАТ КЪМ ГРАНИЦАТА С ТАДЖИКИСТАН ИЛИ УЗБЕКИСТАН А БЯГАТ КЪМ УКРАЙНА КЪДЕ Е ПОДГОТВЕН КОРИДОР ПРЕЗ ГРАНИЦАТА? ТРЯБВА ДА СИ МНОГО *** ЗА ДА НЕРАЗБЕРЕШ ЧЕ ТОВА Е ДЕЛО НА УКРАЙНА
461
29
 
17
 
! Отговори
Куку преди 1 месец
Първо-терора над невинни хора е специалитет на КГБ,второ-седмица вече САЩ предупреждават Москва,че нещо ще се случи но Пу..ел обяснява,че това са глупости и пропаганда,трето-Украйна има достатъчно дронове да тероризират Москва ,защо да търсят ислямисти???През цялата си история Рашка не е имала по слабо ръководство!
460
7
 
3
 
! Отговори
Кукер американец преди 1 месец
Украинците са терорости ли?сега светът ще погледне с други очи на тях.
459
1
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
До едно ангелче ми каза (468), Само, че пропусна една подробност, а именно, че москва ще ги изпревари и - дотам. Зацепи ли путинорусофилче? А? Зацепи ли?
458
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 463 Точно така беше.САЩ официално ги предупредиха,че имат данни за готвен атентат.Чибурашките се направиха на велики и гризнаха дървото.
457
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди години пак имаше масово избиване в московски театър. И тогава бяха мюсулмани, а не украинци. Ако мюсюлманските им републики от които руснаците вземат пушечно месо срещу Украйна, ако те решат да се отцепят, то Русия я чакат още войни.
456
1
 
5
 
! Отговори
Това е: преди 1 месец
ПУТИН за отварачка като новобранец Президент на РУСИЯ в изключително далечната вече 1999 година при специална милиционерска операция вероятно използвал танкове,самолети барабар с ГРУ, КГБ и сие успя да залови и арестува Великият Руски Империалист НИКОЛАЙ планирал да присъедини към РУСИЯ абсолютно целият Казахстан!ПУТИН е някакъв Християн-Ислямист но и Той принудително ще го накарат да тръгне по пътя на държави ЗАБРАНИЛИ ИСЛЯМА като Япония,Бирма и други може би над 10 държави ЗАБРАНИЛИ ИСЛЯМА
455
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре замислено . Пускаш ги да избият цивилни руснаци и обвиняваш за убийствата Украйна. Но Ислямска държава със своите изявления че те са извършителите обърка схемата
454
15
 
8
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 1 месец
Скоро Киев ще бъде превърнат в радиоактивна пустиня през която само руските Т55 ще могат да минат защото само тези машини са оборудвани със системи за радиационна защита и нямат цифрови джаджи по тях! След Киев, следващата столица която ще бъде превърната в радиоактивна пустиня ще бъде Варшава и чак след това Лондон! Вашингтон ще бъде предупреден да не се намесва за да не бъде ударен и американците ще си плюят на петите с оправданието, че са загрижени за бъдещето на човечеството и няма да се месят и така Европа ще бъде оставена сама да се бори със руската мечка.
453
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новата ос на злото: Киев - Лондон - Вашингтон!
452
23
 
16
 
! Отговори
ПутЬО преди 1 месец
Улисани във варварската си агресия, убивайки невинни хора в независима страна, опитвайки се да унищожи на оса на Украйна заради собственото си ето и воден от характерното за руснака човекомразство - неминуемо ще пропуснеш подготвяния под носа ти терористичен акт. Заслужено.Да горят в Ада всички руснаци!
451
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този терористиче акт е престъпление но какво е действието на русия в Украйна
450
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
разбира се няма как да е по друг начин!!!
449
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо не се връзват нещат. В цял свят от 20 дена говорят че ще има атентат в Москва а Путин се прави на разсеян. И кога гръмна атентата той хоп каза украинци са.