Сблъсък: смърт за уличните кучета под 6-месечна възраст. Да или не?

Искането на "Екоравновесие" е в разрез със законите, алармират от "Четири лапи"
18 фев 2010 21:51,
412
Сблъсък: смърт за уличните кучета под 6-месечна възраст. Да или не?
Снимка: Булфото

Предложението на софийското "Екоравновесие” всички бездомни животни под 6-месечна възраст да бъдат умъртвявани е в разрез с българските закони, твърди фондация "Четири лапи”.

Идеята беше споделена в понеделник пред медии от и.д. директора на общинското предприятие "Екоравновесие” г-н Петър Петров.

Умъртвяването на здрави и неагресивни животни е нарушение на Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност, заяви д-р Марина Иванова от "Четири лапи”.

"Предложения в тази насока са изключително притеснителни и учудващи, имайки предвид предизборните обещания на кмета г-жа Фандъкова за прилагане на хуманни методи за намаляване на броя на бездомните животни в София.

По официални данни в момента всяко четвърто заловено от "Екоравновесие” куче се умъртвява, а ако бъде прието предложението на г-н Петров, това би довело до евтаназия на поне 50% от заловените животни.

Интересно е въз основа на какво е определен критерият за 6-месечната възраст и как точно ще се преценява тя”, добави д-р Иванова.

Според фондацията предложението на и.д. директора на "Екоравновесие” цели единствено да прикрие неспособността на общинското предприятие да прилага ефективно общинската програма за контрол на популацията от безстопанствени животни.

"Ежедневно получаваме оплаквания от граждани за нередности в работата на "Екоравновесие” и за нарушения както на общинската програма, така и на Закона за защита на животните", коментира Явор Гечев от "Четири лапи”.

"По-голямата част от сегашния състав на "Екоравновесие”, включително и г-н Петров, работи там от 6-7 години, като всеки столичанин сам може да прецени доколко качествено са работели както според предишните, така и според сегашните законови изисквания.

Единственият начин да се подобри ефективността на общинското предприятие е смяна както на ръководството, така и на персонала, като бъдат наети хора с нужното отношение”, категоричен е Явор Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 14 години
ti koga si bil na zapad ta govoris ,ili si 4uval ot priatel :D
303
0
 
2
 
! Отговори
вв преди 14 години
Крундел ти ходил ли си в казармата или си страхлива п...ка,като повечето драскачи тук
302
1
 
5
 
! Отговори
вв преди 14 години
Морски кучетата и *** си приличат само по това,че са животни
301
2
 
2
 
! Отговори
abc преди 14 години
до:вв ТИ ОТ КОЙ СИ ХАХАХА
300
3
 
2
 
! Отговори
zetxx преди 14 години
nikoi i ni6to nqma prawo da obijda,powrejda ili ubiwa jiwo su6testwo, tozi koito go prawi se misli za gospod.aman ot tolkowa bogowe
299
3
 
4
 
! Отговори
вв преди 14 години
Леле леле абц.Първо се научи да говориш бг и после ще определяш кой ЧУВА кучета.Нямам думи индианецо
298
4
 
5
 
! Отговори
Абел преди 14 години
Питам се, дами и господа, какви са тези защитници на животните, кучелюбци и прочие? Те не обичат животните, а да си играят и са се перчат с тях. Защото те откъсват животните от естествената им среда и природния им начин на живот и ги принуждават да живеят по един противоестестван начин. И ако има честен закон за защита на животните, той не трябва да е съставен от такива анимални насилници, а да ги предпазва от тях! Защита на животните значи осигуряване на живота на вида в естествената му среда.
297
6
 
6
 
! Отговори
abc преди 14 години
Знаете ли, кои чуват кучета в 21 век само ***, индийци и пропаднали българи който си лекуват комплексите.На запад, никой не гледа с добро око на хора който гледат кучета там това явление е отживяло преди 15-20г.
296
5
 
4
 
! Отговори
ас преди 14 години
Тези 4лапи са отговорни за *** - те трябва да поемат грижата за ликвидирането на проблема. И най-вече финансовата страна! А не да плачат като вдовици за ...!
295
6
 
5
 
! Отговори
Морския преди 14 години
Няма разлика между бездомно куче и ***.
294
3
 
4
 
! Отговори
йейй преди 14 години
Ама много си прав, Коко! За какво наистина има данъци, власт, кметици и политици? Кой ще защити ЧОВЕКА?
293
7
 
5
 
! Отговори
крундел преди 14 години
10 човека с АК-47 и по една торба патрони и за 1 ден няма да има проблеми, колко ще струва?10000 лева?Съмнява ме.
292
2
 
6
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
306, само мога да предполагам. Не ме разбирай погрешно, *** също са огромен проблем. Но кучетата поне са по-лесни за справяне.
291
1
 
2
 
! Отговори
Ми то ника го казва преди 14 години
Руски, научи и употребявай българската дума "***"!НИКОЙ НЕ Е КАЗАЛ, ЧЕ САМО С ЛОПАТА МОЖЕ, НАЛИ?
290
0
 
7
 
! Отговори
двукрак преди 14 години
От всичко писано дотук за мен си правя заключението, че кметицата на София сериозно трябва да си помисли за цялостно справяне с бездомните кучета и с ***. Ние, данъкоплатците - избиратели, гледаме внимателно какви действия предприема с парите ни, събрани от данъци, и какви са резултатите. Да не се изненада, ако застанем пред вратите и с викове"оставка". Доста време мина вече, а тя не предприема нищо и само се оправдава. В същото време търпи неефективни структури, които само харчат пари.
289
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами късметлийка си ти! Обаче пред моя блок има гето! И то с много повече от 10 ***! Да знаеш какво е да те е страх да се прибираш вечер след работа, че не знаеш на какъв пият *** ще налетиш! Извинявай, ама спрямо тези кученцата са направо съкровища!
288
2
 
6
 
! Отговори
хапан от куче преди 14 години
предложение: тези които обичат кучетата да не ги хранят пред жилищата си а да ги приберат в къщи.хайде сега да ви видим или само с дистанционното е най добре
287
3
 
3
 
! Отговори
Djen преди 14 години
Предлагам децата (ако имат) на д-р Иванова и г-н Гечев да бъдат нахапани от кучета и след това да чуем становището им пак!
286
3
 
6
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Само че пред блока ми няма десетина ***, които чакат да ме ограбят и изнасилят (пази Боже). За сметка на това има няколко едри и крайно непредсказуеми песа. И че са кастрирани хич не ми пука, защото те искат да ме хапят, не да ме е***.
285
7
 
7
 
! Отговори
thebrainless преди 14 години
Видяхме "хуманното" умъртвяване на бездомни кучета със скрита камера - Бай Пешо с лопатата трепе наред... ***!