Ох, олекна ни! Размина ни се поредният край на света

Кометата Еленин се е разрушила, твърди откривателят й
27 сеп 2011 11:32,
62
Ох, олекна ни! Размина ни се поредният край на света
Снимка: Giovanni Sostero and Ernesto Guido (CARA, AFAM)

Знаменитата комета Еленин, с която проповедниците на скорошния край на света свързваха близка визита на извънземни, изглежда, окончателно се е разрушила и няма да долети или максимално да се доближи до Земята, съобщи за РИА Новости нейният първооткривател – астрономът Леонид Еленин, сътрудник на Института по приложна математика Келдиш.

"Кометата трябваше да се появи на снимките на космическата слънчева обсерватория SOHO, но я няма. По всичко личи, че тя се е разрушила. Възможно е фрагменти, които продължават да летят по същата орбита, да видим през октомври с наземни телескопи", казва Еленин.

"Кометата няма да причини и не би могла да причини никаква вреда на нас и на нашата планета", подчертава той.

Кометата C/2010 X1 (Elenin) е открита от Леонид Еленин през декември 2010 г. Тя стана първата за 20 години "руска" комета – предишните подобни находки са направени още през съветско време през 1989 и 1990 г.

Дългопериодичната комета неочаквано придоби гръмка слава сред поддръжниците на теорията за заговор и проповедниците на настъпването на края на света през 2012 г.

Още по темата

Те предсказваха, че нейното приближаване към Земята ще доведе до глобална катастрофа, за което свидетелства самото й наименование – "Ele" означавало "extinction level event" (унищожителна катастрофа), а "nin" ще рече "Nibiru in November" (има се предвид мистичната планета Нибиру, чието приближаване до Земята трябва да доведе до катастрофа).

Кометата Еленин е "нова" комета, която за първи път попада във вътрешната област на Слънчевата система от облака на Оорт. Такива нови комети отначало светят много силно, но след това яркостта им спада според това как се изпарява ледът в ядрото им.

Кометата Еленин трябваше да се приближи към Земята на минимално разстояние – 0,23 астрономически единици (34,9 млн. километра) – на 16 октомври.

В края на август астрономи любители, наблюдаващи кометата, фиксираха значително снижаване на яркостта на ядрото й, което свидетелстваше за началото на разрушаването на небесното тяло.

Гибелта на комети е често събитие. За последните 10 години астрономите са фиксирали разпадането на шест такива небесни тела, без да се броят т.нар. слънцедраскащи комети от семейството на Крейц, които "загиват" със стотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЛЕНИН И НИБИРУ *** !! ВИЕ БЯХТЕ ПРЕЕБАНИ ХАХАХАХА *** ШИЗОФРЕНИЦИ !
40
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Хахах,ква религия бе приятел,хората не са напускали орбита от 30 години.Нямат и намерение да го правят,
39
0
 
2
 
! Отговори
до Алекс преди 12 години
а ти изпадна в депресия :) имай малко повече вяра! въпреки всички отчаяни спънки на религията, ето - даже папата говори с МКС преди месеци
38
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Доказахте ми тезата,двама вече се скараха,че имат различни виждания,толкава сложни и същевременни толкова малки хора,
37
2
 
2
 
! Отговори
физик преди 12 години
Например никой не може да каже, защо след като губи енергия от приливите и отливите Земята не спира да се върти?!
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аха, значи символично погледнато европарламентът е Вавилонската кула...В такъв случай, също толкова символично погледнато, "светът" представлява само Израел и Палестина, които никой не оспорва, че са на ръба... но пък те са си на ръба от 60 години.Така със символи, нумерологии и други хороскопни изпълнения даже не ти трябва библия; един "Хари Потър" е предостатъчен.
35
1
 
2
 
! Отговори
физик преди 12 години
Най голямото доказателство, че Томас е правият е доказаният факт, че истината никога не е била популярна!
34
2
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
много неправилно използваш двете бумаги - питай старите хора да ти кажат как се свива цигара от фина хартия. като изпушиш няколко страници и ти идват библейските прозрения, дето Томас след стотния прочит още ги предъвква. за невежите, събудете се бе! - нибиру е спуснала щит, затуй учените не могат да я открият, докато галактическият наказателен отряд отпуска в съседната кръчма, профуквайки имането на откупилите греховете си
33
5
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
32Простотиите са, че плашат хората - ударите на комети са си удари на комети - това няма нищо общо със земята. Странно защо говориш за книга, която не си отварял. Ако беше я отварял щеше да знаеш, че светът се развива точно както е описано в Библията - даже и прословутия ви ес се развива точно както е описано в Библията и продължава да строи вавилонската кула - справка европарламента.
32
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Жалко,ще си остна с мечтите,ще гледам вечер в небето.Ще компнея нашите наследници да са по различни,но уви едвали.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та значи, според Томас:Ударите на комети - астрономически феномен, чиито предишни проявления са щателно документирани по цялата Слънчева система и все още са непредсказуеми - са "простотии".Но:Нашествието на вдигнало се от мъртвите еврейско зомби, предречено от главния герой на древен сборник фентъзи разкази - това се изпълнява точно?Астрофизиката не ти е силна страна, нали?
30
1
 
2
 
! Отговори
лунно затъмнение преди 12 години
Оправете планетата после спасяваите вселената божеееееее !
29
0
 
2
 
! Отговори
не си само ти Алекс преди 12 години
много сме извънземните на тази иначе хубава планета :)
28
4
 
4
 
! Отговори
до Томас преди 12 години
Томасе, искам да те уведомя, че в тоалетната си имам един екзенпляр от Библията и един от Корана.Да има като си свърша голямата работа!Единственото хубаво на двете книги е, че са обемни, много хартия, браво, ха ха ха....
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еленин добре ама планетата нибуре кораба Х иде ще видим :)
26
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Никога няма да достигнем звездите,ние сме просто раса враждуваща между сабе си,малки и сложни човеци гледащи в небето,мечтаейки.И аз мечтая драги читатели,че един ден ще покорим звездите,ще видим края на вселената,ще опознаем нови светове,ще се помирим един друг-нали сме едно цяло.Мъчно ми е,че само благото търси,забравили сме че не петрола,не парите ни правят ХООРА.Забравихме,и аз ще остана забравен с това мое изказване.А така желая всички да работим за една обща кауза.НАШЕТО БЪДЕЩЕ!!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
lazat dogodina ste vidite
24
3
 
4
 
! Отговори
armageddon преди 12 години
На някой му е олекнало, а на някой - не. Много хора чакат някоя комета да сложи край на мизерията им.
23
14
 
8
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Простотии - комеди нибури, извънземни - това, което се случва и ще се случва на земята няма нищо общо с тия глупости - Бог ясно е казал какво ще се случи - отворете Библията и ще видите, писаното там се изпълнява точно.
22
4
 
2
 
! Отговори
Черен Кълвач преди 12 години
2012 краят на дните !!!