"Окото" на КАТ снима гонки край Бояна

Камерата щрака нарушители денонощно и непрекъснато
Обновена: 20 авг 2011 08:39 | 20 авг 2011 08:36,
140
"Окото" на КАТ снима гонки край Бояна
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Специална камера вече снима всички нарушители, които участват в незаконни гонки по високоскоростни участъци на Околовръстното шосе в района на софийския кв. "Бояна".

В близост до нея е поставена и друга камера. Тя пък ще заснеме всеки, който се опита да повреди или унищожи "окото" на КАТ.

Монтиран е и СОТ като допълнителна мярка за сигурност, съобщава за в. "24 часа" шефът на столичния КАТ Богдан Милчев. Камерата снима денонощно и непрекъснато.

"Надяваме се да бъдат отпуснати необходимите средства от Гаранционния фонд и до края на годината, подобни устройства да бъдат поставени на всички опасни участъци в София - бул. "Рожен", ул. 202, бул. "Владимир Вазов" и др.", каза още Милчев.

Това са райони, които са ремонтирани наскоро и където често се провеждат рисковите незаконни ралита.

Ръководството на КАТ изпълни обещанието си да монтира камерите, което пое непосредствено след тежка катастрофа на бул. "България".

Още по темата

Тогава Ауди и BMW се удариха с над 150 км/ч и премазаха на място двама души, които се прибираха към дома си след рожден ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
2
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Ето защо не ги хващат,ченгетата залагат на живооо!!!
135
0
 
2
 
! Отговори
Нязи Кадир Сюлеймано преди 12 години
Бога да Ви прости в кривите кости. АМИН Халилуийя
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 136Абе само роптаете срщу столицата, ама тука за сметка на всичко се плащат и данъци. Мога да ти кажа, че всички големи фирми тука осигуряват на реалните заплати и не си позволяват да не плащат данъци. Защото ще си злепоставят името пред международните партньори. А по-голямата част от фирмите в провинцията правят всичко възможно да не плащат нищо на държавата ако може само да взимат. Е нестава мой човек. Направи си една справка каква част от БВТ е от София и около нея. И аз не съм Софиянец
133
0
 
3
 
! Отговори
до 133 преди 12 години
Да, ама България не е само столицата. Всеки иска "селяните" да си седят по родните места, но никой не прави нищо в тази насока.
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия от КАТ се сетиха! Само защо преди товатрябваше да загинат невинни хора? Това с гонките си се знае от години! Защо не направихте нещо преди тия и...ти да почнат да трепят хора? Иначе, браво! Дано има ефект.
131
5
 
2
 
! Отговори
Герганка преди 12 години
Браво! ГЕРБ имат решение за всеки проблем.
130
1
 
2
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Похвално е, че ГЕРБ имат волята и административния капацитет да вземат решителни мерки срещу безумията по пътищата. Другият ключ към справяне с проблема е подобряване на инфраструктурата, и това също се прави, особено в Столицата.
129
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еми какви са тея прави отсечки бе, направете като в Испания през 100 метра кръгови движения даже и на околовръстните ги имат и ще видим къде ще се съзтезават! те са направили писти братче, после се чудят що имало гонки..
128
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
До 125 - М. Ставийски успя къде с пари, къде с висша протекция да се измъкне от ефективна присъда "затвор", но да знаеш че винаги има провидение и компенсация. Този човек не го чака нищо добро, ще си плати с лихвите за това което направи. Тогава ще иска да е бил осъден, но ще е много късно.
127
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уличните гонки стават все по-малко.
126
0
 
10
 
! Отговори
Marto90 преди 12 години
Уличните гонки са проблем в повечето европейски градове. Много се радвам, че Столична община предприема решителни действия за справянето с проблема.
125
0
 
7
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Подкрепям инициативата на общината! Много е важно да бъдат намалени уличните гонки!
124
0
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
policeishtinata nastapva s palna sila kameri navsiakade za sledene denonoshtno ama za bedniacite za da badat kontrolirani.
123
1
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
За кого са тия камери за балъците ли щот за Максим Ставински за прокорорски чеда те НЕ ВАЖАТ!!!ТЕ И ДА УБИЯТ НЯМАТ ! ЧАС АРЕСТ!!!
122
1
 
8
 
! Отговори
Cool преди 12 години
От колко години стават тези гонки,идват патрулките с полицаи,а хлапаците с "наточените коли" офейкват.Щом униформените си отидат,всичко пак се започва.Дано тази камера наистина въдвори ред и прекрати тези незаконни състезания! Пожелавам успех на полицаите!
121
0
 
9
 
! Отговори
готин преди 12 години
Елементарно Уотсън! просто 3 - 4 легнали полицая и местото не става за гонки а ако отсечката е по дълга може и повече. По възможност подвижни и да се монтират всяка вечер след 21 часа!
120
2
 
11
 
! Отговори
едно въпросче: преди 12 години
А КАКВО СТАНА С ШОФЬОРИТЕ НА СЪСТЕЗАВАЩИТЕ СЕ АВТОМОБИЛИ?ПОДВЕДОХА ЛИ ГИ КЪМ НЯКАКВА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ?ИЛИ И ТЕ ЩЕ СИ МИНАТ УСЛОВНО ЗА 'ПРИЧИНЯВАНЕ НА СМЪРТ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ'???Гонки е имало и пак ще има ако ще дори и ОКОТО НА МОРДОР да наемат от КАТ пак няма да могат да се справят. Не и по този начин.
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля, че тези с тези камери наистина може да се намалят нередностите по посочените улици. Силно вярвам, че това ще се приложи и по другите ключови улици и булеварди.
118
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдателен преди 12 години
Снима "окото" , сливата на Гина- сви-ката
117
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Камерите снимат само бедния данъкоплатец. Скъпите коли, както и прокурорските и съдийските синове и дъщери, камера не ги лови. А тия камери пак ние сме ги купили. И като камерите на телевизиите дават всеки ден незаконните имоти на социално слаби деца на властимащи родители, какво се промени? Така ще ни е...м....докато не измрем или не изпращим като оня норвежец. Време е да се измисли нова игра- отстреляй състезател! Достатъчно е куршума да лизне предното стъкло, като тест дали шофьора е печен...