Русия се похвали със заловените западни танкове в Украйна с изложба в Москва

Песков нарече изложбата "брилятна идея"
1 май 2024 19:37, Нели Христова
443

В руската столица днес беше открита изложба на западно военно оборудване, заловено от руските сили по време на боевете в Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Изложбата, организирана от руското министерство на отбраната, представя над 30 единици тежка техника, произведена в Западна Европа, включително боен танк M1 "Ейбрамс" и бронирана бойна машина "Брадли", произведени в САЩ, танк "Леопард 2" и бронирана пехотна машина "Мардер" от Германия, както и бронирана машина AMX-10RC, произведена във Франция.

Изложбата, която ще остане отворена в продължение на един месец в мемориалния комплекс от Втората световна война в западната част на Москва, показва също така огнестрелни оръжия, военни документи и други документи.

Руските власти разкритикуваха доставките на западни оръжия и военно оборудване за Украйна, като ги определиха като доказателство за прякото участие на НАТО в конфликта, припомня АП.

В същото време руският президент Владимир Путин многократно е заявявал, че западните военни доставки за Киев няма да променят хода на конфликта и да попречат на Русия да постигне целите си.

Изложението се провежда в момент, когато руските сили завземат все повече земи в Източна Украйна, възползвайки се от забавянето на американската военна помощ, за да отблъснат недостатъчно въоръжените сили на Киев.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков приветства изложбата в Москва като "брилянтна идея".

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че чуждестранните дипломати, базирани в Москва, трябва да се възползват от възможността да посетят изложбата, за да видят как "Западът унищожава мира на планетата".

"Тази изложба ще бъде интересна за всички онези, които все още вярват в митичните "западни ценности" или не забелязват агресията, разгърната от НАТО срещу Русия и нашия народ", каза Захарова, информира АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от Русия
"Мозъкът на Путин" Дугин за русофобията и защо Западът се разпада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
3
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 1 седмица
това ми напомня битите и пленени стотици хиляди германци край сталинград как с конвой ги показаха в москва и от там в сибир. сега показват западни танкове и друго оръжие но запад ги е шубе да изпратят жива сила да не би да ги сполети подобно с германците и те в сибир да строят новите магистрали между русия и китай
294
1
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 седмица
Виж Ти. С лопати и чипове от перални смазаха прехвалената западна ,,велика,, техника. Представям си какво ще стане ако извадят балестичните ракети Воевода Р36М. Тогава май ще се стопи земята и небето. Много сте ,,смели,, нато. Що не влезете да неутрализирате Путин ??? Ръфляци.
293
6
 
4
 
! Отговори
Путин се провали преди 1 седмица
е нали трябва да се хвалят сами с някакви успехи и да залъгват умопобърканите крепости..ха ха х а ха ха
292
5
 
7
 
! Отговори
До 303 преди 1 седмица
Не не, те са за лична употреба, че иначе зор... да клечиш на двора в 21 век не си е работа :)
291
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Велики ся руските фашисти. Загубиха 4000 танка ама се хвалят с 2 западни
290
8
 
17
 
! Отговори
? ? ? преди 1 седмица
A тоалетните чинии които рашистите крадат от окупираните територии като военни трофеи на входа на изложбата ли са ?
289
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
запада брои рецесията с инфлация хахахахах покупателната способност пада с 30 процента ама бвп нараснал с 0,3 процента. Великс успех. Венсеремос хахахахах
288
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До PopоНе са в рецесия ама хората протестират на запад интересно ако са добре що протестират.
287
7
 
8
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 1 седмица
тая техника дори не е унищожена, а е заловена невредима, защото украинските страхливи пу'тки са я зарязали и са избягали... няма по-храбър страхливец от украинеца хахахахахахаха
286
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
2 танка и 28 БТР за 2 години асвабаждения, смазали са ги!
285
5
 
8
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 седмица
Няма да спрем дакато не развеем руското знаме над Райхстага!
284
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мавзолей си требе тука!
283
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Горките рашки пак ще плъзнат на красная площад като стадо о...вце да подновят комлексите си ,че са голямата работа и да проведат безсмисления и смешен парад ама очите им ще са обърнати към небето!Украинските дронове са навсякъде и не прощават!
282
11
 
6
 
! Отговори
Popо преди 1 седмица
Германия и Еврозоната вече не са в рецесия. Плановете за краха на Запада пропаднаха отново. Вие се радвайте от панелките и от такси стоянките на един взривен Абрамс и две Брадли.
281
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
заловили ли са от 50 год съветски баламуди които пратихме или ако заловат такива те си го полват защото са като техните
280
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ЗозоТи българин ли си бре. Може ли да се толкова непризнателен, че са освободили предците ти а не са минали в клането, и сега щеше да се налича не арменски геноцид а арменски и български геноцид?
279
6
 
5
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 1 седмица
Рашка е името на едно от средновековните сръбски княжества. Рашка това значи в българсксия език, троловете на западните оръжейни компании научете български най-накрая.
278
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 289: трансджендър ще викаш на родата си като се събирате на путлерофашистки сатанистки ритуал. Все пак едни от най видните ви представители ги има снимани как се мляскат и си бъркат по дупките.
277
8
 
10
 
! Отговори
Emil преди 1 седмица
Альо, господа офицери, нацисти, русофоби и прочие пасивни трансджендъри.Нещо ептен пасивни станахте.Не подготвяте ли вече обезоръжаващ ядрен удар за 9 май.Между другото думичките Рашка и путлерофашист супер много кефят.Предлагам за онзи речник.... Оксфорд ли беше...
276
10
 
12
 
! Отговори
... преди 1 седмица
А хилядите единици унищожена руска скрап, нея какво я правим, таварищи? По-жалка пропаганда не бях виждал, смешното е, че има ''хора'', които и се връзват.